ARSUZ’DA MAYDANOZ ZAMANI

ARSUZ’DA MAYDANOZ ZAMANI

Arsuz Karahüseyinli Mahallesi’nde maydanoz hasadında çiftçilerle buluşuldu.

Kaymakam Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, maydanoz hasadı yerinde incelendi. 
Çiftçilerin maydanoz hasadını yerinde incelemesine Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Müdürü Serkan Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çiftçiler ve teknik elemanlar da katıldı.

Hasatta konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı, maydanozun hem bölgede hem Arsuz’a büyük bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, “Arsuz turizm ve balıkçılıkta olduğu kadar tarımda da söz sahibi. 700 dönüm civarı muz serasının yanında, narenciye ve zeytin ve daha birçok ürün ciddi bir gelir kaynağı oluşturuyor. Maydanoz ekiminde ise yaklaşık 40.000 ile 50.000 dönüm arası yıllık ekim yapılıyor ve ülkemizin maydanoz ihtiyacının yaklaşık  %55’i ilçemizden karşılanıyor. Verim çok iyi, yaklaşık 500-600 da maydanoz alınmaktadır, üretim ve işçiliği yaklaşık 4000 aileye istihdam sağlamaktadır” ifadelerini kullanarak çiftçilere bol kazanç diledi.


Ayrıca Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu da yaptıkları konuşmalarda çiftçilere bol kazanç dilediklerinde bulundular.