AKPARTİ İSKENDERUN'DA GÜVEN'LE DEVAM

AKPARTİ İSKENDERUN

Ak Parti Genel Merkezi, İskenderun Belediye başkan adayı olmak için istifa eden Bestami Bilgi’nin yerine İlçe teşkilat başkanlığı görevine Av. Abdulkadir Güven’i atadığı bildirildi.

Ak Parti İskenderun Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde, Av. Abdulkadir Güven de yer aldı. Genel Merkez adaylık konusunda tercihini mevcut aday adayları arasında yer almayan işadamı M. Fatih Tosyalı’da kullanması üzerine, 31 Mart yerel seçimleri sürecini yürütmek üzere; geçen yıl Şubat ayında olağan genel kurul için İlçe Başkanlığı adaylığını koyan 5 aday içerisinden tercih edilmeyen Av. Abdulkadir Güven’i asaleten atadı.  
Ak Parti’nin İskenderun’da kurucuları arasında yer alan ve partinin her kademesinde görev alan Av. Abdulkadir Güven olağan genel kurulun üzerinden henüz bir yıl geçmeden İlçe Başkanlığı görevine getirilmesi partili çevresinde de olumlu karşılandı.  

Abdülkerim Güven Kimdir ?
20 Ekim 1974'te Hatay'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ak Parti İskenderun ili Gençlik Kolları Kurucu Başkanlığı, Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Siyaset Akademisinden birincilikle mezun oldu. İngilizce ve Arapça bilen Güven, evli ve 3 çocuk babasıdır. A