AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK EŞCİNSELLİĞİ HEDEF ALDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Eşcinsel vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Yaşam haklarını korumak, devletin sorumluluğudur ve bundan taviz veremez...

GÜNDEM 25.01.2023 19:00:00 0
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK EŞCİNSELLİĞİ HEDEF ALDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Eşcinsel vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Yaşam haklarını korumak, devletin sorumluluğudur ve bundan taviz veremez. Ama öbür taraftan eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda problem değilmiş gibi kabul etmeyi bizden kimse beklemesin ne bireysel olarak ne hükumet olarak" dedi.
Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşcinseller için "Problem değilmiş gibi kabul etmeyi kimse beklemesin" ifadesini kullandı.

Bakan Yanık, Türkiye'de gençlere yönelik veya aile değerleriyle ilgili birtakım çalışmalarda 'Yaşam biçimine müdahale ediliyor' itirazlarıyla karşılaşıldığını söyledi.

"EŞCİNSELLİĞİ NORMALLEŞTİRMEYİ BİZDEN KİMSE BEKLEMESİN"

Yanık, şöyle konuştu:

"Hayat tarzı tartışmalarına kurban giden çok başlığımız var. 85 milyonun iyiliği de hepimize bulaşıcı, 85 milyon içerisinde oluşan maalesef olumsuzluklar da herkesi etkiliyor. Kadına yönelik şiddetin sebepleri arasında yüzde 70, 75’e yakın alkolizm var. Alkolle ilgili bir tartışma açmamız mümkün değil. Direkt hayat tarzı engeliyle karşı karşıya kalırsınız ya da işte eşcinsellik tartışmaları hemen 'bireysel özgürlükler'.

Bireysel özgürlük kısmı başka bir şey; ama toplumsal hayatı etkileyen tarafı başka bir şey. Eşcinsel vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak, yaşam haklarını korumak devletin sorumluluğudur ve bundan taviz veremez ama öbür taraftan eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda problem değilmiş gibi kabul etmeyi bizden kimse beklemesin ne bireysel olarak ne hükumet olarak. İkisi birbirinden çok ayrı şeylerdir."

"ANAYASAL DÜZEYDE TAVRIMIZI ORTAYA KOYDUK"
Anayasa değişikliği teklifine değinen Bakan Yanık, "Evlilik birliği kadın ve erkekten oluşur. Bunu niye yazmak istedik anayasaya? Mevcut kanunlarda yok muydu? Vardı. Dolayısıyla mevcut kanunlarımız bizim böyle eşcinsel evliliğine müsaittir de birdenbire fark ettik; ama 'Şunu anayasaya koyalım da engel olalım'. Öyle bir şey yok. Burada bir tavrı, meseleyle ilgili duruşumuzu daha net, daha keskin bir biçimde ortaya koymak istedik" dedi.

"ÇOK KESİN BİR LGBT PROPAGANDASI YÜRÜYOR"

Yanık, şöyle devam etti:

"Anayasal düzeyde tavrımızı ortaya koymak istedik. Dünyada maalesef çok kesin bir LGBT propagandası yürüyor ve bunun arkasında çok büyük bir ekonomik desteğin olduğunu da lobi desteğinin olduğunu da görüyoruz. İnsani değerler çerçevesinde de eş cinselliği normalleştirmek, yayılmasıyla alakalı bir göz yummak gibi bir şeyimiz olamaz. Bu noktada gerek bireysel gerek toplumsal çalışmaları yapmamız lazım."

Bakan Yanık, bakanlık olarak akran zorbalığı konusunun gündemlerinde olduğunu söyleyerek, "Akran zorbalığı meselesi çok önemli. Bizim şu anda bakanlık olarak üzerinde çalıştığımız bir mesele. Mart sonu bir çocuk şurası yapacağız. Burada konuşacağımız başlıklardan birisi de akran zorbalığı. Burada bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

ŞEHİT VE GAZİLİKTE STATÜ FARKLILIĞI ÇALIŞMASI

Bakan Yanık, şehit yakınlarının, gazilerin statü farklılıklarıyla ilgili çok talepler geldiğini belirterek, "Biz bununla ilgili kendi çalışmamızı yapıp Meclis grubumuza sunduk. Yasa değişikliği gerektirenler var çünkü. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'mızla ortak yaptığımız çalışmalar var. Orada da muhtemelen yine bir yasa değişikliği gerektiren noktalar var. Onları da oluşturduktan sonra Meclis'e sunacağız ve ondan sonraki süreci hep beraber takip edeceğiz" diye konuştu.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR

Bakan Yanık, İstanbul'da 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayında bakanlık olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydederek, "Çocuk meselesi, kadın, şiddet meselesi, istismar meselesi siyasetin üstünde bir şeydir. Bu, siyasetin konusu olmaz. 'Siyasiler bunu konuşmasın' anlamında söylemiyorum. Hepimizin meselesi. '1-2 yıldır biliyormuşsunuz da bir şey yapmamışsınız.' 2 Aralık’ta müdahale dilekçemizi verdik, aynı gün ve sonrasında hemen müdahil olduktan ve müdahale talebimiz kabul edildiğinden itibaren duruşma tarihinin öne alınması, sanıkların tutuklu yargılanması ve gizlilik kararı sürecin içine dahil olmuş olduk. Dolayısıyla bu konuda dava süreçleriyle alakalı ve genel olarak yetkimiz budur" dedi.

Bakan Yanık, bu konularda vakıfları denetleme yetkisinin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde olduğunu kaydetti.

'2 BİNİN ÜZERİNDE SMA'LI HASTA VAR'

Bakan Yanık, SMA hastalarıyla ilgili soru üzerine de şu an ülke genelinde 2 binin üzerinde SMA’lı hasta olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"71 ayrı merkezde bunların tedavileri gerçekleştiriliyor. Şimdi ilaç meselesinde henüz onaylanmamış, tedavi edici özelliği kanıtlanmamış, netleşmemiş birtakım ilaçları hem çocuklar üzerinde deneysel bir şeye dönüştürüyorlar hem de milyonlarca liralık bedelini ailelerden bir şekilde almanın yoluna bakıyorlar. Bunu ben ahlaki bulmuyorum. Nitekim biz milyonlarca liralık kanser tedavilerini karşılıyoruz veya başka tedavileri karşılıyoruz.

Burada mesele para değil. Burada mesele o tedavinin o çocuklar için uygun olup olmadığı, o ilacın onaylı olup olmadığıdır. Bunu da Sağlık Bakanlığı'mız, Sosyal Güvenlik Kurumu'muz çok yakından takip ediyor ve onaylanan her türlü tedavi biçimini, ilacı sosyal güvenlik sistemimize dahil ediyoruz. Bu noktada kimsenin en ufak bir kuşkusunun olmaması lazım."
 

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2