AKŞENER MASADAN KALKTI

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı.

GÜNDEM 3.03.2023 15:57:00 0
AKŞENER MASADAN KALKTI

Toplantının ardından açıklama yapan Akşener, “İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk milletine yapıldığı gibi ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır” diyerek ‘noter’ masası olarak nitelendirdiği Altılı Masa’da artık olmayacaklarını duyurdu.
Millet İttifakı’nın ‘ortak aday’ toplantısı sonrası başlayan hareketlilik sürüyor. Masadan kalkacağı iddia edilen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, bugün Genel İdare Kurulu’nu (GİK) topladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin ek binasına geldi.
Akşener toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İYİ PARTİ KISKACA ALINDI”
En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk milletine yapıldığı gibi ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette buna boyun eğmeyecektir. Sağduyusunu azme çevirecek, kişisel ikbal hesapları için üretilmiş devşirme bir siyasetin ‘hınk’ deyicisi olmayacaktır. 

Çünkü ben ve arkadaşlarım ülkemizin 20 yılını harap eden ucube zihniyete karşı ilk günden beri aynı yerde, aynı inançla, aynı kararlılıkla duruyoruz. Durmaya da devam edeceğiz. Nasıl ki 2002 yılında milletin aleyhinde plan yapanların karşısında durdursak bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl 2010 yılında milletin istikbaline kastedenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde duruyoruz. 

Nasıl 2015 yılında milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2017 yılında milletin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasına mahkum etmek isteyenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2018 yılında milletimizi iki yumruk arasında sıkıştırıp birlik ve beraberliğinden etmeye çalışanların karşısında durduk bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2019 yılında milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların karşısında durduk yine ayrı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2020 yılında milletin tercihlerini ‘ceketimi assam seçilirim’ diyenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz.

Nitekim 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin yeni asrında milletimiz, cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, tarumar edilen demokrasimiz için, pranga vurulan hürriyetimiz için bir büyük mücadele verirken ‘ceketimi assam aday ederim’ diyenlerin karşısında da dimdik duruyoruz. Durmaya da devam edeceğiz. Bizim seçimimiz dün de belliydi, bugün de belli. Bizim yolumuz dün de aynıydı, bugün de aynı. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, önümüze kim çıkarsa çıksın; bizim itirazımız, bizim mücadelemiz dün de aynıydı bugün de aynı. Çünkü biz milletimize bir söz verdik. Sesini bastıran değil sesini duyuran olacağımıza söz verdik. Milletin iradesinden korkan değil o iradeden güç alan olacağımıza söz verdik. Milletin taleplerini gerçekleştireceğimize söz verdik. Bu bizim partimizin kuruluş felsefesidir.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA ÇAĞRI

Biz bugünlere dayatmalara direnerek geldik, kirli pazarlıkları reddederek geldik. Siyasetimizin merkezine milletimizi alıp ülkemizi karış karış gezdik. Milletimizi dinledik. Nasıl ki dinlediğimiz dertleri not edip iktidara duyurduysak muhalefetten olan beklentileri de duyurmak ve karşılamak için yılmadan, yorulmadan çalıştık. Demokrasiye olan inancımız gereği her daim ortak aklın ışığında konuşabilmeyi hem çağın hem aklın gereği olarak gördük. Bu sebeple geçtiğimiz sene milletimizin ve memleketimizin ihtiyaçlarını düşünerek 5 siyasi partiyle çok önemli bir adım attık. Birçok önemli konuda mutabakat sağladık. 

Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiler. Biz de İYİ Parti olarak milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine şahit olduğumuz ve uzun bir süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismi beyan ettik. Bu iki isim Sayın Yavaş ve Sayın İmamoğlu’ydu.

Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız.
“ALTILI MASA ORTAK AKIL PLATFORMU OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”
Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor. Altılı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla Altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.”
 

 

Anahtar Kelimeler: AKŞENER MASADAN KALKTI
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9