AKP’DE ‘BUGÜNKÜ SİFTAHINIZ BİZDEN OLSUN’ KAMPANYASI

AKP’DE ‘BUGÜNKÜ SİFTAHINIZ BİZDEN OLSUN’ KAMPANYASI

Sakarya’da AKP Pamukova Gençlik Kolları tarafından, ‘Bugünkü Siftahınız Bizden Olsun’ isimli kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında, esnaflara içinde 1 TL bulunan zarflar dağıtıldı.

Medyabar’ın haberine göre, Sakarya’da AKP Pamukova Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Bugünkü Siftahınız Bizden Olsun’ isimli kampanyası kapsamı kapsamında, sabah namazınının ardından esnaflara içinde 1 TL bulunan zarflar dağıtıldı.
AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinliğin, Türkiye’de farklı ilçelerde zaman zaman uygulandığı öğrenildi. Kampanyadan bazı esnaflar memnun kalırken, bazılarının ise anlam veremediği belirtildi.
Zarfın içinde bulunan mektupta ise şu ifadelere yer verildi:
''Bir maldan yapılan ilk satış günün ilk alışverişi. günün ilk satışından kazanılan ve günün devamında bereket getir inanılan paradır. Geleneğimizde ''SİFTAH PARASI' olarak geçen ve unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi 'AK Parti Gençlik Kolları Pamukova İlçe Başkanlığı'' olarak siz değerli esnafımıza bu sabah yeniden yaşatmayı hedeiyoruz. Günün bereketli kazancınız daima yanınızda olsun.
Cümlemizi, darlıktan, bereketsizlikten, aldanmaktan ve aldatmaktan, hak yemekten, kul hakkında tecavüz etmekten muhafaza eyle! Bizlere açlık, yokluk, kıtlık, kuraklık, arazi ve semavi musibetlerden koru! Kanaat etmeyi, gönlü zengin, gözü tok olabilmeyi, hayırda yarışmayı verem el olmayı nasip eyle! Rızkımız gökte ise yere indir, yer altındaysa yer yüzüne çıkar, uzakta ise yakınlaştır, zorsa kolaylaştır. Rızkımızı temiz ve helal eyle Allah'ım  
EY ALLAHIM! Esnafımızı alırken satanı gözeten, satarken alanı gösteren, eksik ölçüp yanlış tartmayan, doğru ve güvenilir kimselerden eyle! İsraftan cimrilikten, azgınlıktan, korkaklıktan, acizlikten, tembellikten, ahlaksızlıktan haddi aşmaktan sana sığınırız Ya Rabbi! Bizleri nefsine uyarak kötülük işleyenlerden eyleme, kesata uğratma.''