ALİ ERBAŞ, TARİKAT VE CEMAATLERE SAHİP ÇIKTI

ALİ ERBAŞ, TARİKAT VE CEMAATLERE SAHİP ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarikat ve cemaatlere sahip çıktı.  Ali Erbaş, FETÖ'nün de bağlı olduğu Said Nursi'nin öğrencilerinden olan Nur cemaati lideri Mehmet Fırıncı için başsağlığı mesajı yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş son zamanlarda küçük çocuklara cinsel istismarlarla gündeme gelen tarikat ve cemaatlere sahip çıktı. Erbaş, 'Garip gurebaya yardım eden, vatana millete hizmet eden örnek ve önder şahsiyetler ve gruplar asla zan ve töhmet altında bırakılmamalıdır. İyi işler yapanlar korunmalıdır.' dedi.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA
Erbaş'ın, 'Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız' dediği de iddia edildi. Ancak Dİyanet'ten yapılan açıklmada bu sözlerin Erbaş'a ait olmadığı belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyada Ali Erbaş'a atfen paylaşılan 'Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız' tweetin uydurma olduğunu belirterek hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.
İşte o açıklama: