Tarih: 24.09.2020 17:36

ARSUZ’DA 8 NOKTADA ORMAN YANGINI

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgiye göre saat 12.50 sıralarında Arsuz’un Hacıahmetli kırsalında yangın ihbarı alan Orman İşletme Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğüne bağlı koordinasyon merkezi tarafından, bölgeye anında 3 hava aracı, 15 arazöz sevk edildi. 8 noktada çıkarılan orman yangınıyla ilgili ayrıca bir kişi yakalanarak Jandarmaya teslim edildiği bildirildi.

Havadan ve karadan hızlı bir şekilde yapılan müdahale sonucunda farklı noktalarda çıkarıldığı düşünülen orman yangını daha geniş alana yayılmadan kontrol altına alındı. Ekipler yangını tamamen söndürebilmek için soğutma çalışmaları yapıyor.

HATAY VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi: '24 Eylül 2020 Perşembe günü saat 13.00 sıralarında Arsuz İlçemiz Hacıahmetli Mahallesi Meryem Ana mevkisindeki ormanlık alanda, 8 ayrı noktada meydana gelen orman yangınına müdahale esnasında Arsuz Orman İşletme Müdürlüğünde görevli personel tarafından yangını çıkaran şahıs fark edilerek, yakalanmış ve Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı devriyesine olay yerinde teslim edilmiştir. Olay ile ilgili şüpheli şahsa yönelik adli işlem başlatılmıştır.

Yangın söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —