Tarih: 11.11.2020 16:20

AKŞENER: ALBAYRAK’IN İSTİFASI, EKONOMİNİN TOPARLANMASINA YÖNELİK ATILAN BİR ADIM 

Facebook Twitter Linked-in

Akşener, Ankara Swiss Otel’de düzenlenen partisinin üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, İYİ Parti'nin kuruluşu ile Türkiye'de seçimlerin yapılabileceği ümidinin belirdiğini savundu. Akşener, 'İYİ Parti’nin iradesi olmasaydı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden envai çeşit vakfın, yolsuzluğun, soygunun, talanın devam edeceği bir sistem aşikardı. Ama İYİ Parti bir proje yaptı. İYİ Parti’nin yaptığı proje millet ittifakına yerel seçimlerde birlikte yol yürümek teklifiydi. Bu projenin sonucu itibarı ile İstanbul ve Ankara’nın sandıkta alınmış olması, bütün alengirli işlere rağmen sonuçta millet iradesinin tecelli etmesi ve buna uyulmak mecburiyetinde kalınması, Türkiye’de İYİ Parti’nin kurulmasıyla çok şeyin değişebileceği ümidinin, kanaatinin, ortaya çıkmasını ve seçmenimizin biz istersek bazı şeyleri değiştirebiliriz kanaatine sahip olmasına sebep oldu' diye konuştu. 
Akşener, konuşmasının ardından, Parti'ye katılanlara rozetlerini taktı.
Akşener, özetle şunları söyledi:
'ALLAH BU MİLLETİN SONUNU HAYREYLESİN: Ekonominin toparlanmasına yönelik atılan bir adım var. Özellikle Sayın Albayrak’ın istifa metninde ‘Allah sonumuzu hayreylesin’ sözünü çok önemli bulduğumu ifade etmek isterim. Buna dair, sadece Allah bu arkadaşların sonunu hayreylesin değil , bu milletin sonunu hayreylesin anlamını çıkarmak durumundayız. Burada atılacak adımların son derece önemli olduğunu belirtmek isterim. İnsanların artık dost, ahbap, akraba, gelin, kaynana, damat, kayınbirader, görümce gibi nepotizmin dibine vurulmuş alandan çıkarılması, bu beklentilerin ortadan kaldırılması ve vatandaşımızın milletimizin derdine çare olabilecek liyakatte, başaran insanların, arka planı olan kadroların iş başına getirilmesine dair bir tutum olabilir mi? Olmalıdır. İradesini hep birlikte göreceğiz. İnşallah Sayın Erdoğan’da bu ‘Allah sonumuzu hayreylesin’ den bir öz eleştiri yapmak durumunda kalır.
MİLLET İTTİFAKI, BİRLİKTE YOL YÜRÜME TEKLİFİYDİ:Partimizin kuruluş yolculuğunun geldiği nokta, Türkiye’de en azından demokrasinin, seçimlerinin yapılabileceğinin, ümidinin tecessüm etmiş halidir İYİ Parti. İYİ Parti olmasaydı, İstanbul ve Ankara alınmazdı. İYİ Parti’nin iradesi olmasaydı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden envai çeşit vakfın, yolsuzluğun, soygunun, talanın devam edeceği bir sistem aşikardı. Ama İYİ Parti bir proje yaptı. İYİ Parti’nin yaptığı proje millet ittifakına yerel seçimlerde birlikte yol yürümek teklifiydi. Bu projenin sonucu itibarı ile İstanbul ve Ankara’nın sandıkta alınmış olması, bütün alengirli işlere rağmen sonuçta millet iradesinin tecelli etmesi ve buna uyulmak mecburiyetinde kalınması, Türkiye’de İYİ Parti’nin kurulmasıyla çok şeyin değişebileceği ümidinin, kanaatinin, ortaya çıkmasını ve seçmenimizin biz istersek bazı şeyleri değiştirebiliriz kanaatine sahip olmasına sebep oldu. Büyümeye devam edeceğiz. Bütün gıcıklıklara inat, zayıf halkaları da attaya göndermeye devam edeceğiz.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —