AKP’Lİ VEKİL ALPAY ÖZALAN’A CHP’DEN YANIT

AKP’Lİ VEKİL ALPAY ÖZALAN’A CHP’DEN YANIT

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cumhuriyet'in 100. yılında İnşallah Ay'a gidiyoruz" sözleri İzmir'de polemik yarattı. AKP’li Alpay Özalan’ın "Kapasitesi, vizyonu ve çapı s

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Uzay Ajansı tanıtım toplantısındaki, 'Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz' sözleri İzmir'de de yankı buldu.
AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Erdoğan’ın sözlerinin ardından sosyal medya hesabından 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısında 10 yıllık hedeflerimizi açıkladı. Ülkemize hayırlı olsun. Kapasitesi, vizyonu ve çapı sadece musluk takma töreni yapmaya yeten muhalefet, bu vizyonu anlayamaz' ifadelerini kullanırken, CHP'den yanıt geldi.


CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ednan Arslan, Özalan'ın sosyal medyadaki paylaşımını alıntılayarak, 'Türkiye Uzay Ajansı 13 Aralık 2018 tarihinde “Milli Uzay Programını” hazırlamak için kuruldu. İlk toplantısını 3 Eylül 2019’da yaptı. Uzun süre toplantı dahi yapmayan bir kurum, 2 yıl sonra aya inecek' ifadelerini kullandı. Twitterdaki atışmaya çok sayıda yurttaş da yorum yaparak katıldı.