AKP’Lİ VEKİLİN EŞİNE ÖZEL İMAR KIYAĞI!

Mahkeme usulsüz dedi, durdurdu. Ama Bakanlık devreye girdi, AKP’li vekilin eşine ait projeye özel imar planı yapıldı!

GÜNDEM 7.09.2025 10:19:00 0
AKP’Lİ VEKİLİN EŞİNE ÖZEL İMAR KIYAĞI!

Gökçek döneminde ABB'ye aitken TOKİ'ye satılan sonra da Emlak Konut'a devrolan Merkez Ankara projesinin ihalesini AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan aldı. Mahkeme kat yüksekliğinde uygunsuzluk tespit ettiği projeyi durdurunca imar planını iptal etti. İş cinayetiyle gündeme gelen proje için Bakanlık devreye girerken AKP'li vekile özel imar planı yaptılar!

Merkez Ankara projesi Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken önce TOKİ’ye satılması sonra da Emlak Konut'a devrolması ile gündeme gelmişti. Başkent'in kent suçu olarak değerlendirilen projenin ihalesini ise AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat almıştı.

İş cinayetiyle de gündeme gelen projenin imar planında kusur bulundu. İdare mahkemesi kat yüksekliğindeki usulsüzlük nedeni ile imar planını durdurma kararı verdi. Kararın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girerken proje için yeni bir imar planı hazırladı.

AKP'Lİ VEKİLİN EŞİNE ÖZEL İMAR PLANI YAPTILAR!

AKP’li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken TOKİ’ye satılan ve ardından da Emlak Konut’a geçen 125 dönüm büyüklüğündeki arazi için 2015 yılında ihale düzenlendi. İhaleyi, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat aldı. Pasifik İnşaat ise arazi üzerine Merkez Ankara isimli bir proje inşa edileceğini duyurdu ve inşaata başlandı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; milyarlarca liralık projede yaklaşık 2 bin daire, bin 200 ofis ile 206 mağazadan oluşan alışveriş merkezi de yer alıyor. Ancak projeye dair yürütmeyi durdurma ve planların iptali istemiyle dava açıldı. İdare mahkemesi kat yüksekliğinin belirlenmediğini vurgulayarak, “Plan değişikliğinde belirtilen kat yüksekliğini gerekli kılacak nesnel ve bilimsel gerekçenin plan açıklama raporunda bulunmadığı, kat yüksekliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 6’ncı Maddesi hükümlerine aykırı belirlendiği belirterek” planlarını iptal etti.

Bakanlık yeni planda, kat yüksekliğine dair “serbest” ifadesi yerine ‘’en çok 145 metre” ifadesine yer verdi.

ZİRAAT BANKASI GEL KOYMUŞTU

Özel imar planı hazırlanan milyarlarca liralık projesi inşa eden Rize Güneysu doğumlu Fatih Erdoğan, eski ABB Başkanı AKP’li Melih Gökçek döneminde de belediyeden milyonlarca liralık ihaleler aldı. Erdoğan’ın Orpaş Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, 2011 ile 2014 yılları arasında tam belediyeden tam 142 milyon TL’lik dört ayrı ihale aldı.

Pasifik İnşaat, Ankara’da TOKİ’nin Ufuk Üniversitesi’nden aldığı arazi üzerine Next Level Alışveriş ve İş Merkezi’ni de kamu bankası olan Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyle inşa etmişti.

Next Level’ın alışveriş bölümüne, Pasifik İnşaat borçları ödeyemediği için Ziraat Bankası’nca el konulmuştu.

Fatih Erdoğan’ın şirketi, İstanbul Kemerburgaz’da AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne ait 78 bin dönümlük arazinin ihalesini almasıyla da gündeme gelmişti. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın, İstanbul Etiler girişindeki eski Levent Jandarma lojmanlarının yer aldığı arsa için düzenlediği ve “Ortaköy İhalesi” olarak bilinen ihaleyi de yine Pasifik İnşaat kazanmıştı.

İŞ CİNAYETİYLE GÜNDEM OLDU

Öte yandan geçen ağustosta sağanak yağış ve fırtınaya ilişkin günler öncesinden uyarı yapmasına rağmen Merkez Ankara Projesi Şantiyesi’nde çalışan işçiler, sahaya çıkarılmıştı. Kolon kalıbının devrilmesi sonucu stajyer Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Taha Öztürk yaşamını yitirdi. ODTÜ mimarlık öğrencisi Ege Kıratlı ve inşaat mühendisliği öğrencisi Emre Çetin ise ağır yaralandı.

 

 

Anahtar Kelimeler: VEKİLİN EŞİNE KIYAĞI!
  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,79% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5570,66% -0,04
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

EKREM İMAMOĞLU: UTANÇ VERİCİ BİR AHLAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

GÜRSEL TEKİN’İN ARACINDAYDI: YUSUF AYDIN, İMAMLIK YAPARKEN BESİCİLERİ DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR

TELE1’DE “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTINA ALINDI!

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

AKP'Lİ ÇERÇİOĞLU EMEKÇİ KADINLARIN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETTİ!

AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

CHP’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BAYRAMPAŞA’DA BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ YENİLENİYOR

YENİ ŞAFAK HEM ALİ YERLİKAYA’YI HEM DANIŞMANINI HEDEF ALDI…

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÖZ ELEŞTİRİ: “HİÇ YETERLİ DEĞİL”

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

İBB SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA MI GELİYOR? TAYYAR’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

STOLTENBERG ANILARINI YAZDI: ERDOĞAN’LA KAHVE VE SANDVİÇ DİPLOMASİSİ

ZİRVE ÖNCESİ DİPLOMATİK FIRTINA: TRUMP, PUTİN GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

KENAN İMİRZALIOĞLU GERİ DÖNÜYOR: “AİLE BİR İMTİHANDIR”A DUDAK UÇUKLATAN ÜCRET!

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

  • Cumartesi 25.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.7 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4