Tarih: 12.02.2021 17:13

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ HAKKINDA BOMBA AÇIKLAMALAR: BİLİNMEYEN HİSSE SATIŞI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki alıcısı bilinmeyen hisse satışını ve Rusya ile yapılan Akkuyu Nükleer Santral Anlaşması’nı Meclis Gündemine taşıdı. Başarır yaptığı açıklamada projeyi 'vatana ihanet' olarak nitelendirdi.

Rusya Devleti ile yapılan nükleer santral anlaşmasının Rusya’nın lehine adeta tek taraflı bir anlaşma olduğunu belirten CHP’li Başarır, “ Akkuyu Nükleer Santrali, ülkemizin ve Mersinli hemşerilerimizin en büyük sıkıntısıdır. Nükleer santral inşaatı projesinde; Inter RAO şirketi, sahibi olduğu yüzde 0.82’lik payını 13.5 milyon dolara sattı. Kime sattı? Rus şirketine mi yoksa Türk Şirketine mi?

Bizim bu satışla ilgili bir söz hakkımız yok. Bunu sorgulayabiliyor muyuz? Hayır. Topraklarımızda kurulan bu santralin değeri yaklaşık 2 milyar Dolar. Nükleer santralin tamamı Rus şirketlerine ait. Ne yazık ki iktidar, buradan üretilecek elektriği dünyadaki kilovatsaati ortalama 4-5 Dolar/cent iken yaklaşık 3 katı bedelle 15 yıl boyunca alım garantisi vermiştir. Yönetim Ruslarda, hisse Ruslarda ancak pahalı alım garantisi bizde” dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —