Tarih: 31.03.2020 20:11

ANKARA VE İSTANBUL BELEDİYELERİ DAVA AÇIYOR

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yayınladığı genelge üzerine Vakıfbank, İstanbul ve Ankara, İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinin koronavirüs nedeniyle açtıkları bağış kampanyasına ilişkin hesaplarını bloke etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yargıya başvuracaklarını açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bakan Soylu ile görüşerek, belediyelerin çalışmalarının Cumhurbaşkanı’nın öncülük ettiği kampanyaya olumsuz bir etkisinin olamayacağını, isteyenlerin oraya bağış yapması önünde engel bulunmadığını vurguladı.
ANKARA VE İSTANBUL BELEDİYELERİ DAVA AÇIYOR
Bağış tartışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanyanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun valiliklere genelge göndererek, beleiyelerin valilerden izinsiz yardım kampanyası düzenleyemeyeceğini duyurması ile başladı.İmamoğlu, ilgili yasaları hatırlatarak bağış toplamalarının önünde engel bulunmadığını belirterek, kamu bankası olan Vakıfbank hem İstanbul hem de  Ankara büyükşehir belediyelerinin  koronavirüs salgını ile mücadele için açtığı banka hesabını bloke eden etti.Bunun üzerine harekete geçen Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri blokeyi kaldırmak için mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

ABB’den yapılan açıklamada, “Belediye Kanunu'nda açık hükümler olmasına rağmen bloke edilen bağış kampanyası banka hesapları konusuyla ilgili olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi yarın İdare Mahkemesi'ne dava açacaktır' denildi.Aynı şekilde İBB’nin de belediyenin koronavirüs salgını ile mücadele için açtığı banka hesabını bloke eden Vakıfbank’ın işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması için idari yargıya başvuracağı bildirildi.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise 'Sevgili hemşehrilerimizden özür diliyorum. Her şeye rağmen belediyemiz ve hayırseverlerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni yardımlarımız devam edecektir' dedi.  

CHP SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

CHP’li Belediyelerin, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlattığı bağış kampanyasına ilişkin hesapların dondurulması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.
CHP temsilcileri, bu mücadeleye tüm kuruluşların desteğinin büyük önem taşıdığını, belediyelerin halka en yakın kuruluşlar olarak halka doğrudan hizmet-yardım götüreceklerini, belediyelerin çalışmalarının Cumhurbaşkanı’nın öncülük ettiği kampanyaya olumsuz bir etkisinin olamayacağını, isteyenlerin oraya bağış yapması önünde engel bulunmadığını vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —