Tarih: 30.06.2020 01:24

AKP'DE ORTALIĞI KARIŞTIRACAK SUÇLAMALAR...

Facebook Twitter Linked-in

AKP’li Mehmet Metiner, gazeteci Hadi Özışık’ın YouTube kanalında Bülent Arınç’a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Metiner, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın bakanlık yaptığı dönemde TRT’de FETÖ kadrolaşması yaptığını söyledi. Metiner şu ifadelerle kadrolaşmayı anlattı:’’17-25 Aralık sürecine kadar bunların gerçek yüzünü görmemiş olabiliriz. Her birimizin çeşitli ilişkileri olabilir. Ama bunların FETÖ yüzünü görünce bitirmeye çalışan insanlarız. Ama Bülent Arınç bir tarih yazıyor sanki. Yalandan ari konuşur insan. Bakanlık yaptığın her yerde sen FETÖ kadrolaşması yapacaksın…
Hadi Özışık: Nerede?
Mehmet Metiner: TRT’de kadro yapılaşması yaptı. Her yerde. Mesela Bursa’da.’’ 
Mehmet Metiner daha önce de Bülent Arınç'ı düelloya çağırmıştı. 
'TÜRKİYE'Yİ FETÖ VESAYETİNE KİM SOKTU?'
Metiner, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iktidarı eleştiren açıklamalarına sert tepki gösterdi.Gül, açıklamalarında “Ekonomideki göstergeler geriye gidişi gösteriyor. Bu durum kaygı verici” demişti.
Gül, 'çıkış yolu' olarak ise, 'Parti devleti mantığına yönelik eğilimleri besleyen mevcut atmosferden acilen sıyrılmalı, siyasetin tüm halkımızın istekleri ile azami ölçüde örtüşen, istikamet tayin eden, çözüm, refah ve mutluluk üreten yönü temayüz ettirilmelidir' ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Metiner bu sözlere sosyal medya hesabından karşı çıkarak şunları söyledi:“Abdullah Gül her türlü vesayetten uzak kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter sistemden yana olduğunu açıklamış. Ne güzel! Sahi Türkiye’yi FETÖ vesayetine kim soktu? O dönemdeki rolün neydi? FETÖ vesayetine geçişteki etkin rolünü örtbas etmen tam bir kişilik sorunu. Abdullah Gül röportajında kendisinin olduğu ilk beş yılı başarılı, diğer yılları başarısız ilan etmiş! Mevcut durum için de ‘kaygı verici’ demiş! Başarıyı kendine, başarısızlığı Reis’e fatura eden bu anlayış siyasi ahlak açısından sorunludur. Asıl kaygı verici olan sensin sen!”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —