Tarih: 09.01.2019 12:00

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil oldu

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak olan yargılamaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olmak için dilekçe verdi. Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre; Bakanlık avukatı tarafından dosyaya sunulan müdahil dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:
“Sıla gibi mağdur her kadın ve çocuğa yönelik şiddet eylemleri nedeniyle açılan kamu davlarına Devlet adına mağdur olanların yanında bulunmak Bakanlığımızın görev yetki ve orumluluğumuzdur. Bu davada Sıla’nın yanında olmak için davaya müdahil olmak istiyoruz”
Sanatçı Sıla Gençoğlu, Ahmet Kural’dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu Savcılığı da “Kasten yaralama”, “Tehdit”, “Hakaret” suçlarından yürütülen soruşturma dosyasını, Uzlaştırma Bürosu’na göndermişti. Uzlaşıp uzlaşmadıkları sorulan taraflardan Sıla Gençoğlu götürülen uzlaşma teklifini reddetti. Böylece taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştı. 

Savcı tarafından oyuncu Ahmet Kural hakkında “hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis talep edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —