AKŞENER:UTANMADAN, SIKILMADAN, SEVİNEREK SÖYLEDİ 

AKŞENER:UTANMADAN, SIKILMADAN, SEVİNEREK SÖYLEDİ 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Rize il kongresinde kullandığı, "Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize??

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, söz konusu ifadeleri nedeniyle Erdoğan'a ayrıca 'Pandemi boyunca ailesinden uzak kalma pahasına, virüsle kelle koltukta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız?' sorusunu yöneltti.
'SENİN ADINA UTANMAKTAN BIKTIK'
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şöyle konuştu:

'Dedi ki: Bakın bir kongre yapıyoruz. Salgının olduğu günlerde kongre yapıyoruz. Salon lebalep dolu. Bunu bir de utanmadan, sıkılmadan, sevinerek söyledi. E biz de doğal olarak soracağız: Salonların lebalep dolmasından memnunsun da on binlerce esnafımızın, milyonlarca vatandaşımızın günahı ne Sayın Erdoğan? Dükkanını açamayan esnafımıza, geçim derdi çeken milletimize geldiği zaman 'Maske, mesafe, temizlik' demeyi biliyorsunuz parti kongreleri olunca, hepsini unutuyorsunuz. Milletimize böyle mi örnek olacaksınız?

Dükkanın kapısını açtırmayıp, açlığa mahkum ettiğiniz esnafımızı, çalışanlarımızı, kongre salonlarını lebalep doldurarak mı doyuracaksınız? Pandemi boyunca ailesinden uzak kalma pahasına, virüsle kelle koltukta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Hiç mi utanmayacaksınız? Hiç mi sıkılmayacaksınız? Yoksa kongrelerinizdeki gibi, 'Durmak yok, sırıtmaya devam' mı diyeceksiniz? Devlet insanlığı böyle zamanlarda belli olur. Devlet ciddiyeti böyle zamanlarda lazım olur. Oturulan koltuğun hakkı böyle zamanlarda verilir. Ne var ki sen, daha nicesinde olduğu gibi bu felakette de sınıfta kaldın. Hani bazen başkası adına utanırsın ya; biz, senin adına utanmaktan bıktık, sen bizleri utandırmaktan bıkmadın Sayın Erdoğan.'