ANKARA'DA ONUR ŞENER PROTESTOSU: BU ÇÜRÜMEYİ EL BİRLİĞİ İLE ÖRGÜTLENEREK BERTARAF EDECEĞİZ

Tüm İşçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Sendikası (Birlik Sendikası) müzisyen Onur Şener’in istek şarkıyı söylemediği gerekçesiyle öldürülmesini protesto etti.

GÜNDEM 4.10.2022 09:13:00 0
ANKARA

Birlik Sendikası, “Dün gece katledilen arkadaşımız, onun yobazların hedefi haline gelmesine sessiz kalan, buna önayak olan AKP iktidarı tarafından ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun hayallerini, umutlarını ve geleceğini çalan bu batasıca düzen tarafından ölüme terk edilmiştir” açıklamasını yaptı. Sendika, bir hafta boyunca müzisyenlerin istek parçası çalmayacağını açıkladı.
Müzisyen Onur Şener dün gece çalıştığı kafe pub çıkışında 3 kişinin saldırısı üzerine ağır yaralandı, ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bir çocuk babası Onur Şener, bugün Cebeci Mezarlığında toprağa verildi.
'DEVLET KURUMLARI İÇİNDE SÖZDE ‘DELİKANLILIK’ DENEREK ‘RACON KESMENİN’ VE KOKUŞMUŞLUĞUN GÖSTERGESİDİR'
ANKA Haber Ajansı'ndan Halil Yatar ile Furkan Erdem'in aktardığına göre; Birlik Sendikası üyeleri Onur Şener’in vahşice katledilmesini bu akşam protesto etti, "Onur'un katili sermaye düzeni" sloganı attı. Ankara Karanfil Sokak'ta basın açıklaması yapan Birlik Sendikası üyeleri şunları söyledi:
Bugün Onur için toplandık. Onur’a yapılan saldırı hepimize yapılan saldırıdır. Dün akşam Ankara’nın Çankaya İlçesindeki bir mekanda müzisyenlik yapan bir arkadaşımız, Onur Şener, gencecik yaşında vahşice katledildi. Olayın faillerinin ise birinin TAİ’de mühendis, diğer ikisinin ise Çalışma Bakanlığı bürokratı oldukları ifade ediliyor. Olayın vahşeti bir yana, bu cinayetin failleri olduğu söylenen kişilerin, devlete bağlı resmi kurumların birer çalışanı olması skandaldır. Bu durum, devlet kurumları içinde sözde ‘Delikanlılık’ denerek ‘racon kesmenin’ ve kokuşmuşluğun göstergesidir.
'ONUN YOBAZLARIN HEDEFİ HALİNE GELMESİNE SESSİZ KALAN, BUNA ÖNAYAK OLAN AKP İKTİDARI TARAFINDAN ÖLÜME TERK EDİLMİŞTİR'
Dün gece katledilen arkadaşımız, salgın nedeniyle beş parasız eve kapatıldığında ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, müzik emekçilerinin güvencesiz çalıştırılması konusunda ‘salgından sonra bu konuda işyerlerini özendirici çalışmalar yapacağız’ diyen Kültür Bakanı tarafından katledilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun yobazların hedefi haline gelmesine sessiz kalan, buna önayak olan AKP iktidarı tarafından ölüme terk edilmiştir. Dün gece katledilen arkadaşımız, onun hayallerini, umutlarını ve geleceğini çalan bu batasıca düzen tarafından ölüme terk edilmiştir.
'GELİN DÜN GECE VAHŞİCE KATLEDİLEN ONUR ŞENER ARKADAŞIMIZIN HESABINI HEP BİRLİKTE SORALIM'
Müzik emekçileri, dostları, kardeşler. Haklı tepkimizi sosyal medyadan, saatlerce enstrümanımızı çalıştığımız odalardan göstermek yerine artık kol kola girerek göstermenin vakti gelmedi mi? Tüm bu kuralsız sömürüye, baskı altında güvencesiz çalıştırılmaya, tehditlere, arkadaşlarımızın çaresizlikle hayatlarına son vermesine, fiziksel şiddete, ölümlere karşı birlik olmanın zamanı değil mi? Biz yan yana gelmedikçe aramızdan ayrılan, en verimli çağında yaşamdan koparılan arkadaşlarımızın hesabı sorulmayacak. Gelin güç verelim birbirimize, gelin örgütlenelim. Gelin haklarımız için kol kola girelim. Gelin dün gece vahşice katledilen Onur Şener arkadaşımızın hesabını hep birlikte soralım.
'MÜZİSYEN ARKADAŞLAR BİR HAFTA BOYUNCA İSTEK ALMAYACAKLARINI, BU ŞEKİLDE TEPKİLERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİKLERİNİ İFADE ETTİLER. YANLARINDAYIZ'
Birlik Sendikası Ankara İl Temsilcisi Yeliz Karaca ise açıklamanın ardından şunları söyledi:
Siyasi iktidarın hedef göstererek itibarsızlaştırmaya çalıştığı sanatçıların yaşamış olduğu son olaylardan biridir. Bu Türkiye’deki çürümüşlüğün, yozlaşmanın insanlar üzerinde yarattığı etkinin bir sonucudur. Biz bu çürümeyi el birliği ile örgütlenerek, dayanışarak bertaraf edeceğiz. Bunun için tüm müzisyen arkadaşları, sanatçıları sendika üyesi olmaya davet ediyorum. Burada Onur arkadaşımızın müzisyen arkadaşlardan gelen bir talebi iletmek istiyorum; bir hafta boyunca istek almayacaklarını, bu şekilde tepkilerini göstermek istediklerini ifade ettiler. Yanlarındayız.
NE OLMUŞTU?
Ankara'da dün gece Ümitköy semtindeki Casetta isimli kafe pub’da müzik yapan ve 3 kişinin kendisinden istediği şarkıyı bilmediğini söyleyen Onur Şener, mekanın kapanmasının ardından dışarıda kendisini bekleyen aynı kişiler tarafından gece yarısında darp edilerek öldürüldü. Gözaltındaki 5 kişiden üçü mahkeme tarafından tutuklandı, iki kadın ise adli kontrol önlemi ile salıverildi. Tutuklanan İlker K., Ali G., Semih S.’nin kamu görevlisi olduğu öğrenildi. Öldürülen müzisyen Onur Şener bugün Ankara’da Cebeci Mezarlığında toprağa verildi.

  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9