AKP’Lİ ERDEM CHP’Lİ AĞBABA’NIN ERDOĞAN’IN VİDEOSUNU GÖSTERMESİNİ ENGELLEDİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2025 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı.

GÜNDEM 16.11.2024 11:19:00 0
AKP’Lİ ERDEM CHP’Lİ AĞBABA’NIN ERDOĞAN’IN VİDEOSUNU GÖSTERMESİNİ ENGELLEDİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan gezisindeki karşılama törenini içeren videoyu göstermesi Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem tarafından engellendi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2025 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı.
KKM’nin maliyetinin 1,3 trilyon olduğunu belirten Ağbaba, "KKM ‘Yüzyılın, AKP’nin buluşu’ olarak yansıdı. Dolar düştü 18’den 12’ye. Bunun anlamı ne? Parası olan faize yatırdı. Faizi, fakir fukara ödedi. 1,3 trilyon fakirden alındı, zengine verildi. Ülke, tefeciye düştü. 6 Şubat depreminden sonra tüm konutların maliyeti 1,1 trilyon arttı. KKM, büyük depremden daha çok ekonomiye zarar verdi. Sayın Bakan, ‘EYT’nin bütçe açığını önümüzdeki dönem artıracağını’ söylüyor. Bütçe açığını EYT mi KKM mi arttıracak. Türkiye’de hukuk olmadığı için KKM’yi Türkiye’ye getiren hiç kimse cezalandırılmadı. Maalesef fakir fukara battı" dedi.

“REİS LAF SÖYLEDİĞİNİZİ DUYAR, SİZİ PİŞMAN EDER”

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mayıs 2019’da yaptığı bir konuşmayı sinevizyondan milletvekillerine izletti. Erdoğan’ın konuşmasında; “Bu nasıl doğruluk? Ali Babacan var. Onun da imzası var bu işin altında. Başka kim var? Mehmet Şimşek var. Hani bunlar dürüsttü? Ben bunu niye anlatıyorum? Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin diye. Bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar” dediği görüldü. AK Parti sıralarının tepki göstermesi üzerine Ağbaba, “Arkadaşlar itiraz etmeyin. Reis konuşuyor. Reis laf söylediğinizi duyar. Sizi pişman eder” dedi.

Bir ülkenin değerinin bayrak, pasaport ve parası olduğunu belirten Ağbaba, “Ülke zor durumda. Bulgarlar, Romenler bile alışveriş yapmaya Türkiye’ye geliyor. 1 Bulgar levası 19 TL. 200 TL 1 Ocak 2009’da piyasaya çıktığı zaman üç çeyrek altın ediyordu. Şu an üç çeyrek altın 14 bin 580 TL yapıyor. 200 TL pul oldu. 2009’da üç çeyrekle üç düğün geçirirken, şimdi 200 TL’yi bir geline taksanız gelin bir şey demez utanır. Ama kaynanası sizi terlikle kovalar” diye konuştu. Ağbaba’nın bu sözleri üzerine AK Parti sıralarında “Türk lirasına hakaret etme”, "Niye kaynanaları kötü gösteriyorsun sen" sesleri yükseldi.

Ağbaba, 200 TL’nin değerini kaybettiğini vurgulayarak Bakan Şimşek’e; “Yeni banknot basacak mısınız? 500-5000 TL gibi banknotlar olacak mı? Paradan sıfır atacak mısınız” diye sordu. Ağbaba, Bakan Şimşek’in “Rasyonel ekonomiye geçiyoruz” sözlerini eleştirerek, “Demek ki siz irrasyonel ekonomi uyguluyordunuz. AK Partili arkadaşlarımız bunla da övünüyor. Nebati’yle de övünüyorlardı, Şimşek’le de övünüyorlar. Bir acayip siyasetiniz var” diye tepki gösterdi. 

“SİZ TERSİNE ROBİN HOOD’SUNUZ"
Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: 
“Sayın Osman Aşkın Bak, bize olimpiyatlarda altın kazandıramadı ama Şimşek sayesinde ekonomide birçok birinciliğimiz var. Hakkını yemeyelim. Avrupa’da enflasyonda, faizde birinciyiz. Dünyanın en yüksek faizini veren ülkelerin başında geliyoruz. En yüksek gıda enflasyonuna sahibiz. Bir Robin Hood vardı ya, siz tersine Robin Hood’sunuz. 
2025 yılı bütçe hedefinde beklenen toplam ÖTV 2 trilyon 145 milyar TL. 2024’e göre yüzde 52 artış gösteriyor. En çok artış tütünde. Tütünde yüzde 81’lik ÖTV tahsilatı artışı hedeflenmekte. Bunun anlamı şu. Bir sigara paketindeki 4 sigarayı alan kişi, 16’sını devlet içiyor. Burada bir bağımlılık var. Maalesef devlet bağımlı. Bağımlı olmuş durumdasınız. Alkolde de aynı şey geçerli. Bir rakının dört bardağını alan, üç bardağını vergiyi alan içiyor. Bu devleti alkolik yaptınız.

Parayı kim buldu? Lidyalılar. Vergiyi kim buldu? Sümerler. Vergiden vergi almayı kim buldu? AK Partililer. İnsanlar sabah musluğu açıyor, beş çeşit vergi geliyor. KDV, çevre temizliği, atık su vs. Bir kalemde getirdiğiniz vergi nedir biliyor musunuz? Üniversite okuyan öğrenci için otobüs biletindeki KDV’dir. Bir çocuğun oyun oynamak için girdiği internetteki özel iletişim vergisidir. Bir arkadaşınızla sinemaya gittiğinizde eğlence vergisidir. 

Yata, kata binen insanla asgari ücret alan, hatta hiç almayan insanlar aynı vergileri ödüyor. Türkiye’de yüzde 65 oranında dolaylı vergi var. Dolaylı vergi, fakir fukaranın belini büküyor. Buradaki çalışan da milletvekili de suya aynı vergiyi ödüyor. Bir fabrikası olan da askıda ekmek alan insan da ekmeğe aynı vergiyi ödüyor. Türkiye’de en büyük adaletsizliklerden birisi vergide adaletsizlik. Düşünün ki bir Cumhurbaşkanı Amerika'ya gidiyor, Amerika'ya giderken özel bir kargo uçağıyla Mercedesini götürüyor. Allah'tan korkun. Kıbrıs'a gidiyorsunuz, 8 uçak. Kırgızistan'a gidiyorsunuz, bilmem kaç uçak."

ERDOĞAN’IN KIRGIZİSTAN VİDEOSUNU GÖSTEREMEDİ

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan gezisindeki uçaktan inerken karşılama görüntülerini milletvekillerine izletmek istedi. Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Ağbaba'nın videosunu izletemeyeceğini belirterek, "Biraz önce arkadaşlarınız bir video yüklemiş burada slayt ve sunumunuza ek materyaller için imkan var. Ona müsaade edemeyiz çünkü böyle bir usul yok" diyerek videoyu kapattırdı. Erdem, Ağbaba'ya; "Veli Bey, bunun önünü açarsak CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konvoylarını da görürsünüz" diye tepki gösterdi. Ağbaba, Erdem'e "Siz de onu gösterin" diye yanıt verdi.

Ağbaba'nın izletmek istediği videoda; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kırgızistan'da uçaktan inerken yapılan karşılama töreninin görüntüleri yer aldı. Ağbaba, bu karşılamanın maliyetinin Türkiye'ye 62 milyon dolar olduğunu söyledi. 

Veli Ağbaba, "Millet aç, millet perişan. Ne yapacağım, bunları gündeme getirmeyecek miyim? Milletin durumu perişan. Bunu Mehmet Şimşek de söylüyor. İşsizliğe bak. Memlekette gençlerin üçte 1'i işsiz, 6 milyon 300 bin genç işsiz var. Derin bir çocuk yoksulluğu var. 0-3 yaş arası 2 milyon çocuk derin yoksulluk çekiyor. Bunları ben ifade etmeyecek miyim? Ama şatafatınızı gündeme getirince rahatsız oluyorsunuz. Siz günlerdir neler söylüyorsunuz" diye tepki gösterdi.

 

  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9