AKŞENER: BEN GİDENİN ARKASINDAN KONUŞMAM

AKŞENER: BEN GİDENİN ARKASINDAN KONUŞMAM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'da partisinin yeni üye katılım töreninde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası için, “Ben gidenin arkasından konuşmam insanların suratına söylerim. Bir damat bakanın ayrılması ile dolar 1 liraya yakın bir kişinin eyvallahı ile gitti ya toptan gitseler ne olur?” yorumunu yaptı.
Akşener, Bursa’da partisinin üye katılım töreninde konuştu. Akşener'in gündeminde Albayrak'ın istifası vardı. Akşener şöyle konuştu:
“YA TOPTAN GİTSELER DOLAR NE OLUR?: Ağaların muhteremlerin dikkatini çekmeye gayret eden bir muhalefet anlayışı için çalışıyoruz. Ne mi oldu? İşte damat gitti. Ben gidenin arkasından konuşmam insanların suratına söylerim. Bir damat bakanın ayrılması ile dolar 1 liraya yakın bir kişinin eyvallahı ile gitti ya toptan gitseler ne olur?
DERDİMİZ MİLLET, MİLLET, MİLLET: Dün o ona bunu dedi bu buna bunu dedi ne ala memleketti. Esnafı konuşma, çiftçiyi konuşma, köylüyü konuşma, işsiz genci konuşma, tenceresini kaynatmakta zorlanan kadını konuşma, ne ala memleket. ‘Sen şunu yaptın’, ‘Ben bunu yaptım’, ‘Sen şuna ne diyorsun?’ bana ne, bize ne. Bizim derdimiz millet, millet, millet.
SİYASET BİÇİMİMİZ MİLLET TARAFINDAN ANLAŞILDI: Yeni 3 yılımız doldu. Bir hareketle, dolar 1 lira düştü. İş sahipleri beni arıyor, ‘Çok teşekkür ederiz, Allah razı olsun’. Dolar borcu olan, ithalatı onun üzerinden yapan sanayiciler 1 lirada çok yüksek kar elde etmişler, borç azalmış. Türkiye’nin borcunda da müthiş bir azalma var. Bütün bunları bir araya koyduğumuz zaman, bizim yaptığımız bu siyaset biçiminin milletimiz tarafından anlaşıldığını, onun içinde ‘Millet bizi çağırıyor’ temasının sloganının bir gerçeğe tekabül ettiğini söylemek zorundayım.”