ALAATTİN ÇAKICI'NIN CEZAEVİ MÜDÜRÜ HAKKINDA 'ÖLDÜRÜN' TALİMATI VERDİĞİ İDDİASIYLA AÇILAN DAVADA YENİ GELİŞME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin uğraşlarıyla serbest bırakılan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

GÜNDEM 23.03.2023 15:26:00 0
ALAATTİN ÇAKICI

'Öldürün' talimatı verdiği Sincan cezaevi müdürünü tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Alaattin Çakıcı’nın yargılandığı davada savcı 2 suça ilişkin beraat, bir suça ilişkin ise düşme talep etti.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinde cezaevi müdürünü, "Yumruğumuzla adam öldürürüz" diyerek tehdit etmiş; eliyle yaptığı 'tetik' işareti yaparak adamlarına 'cezaevi müdürünü öldürün talimatı' verdiği kamera kayıtlarına yansımıştı. Çakıcı’nın yargılandığı davada mütalaa veren savcı, yöneltilen 2 suça ilişkin beraat, bir suça ilişkin ise düşme talep etti.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019 yılında hazırladığı iddianamede yer alanlara göre, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 2018 yılında Sincan Cezaevine nakledildi. Parmak izi alındıktan sonra, iki adet saplı bistürü, 1 adet 14 cm uzunluğunda makas, 1 adet keskin uçlu delici alet, 1 adet ucu küt olarak kesilmemiş meyve bıçağını kalacağı yere almak istedi. Ancak cezaevi yönetimi buna izin vermedi. Çakıcı, cezaevi müdürünü "Sen doktorlardan ve devletten üstün değilsin. Biz gerekirse yumruğumuzla adam öldürürüz" diyerek tehdit etti.

"ELİYLE TETİK ÇEKME İŞARETİ YAPTI"

Daha sonra Çakıcı havalandırmaya açılan bir odada kalmak istedi. Ancak cezaevi idaresi buna da izin vermedi. Çakıcı sorumlu baş memura, “Bu cezaevi müdürü benim yeğenim Adem Çakıcı burada yatarken ona çok zulüm etmiş yeni öğrendim, ben bunun hesabını ona soracağım” dedi.

Bir kez daha tehdit edilen cezaevi müdürü bu durumu tutanak altına aldı. 15 Ağustos 2018 günü ise Çakıcı kendisiyle görüşmeye gelen avukat G.K.’ye, cezaevi müdürünün araştırılmasını, Sakarya da Trabzonlu Hasan diye birinin var olduğunu belirterek eliyle tetik çekme işareti yaptı.

Bu gelişmelerin ardından 15 Ağustos 2018 günü Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bir ihbar yapıldı. İhbarda Çakıcı’nın adamlarının cezaevi müdürünü öldürecekleri belirtilerek bu cinayeti kimlerin işleyeceğine dair isimler veriyordu. Bu ihbar üzerine Çakıcı’nın adamları gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma sonucunda Çakıcı’ya yakın isimlerin telefon tapeleri dosyaya girdi. Çakıcı ve 37 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

İKİ BERAAT, BİR DÜŞME TALEBİ

Çakıcı’ya, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç örgütlerinin ismini kullanarak tehditte bulunma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermilerin satın alınması taşınması” suçlamaları yöneltildi.

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada önceki gün mütalaa verildi. Savcı mütalaasında Çakıcı’nın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan” beraatini talep etti.Mütalaada Çakıcı’nın cezaevi müdürünü tehdit ettiğine ilişkin somut delil bulunmadığını, ayrıca tarafların uzlaştığı belirtilerek düşme kararı verilmesini talep edilirken, Çakıcı’nın adamlarında bulunan silahlardan ise Çakıcı’nın sorumlu olamayacağı belirtilerek bu suçtan da beraati istendi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

İnfaz yasası ile cezaevinden salıverilen Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu yazmıştı.

 

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0