ARSUZ’DA TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, belediye bünyesinde çalışan işçilerin gelir düzeyini ve sosyal haklarını artırmak amacıyla Genel İş Sendikası’yla yaptığı görüşmelerin ardından iki yıllık Toplu İş Sözleşmesine imza attı.

Hatay 21.09.2022 22:36:00 0
ARSUZ’DA TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Tarafların karşılıklı anlaşmaları sonucunda imzalanan sözleşmeyle çalışanlara 30.07.2022- 30.07.2024 tarihleri arasında ücretlere ve bütün sosyal kalemlere yüzde 45 zam verilerek, bu sözleşmeye ayrıca yakacak ve yemek yardımı, çocuk yardımı, okul yardımı parası ödenmesi dâhil edildi. 

Arsuz Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen törene Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in yanı sıra DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Şube Sekreteri Mehmet Emin Doğruel, Arsuz Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Recai Alkaya, İşyeri Sendika Temsilcisi Yılmaz Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve işçiler katıldı.

“Esas olan aile olabilmektir”

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ile kısa süren görüşmeler sonucu toplu sözleşmeyi imzaladıklarını belirterek, hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “Son derece dosthane ve barışçı bir sözleşme hazırladık. Belediyenin imkânları çok şeffaf bir şekilde önümüze kondu. Bizler, toplu iş sözleşmelerini sadece paranın konuşulduğu bir ortam olarak görmüyoruz.

Burada esas olan bir aile olabilmek, iş barışını koruyabilmek, asgari noktalarda tarafların birbirini kabul ettiği, birbiriyle kucaklaşabildiği bir ortam yaratabilmektir. Bugün asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu bir ülkede Arsuz Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti 7 bin lira ve üzeridir. İkramiyeler ve diğer sosyal kalemleri saymıyorum. 7 bin liradan başlayan ve niteliğine göre 9 bin liraya kadar giden bir ücret skalamız var.  Bu süreçte Belediye Başkanımız Sayın Dr. Asaf Güven’e, görüşmelerimize katılan değerli Başkan Yardımcılarımıza, Müdürlerimize, İş Yeri Temsilcilerine, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve en önemlisi siz değerli işçi kardeşlerime çok teşekkür ederim. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Elimizden gelenin fazlasını yaptık”

Kendi yaşantısında kullandığı üç kelimenin birinin emek diğerinin emeğe saygı olduğunu vurgulayan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven yaptığı konuşmasında; “Şimdi arkadaşlarım biliyorsunuz ki ülkemiz ciddi bir ekonomik sıkıntı var ve öyle bir ekonomik sistem var ki, ne kadar dar gelirli isen o kadar daha çok etkileniyorsun. Değerli Başkanımız da dile getirdiği gibi Belediyemizde en düşük asgari ücret 7 binden başlıyor. Bunu bizler de yeterli görmüyoruz çünkü hepimiz bu ekonomik buhranla beraber yaşıyoruz. Fakat Arsuz Belediyemizin hem halka hizmet noktasındaki giderleri hem de personel maaş ve giderleri terazisindeki bu dengeyi kurmak bizim görevimizdir.  Bu dengeyi kurarken, Sendika Temsilcilerimiz, Meclis Üyelerimiz, Başkan Yardımcılarımız ile beraber Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi esnasında siz değerli emekçi kardeşlerimiz için ne iyisi ne olabilir diye çalıştık, elimizden gelenin fazlasını yaptık. Bu yüzden arkadaşlarımıza özellikle bu konuda huzurunuzda teşekkür ediyorum.

“Bu belediyenin asıl sahipleri sizlersiniz”

Her ne kadar şu ana kadar işin ekonomik yanını konuşsak ta en önemlisi hepimiz bu ailenin bir ferdiyiz. Ben her konuşmamda söylediğim gibi; Arsuz Belediyemizin her bir çalışanı, işini de, sorumluluğunu da, birbirini de sahiplenmelidir. Yani senin evin gibi, senin bahçen gibi, senin evladın gibi bu belediyenin sahibi olacaksınız. Bu belediyenin asıl sahipleri sizlersiniz. Belediyede ifa ettiğiniz görevi birileri denetliyor diye değil, aitlik hissiyatı ve en iyi şekilde yapabilirlik ölçüsünde yaptığınız zaman; bugün aldığınız her 1 kuruş ananızın ak sütü gibi helaldir. Bu duygu ve düşüncülerle ışığında yeni Toplu İş Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı, sevgilerimi sunarak; sizlere sağlıklı günler diliyorum.  

Anahtar Kelimeler: ARSUZ’ TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,20
  • EURO

    50,19% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6250,51% 0,91
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

MUHALEFETTEN MECLİS’TE TARİHİ "DİRENİŞ" SÖZÜ: TRAFİK CEZASINI DURDURUN, EMEKLİYE MAAŞ VERİN!

TBMM’DE SKANDAL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ “TEMAS YOLUYLA SARKINTILIĞI” ORTAYA KOYDU

TÜRKİYE GENELİNDE DOĞA ALARMI: 63 İLDE SARI KODLU 'TAM KUŞATMA' BAŞLADI!

GERİCİ KUŞATMAYA KARŞI DİRENİŞİN ADI: 10 OCAK’TA ANKARA’DA "BÜYÜK KADIN BULUŞMASI"!

ÖNCE "DALGA" GEÇTİLER, ŞİMDİ "KOPYA" EDİYORLAR: "AFET" KILIFI ALTINDA YOKSULLUK İTİRAFI!

SİYASETTE TRANSFER FIRTINASI: CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÇAKIR’DAN ERDOĞAN’A ‘BAŞKOMUTAN’ SELAMI!

 İBB DOSYASINDA TEDBİR DEĞİŞİKLİĞİ: 6 İSİM İÇİN EV HAPSİ KARARI KALDIRILDI!

ÖZGÜR ÖZEL’DEN EMEKLİLERE MECLİS SÖZÜ: “HAKLARINI ALANA KADAR TERK ETMEYECEĞİZ”

ŞAM–SDG HATTI KOPTU: HALEP’TE SAVAŞ FİİLEN BAŞLADI

ERDOĞAN “BÖLÜŞÜM KAVGASI” DEDİ, VENEZUELA’YI ANMADI

HASTANEDE GÜVENLİK ALARMI: HATAY’DA ASILSIZ İHBAR PANİK YARATTI

AKP’YE GEÇECEK ÜÇ VEKİLDEN “CHP LİSTESİ” ELEŞTİRİSİNE YANIT

BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

TRUMP’TAN DÜNYAYA AÇIK TEHDİT: “EN KORKUTUCU ORDU BİZDE”

HABERTÜRK DOSYASI DERİNLEŞİYOR: MEHMET AKİF ERSOY’DAN VEYİS ATEŞ HAKKINDA ÇARPICI BEYAN

ESNAF KONUŞTU, SORUŞTURMA AÇILDI: MEHMET ŞİMŞEK’E DERT YANAN YURTTAŞA SAVCILIK DEVREDE

Yükleniyor


HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

HASTANEDE GÜVENLİK ALARMI: HATAY’DA ASILSIZ İHBAR PANİK YARATTI

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

HBB’DEN ÖĞRENCİ VE VATANDAŞA GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRAN SOSYAL DESTEK

DEPREM SONRASI SAĞLIK TABLOSU: AKP’Lİ ÖZEL’DEN HATAY İÇİN NET MESAJ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

  • Cumartesi 14.4 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.3 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9