ANKARA BAROSU GENEL KURULUNDA KAVGA: 1 YARALI

Ankara Barosu Genel Kurulunda, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla slogan atan ÖÇAV'lı avukatlara Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu saldırdı.

GÜNDEM 12.10.2024 22:17:00 0
ANKARA BAROSU GENEL KURULUNDA KAVGA: 1 YARALI

Ankara Barosu’nun, Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılan ve 2 gün sürecek olan  68. Olağan Genel Kurulu’nda gerginlik yaşandı.Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) üyesi kadın avukatlar, son zamanlarda yoğunlaşan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine tepki amacıyla  "İstanbul sözleşmesi yaşatır" pankartı açarak;  “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları attı.

Bunun üzerine Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu'ndan olduğu belirtilen avukatlar, "Baroda terörist istemiyoruz" sloganlarıyla karşılık verdi. Karşılıklı atışmalarla gerginliğin artması üzerine, sandalyeler fırlatıldı. Bu sırada bir avukat başından hafif yaralandı.

Olaya tepki gösteren salondaki avukatlar bir süre  “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Gerginliğin sonlandırılması için zaman zaman anonslar yapıldı ancak olayın yatışmaması üzerine toplantıya 20 dakika ara verildi.Aranın ardından yeniden Genel Kurula devam edildi.

Mevcut baro başkanı Mustafa Köroğlu açılış konuşması gerçekleştirdi. İktidarın baroları güçsüz kılmak ve baroları güvenini sarsmak istediğini vurgulayan Köroğlu, "Baskılar artıyor. İnsanlar yurtdışına kaçıyor. Eylül ayında 36 kadın öldürüldü. Çocuklarımız öldürülüyor. Kadın ve çocuklara cinsel taciz sıradanlaştı. İstanbul Sözleşmesi’ni sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Yoksulluk ve yolsuzluk kurumsallaşmaya başladı. Hukuk sistemi gerektiği gibi çalışmıyor. Yolsuzlukla mücadele etmiyor iktidar. AYM kararlarına uymuyor bu haliyle savunuyor" dedi.

Anayasa değişiminin sorun çözme aracı gibi kullanıldığını belirten Köroğlu şöyle devam etti:

"Toplumsal güven sarsılıyor. AYM işlevsizleştiriliyor. Anayasanın etkin bir şekilde uygulanması öncelikli hedefiniz olmalıdır. Yeni Anayasa mevcut hukuk krizi derinleştirecek.  Asla susmayacağız.” Köroğlu'nun açılış konuşmasının ardından Ankara Barosu Yönetim Kurulu'nun faaliyet, hesap ve denetim raporları ile bilanço uygulamaları görüşüldü.

Avukat Ebru Beşe, iktidarın bilinçli bir şekilde kadın cinayetlerine, çocuk cinayetlerine ve hayvan cinayetlerine olan cezasızlık politikasını açıkça bir tehdit oluşturduğunu belirterek, "Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılan iktidar, 6286 sayılı yasayı uyguluyor gibi gösteriyor. Şiddete karşı kadınların, çocukların, dökülen yaşlarını dökülen kanının umutsuzlukların mutsuzluklarını hesabını biz kadınlar soracağız herkes bilsin" dedi. 

Beşe'nin konuşması sırasında ÖÇAV grubundan kadınlar “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganlarıyla kürsüye çıktı. 

Avukat Mehtap Sakinci ise, "10 Ekim'de hayatını kaybeden Avukat Uygar Coşgun'un eşiyim. Aileler olarak kendi baromuz kendi meslektaşlarımıza 10 Ekim'i anlatmakta geç kaldık. Açıkça cezasızlık, adaletsizlikle mücadele ediyoruz. Ankara Barosunu davada daha etkin daha güçlü bir şekilde meslektaşın yanında olduğunu hissettirmesini bekliyoruz" dedi.

Avukat Onur Tatar da “Satın alınana mahkeme kararı var, yönlendiren hakimler var, saray ikrarı elinde atanmış siyasi kimlikli hakim ve savcılar sorunlarımız Gölbaşı sosyal tesislerinden topladığımız aidatlardan değil. Ya bu saray iktidarına karşı duracağı ya da onunla uzlaşacağız. 20 yıldır bunun karşısındaydık ve asla yanında olmayacağız her gün yoksullaşan bir meslek grubuyuz. Bu tabloyu hep birlikte düzeltiliriz" diye konuştu.

Avukat Doğan Erkan özelleştirilen sosyal tesise ilişkin söz alarak şöyle konuştu:"Biz kamusal birikimlerimizin içinden sermaye şirketleri istemeyiz. Biz özelleştirildiğini duyduk, kahveci yerleri duyduk. Bu firmaları istemiyoruz dedik. Madem özelleştirdiniz. Bütün barolar kötü halde. İzmir Barosu bunu yaptı. Özelleştirmedi de kar etmeye başladılar. Biz rüşvet aldınız demedik. Siz oraya Starbucks'ı neden soktunuz? Metin Feyzioğlu'nun yolundan gidiyorsunuz"

 

 

Anahtar Kelimeler: ANKARA BAROSU GENEL KURULUNDA KAVGA: YARALI
  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50