Tarih: 17.04.2021 22:26

AKP'Lİ BELEDİYE BU SEFER DE YARDIM KOLİLERİNİ KAÇIRDI

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki yıkıcı depremden etkilenen yurttaşlar için toplanan gıda yardımları, AKP'li Bergama Belediyesi tarafından aylarca bekletilerek Ramazan kolisine dönüştürüldü.
Merkez üssü Yunanistan’ın Sisam Adası açıklarında, İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne 23 km mesafede yıkıcı bir deprem meydana gelmiş, depremde 116 kişi hayatını kaybetmiş 1034 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan felaketin ardından Türkiye’nin her yerinden depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. İzmir Valiliği resmi hesabından da ‘İzmir Depremi Yardım Kampanyası’ için duyurular yapıldı. Gelen yardımlar valilik eliyle kaymakamlıklara gönderildi.


KOLİLER TAŞINDI
Tüm bunlar yaşanırken bir gerçek daha Bergama’da gün yüzüne çıktı. Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının aylardır Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikası depolarında bekletildiğini ve Ramazan kolisine dönüştürüldüğünü ortaya çıkardı.

Çok tartışılan olayın ardından hijyenik olmayan, sağlıksız ve atık motosikletlerin de içinde bulunan bir ortamda aylarca bekletildiği belirtilen gıda yardımlarının üzerine mavi branda kapatılarak başka bir yere taşındı.
CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nın, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından konu olan kolilerin soruşturma aşamasında taşınması yine CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından duyuruldu.

Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının taşınma görüntüleri eşliğinde yapılan açıklamada; “Bergama Belediyesi Tekstil Fabrikası depolarında görüntülerden de anlaşılacağı üzere hareketlilik artmıştır. Bu arada Bergama Belediyesi AKP'li yönetimi nihayet skandala 29 saat sonra bir açıklamada bulunmuştur. Açıklamayı okuyan tüm Bergamalılar adına soruyoruz; 2019 yılında yapılan protokolde depremin olacağı önceden mi öngörülmüştür? Aşevi'ne gidecek kolileri başkanın isminin yazıldığı poşetlerle mi Aşevi'ne götürülmesi gerekmiştir? Bu açıklama yaşanan skandala verilecek bir cevap mıdır?” denildi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —