AKP'Lİ KURMAYLARI RAHATSIZ EDEN GENEL BOYKOT BAŞLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler farklı bir boyuta evrildi.

GÜNDEM 2.04.2025 12:14:00 0
AKP

Üniversite öğrencilerinin başlattığı ve CHP lideri Özgür Özel'in desteğiyle büyüyen çağrıların ardından ülke genelinde tüketim boykotu gerçekleştiriliyor.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesiyle başlayan, gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla devam eden sürece tepkiler sürerken eylemler de farklı bir boyuta taşındı. Çağrılarının ardından birçok AKP'li bürokrat ve bakanları rahatsız eden tüketim boykotu bugün başladı.

İBB'ye yönelik operasyonun ardından milyonlarca yurttaş sokaklara dökülmüş ve ülke genelinde meydanları doldurmuştu. İmamoğlu'nun ve birçok İBB yetkilisinin gözaltına alınmasına üniversite öğrencilerinin de kitlesel tepki göstererek eylemlerin başını çekmişti. Üniversitelerde başlattıkları Akademik Boykot kararını 2 Nisan'da (bugün) tüketim boykotuna evrilten öğrenciler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eylemleri görmeyen medya kuruluşları ve bağlantılı şirketlere dair yaptığı çağrısı genişleterek genel tüketim boykotu çağrısı yaptı.

GENEL BOYKOT, GENEL DİRENİŞ"
Akademik Boykot eylemleriyle derslere girmeyen öğrenciler "Tüketimden gelen gücümüzle hayatı durduralım" dedi. Günlerdir sokakları ve meydanları terk etmeyen öğrenciler, kitlesel eylemlerini "Genel boykot, genel direniş" diyerek sürdürürken, CHP lideri Özgür Özel'in de destek vermesiyle birlikte noykot çağrılar daha da kitleselleşti.
Bugün ülke genelinde alışveriş yapmayarak ekonomik boykot gerçekleştirilecek. Ülke genelinde tüketim boykotu başlarken, birçok ünlü ismin de destek verdiği eyleme kimi işletmeler de dahil oldu. Boykota destek veren birçok işletme bugün kepenk açmayacak.

AKP'LİLER RAHATSIZ
Öte yandan AKP'li birçok bürokrat ve bakan ise boykot kampanyasına karşı sıraya dizildi. İktidara yakın medya kuruluşlarına bağlanan bakanlar tüketim boykotuna karşı açıklamalar yaparken, sosyal medya hesaplarından da gece yarılarına kadar paylaşımlarını sürdürdü.

Boykot çağrıları yapanları "iç karışıklık çıkarmaya çalışanlar" diye itham eden bakanların yanı sıra, "emperyalist bir oyun" olarak gören AKP'liler de oldu.
Boykot çağrılarına Özgür Özel'in desteği ile artan tansiyon AKP'li kurmayları TV yayınlarında topladı. Sadece bir saat içinde A Haber'e 5 ayrı AKP'li üst düzey isim bağlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi Bakanı Fatih Kacır, A HAber yayınına bağlanarak boykot çağrılarına karşılık vermeye çalıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gençler boykota ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden çağrılar yaparken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.Başsavcılık, sosyal medyadaki boykot paylaşımlarına ilişkin "nefret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla re’sen soruşturma başlattı.

ERDOĞAN'I HATIRLATTILAR

Bakanların ve üst düzey AKP'li isimlerin açıklamalarının yanı sıra başlatlan bu sruşturma, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece 2 ay önce yaptığı boykot çağrısını yeniden gündeme getirdi. Erdoğan, artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında alım gücü düşen yurttaşlara ekonomik çözümler sunmak yerine boykot çağrısı yapmıştı.

Erdoğan, 6 Ocak'ta gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Pahalı ürün satanları dize getirecek etkili yöntemlerden biri boykottur. Fırsatçılık yapanlara karşı en büyük kozumuz, satın almama özgürlüğünü kullanmaktır" ifadelerini kullanmıştı.
 

Anahtar Kelimeler: ' KURMAYLARI RAHATSIZ GENEL BOYKOT BAŞLADI
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9