AHMET TÜRK: 'TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR AYIPTIR'

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı. İradesi gasbedilen seçmenler sabah saatlerinde belediye binasına giderken polis alanı ablukaya aldı.

GÜNDEM 4.11.2024 17:38:00 0
AHMET TÜRK:

 Yerine kayyum atanan Belediye Başkanı Ahmet Türk de alanda. Eş başkanı Devrim Demir, polisin sıktığı biber gazı sonrası fenalaştı.Kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye binası, polis barikatları ile abluka altına alındı.

Belediye binası önüne yığılan polisler, halkı binadan uzak tutmaya çalışıyor. Alana gelen seçmenler barikatları aşmaya çalışıyor.

Yerine kayyum atanan Belediye Başkanı Ahmet Türk de alanda. Burada kısa bir açıklama yapan Türk, şunları söyledi:

"Belediyemiz işgal edilmiş vaziyette. Halkın iradesinin gaspıyla belediyeyi ele geçiren bir durumla karşı karşıyayız. Halkın tepkisi ortada. Biz demokratik mücadelemize devam edeceğiz. 7 sene önce Siirt'te yaptığım bir konuşmayı gerekçe göstermişler. Daha önce takipsizlik kararı verilmiş. Burası işgal edildi ve insanlarımız protesto ediyor. Halk iradesini gasbeden anlayışa karşı tepkilerini ortaya koyuyor. Bu görüntüler normalleşmenin ne olduğunu açık şekilde gösteriyor.

Halk iradesini tanımayanlara karşı elbette demokratik tepkimizi ortaya koyuyoruz, ortaya koyacağız. Bu görüntü bile Türkiye için büyük bir ayıptır. Belediyenin içerisi polislerle doldurulmuş. Ve halkın içeriye girmesine, halkın belediyeye girmesine izin verilmiyor. Bizim özel eşyalarımızı almamıza bile izin verilmedi. Sadece benim değil. Bütün daire başkanlarımızın, genel sekreterlerimizin. Sonuç olarak manzara ortada. Söylenecek fazla bir şey yok. Bu hukuksuzluğun bu ülkede daha fazla devam etmeyeceğine inanıyorum. Halk iradesiyle bugün antidemokratik bir yönetim anlayışına elbette ki sandıkta gücünü, etkisini ve iradesini ortaya koyacaktır. 

Açılım dediği buysa bu açılım değildir. Neyin açılımı? Normalleşme dedikleri bu görüntülerdir. Burada sağ gösterip, sol vuran bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu ülkede açılımın, demokratik bir sürecin, halkların kucaklaşmasını elbette ki isteriz. Bu bizim talebimiz ve isteğimiz. Adaletin, eşitliğin olduğu, halkların ortak demokratik değerlerde buluştuğu bir Türkiye'nin özlemiyle hep siyaset yapıyoruz. Bunun için varız. Ama bugünkü görüntüler geçmişteki görüntüleri aşan bir noktadadır. Burada tabii ki gelecekle ilgili veya bu iktidarın ne Kürt sorunu ne demokrasi sorunu çözme niyetinin olmadığını açıkça ortaya koyuyor."

Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in öğleden sonra Batman ve Mardin'e gideceğini de açıkladı. Türk, Saat 15.00'te bir aksilik olmazsa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Batman'a inecek. Batman uçağında yer bulmuşlar. Bugün 17.00-17.15 gibi burada olmaları gerekiyor. Tabii ki mesele sadece DEM Parti'nin olayı değil, bir demokrasi ayıbı. Bu demokrasi ayıbına karşı herkesin gerçekten güçlü bir tepki göstermesi gerekiyor" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir ise halkın iradesi ve çözümden bahsedenlerin halkın iradesine kayyum atandığını söyledi. Bu duruma karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Demir, "Dün olduğu gibi bugün de irademizi tanımayanlara karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Açık söylemek gerekirse; kayyım Tuncay Akkoyun, kendisini bugün için hazırladı. Tüm pratikleri, tüm yaklaşımları ile bugüne hazırlandı. 

Bu kentin tüm örgütlerine, tüm demokratik siyasete karşı düşmanca bir yaklaşım sergilemekten geri durmadı. Bugün de biz bu fotoğraf ile yüz yüze kaldık. Bugün yine halkın iradesini tanımadılar ve el koydular. Buradan tüm kamuoyuna çağrı yapıyoruz; bugün bu politika güçlü bir şekilde karşı konularak, durdurulmazsa yarın daha karanlık olacak. Bugün hedef sadece DEM Parti’nin belediyeleri değil. Biz kahvaltı isek, onlar akşam yemeği olacak. Demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz. Kendisini burada gören herkese çağrı yapıyoruz. Bu politikaya karşı çıkılmalı. Çürümüş bu siyasete karşı çıkıp sesimizi yükseltelim. Geri adım atmayacak, direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanması ardından belediye önünde bir araya gelen kitleye, polis biber gazı ile saldırdı.Yerine kayyım atanan belediye eş başkanı Devrim Demir, biber gazından dolayı rahatsızlandı. Ambulansta tedavi edildi.

 

Anahtar Kelimeler: AHMET : 'TÜRKİYE BÜYÜK AYIPTIR'
  • BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

BORSADA MANİPÜLASYON SORUŞTURMASI: ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN TUTUKLANDI

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE 'İMAMOĞLU'NA ÖZGÜRLÜK' PANKARTI ASTI

İMAMOĞLU, SOSYALİST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTISI'NA BİR MEKTUP GÖNDERDİ.

TCMB, KISA VADELİ TL BORÇLARA ZORUNLU KARŞILIK ORANINI ARTIRDI

SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ YASAKLANMIŞTI: "İMAMOĞLU HER YERDE” KAMPANYASI BAŞLATILDI

AHMET ÖZER'İN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İBB'YE 4. DALGA OPERASYONU: 49 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

BAYRAMDA TATİL KAÇ GÜN OLACAK: SARAY’DAN ‘İDARİ İZİN’ AÇIKLAMASI

BUCA BELEDİYESİ’NİN SERASINA SALDIRI...

ERDOĞAN’DAN CHP'YE YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI: GELİN EL ELE VERELİM…

İBB'YE 3. DALGA OPERASYONU: 13 KİŞİ TUTUKLANDI

ELAZIĞ’DA YÜK TRENİNİN 5 VAGONU RAYDAN ÇIKTI: 3 VAGON DEVRİLDİ

PKK'NİN FESİH KARARI SONRASI İLK MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TSK’DE İHRAÇ YETKİSİNDE GERİ ADIM

ERDOĞAN'DAN BELEDİYELERE 'İMAMOĞLU' DÜZENLEMESİ: İŞTE YENİ TASARIYLA BELEDİYENİN ELİNDEN ALINACAK YETKİLER

İYİ PARTİ'DE 'WHATSAPP' DEPREMİ! GÖREVDEN ALINDI

EGE'DE 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

AKP İNFAZ DÜZENLEMESİNİ ÖNCE DEM'E GÖSTERİLDİ

HATAY'DA TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE 'KARABAŞ' DİYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

ÖZGÜR ÖZEL: "ANILAN TELEFONU EKREM İMAMOĞLU, İLK İFADESİNDE KAYDA GEÇİRDİ"

İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DEN PENDİK'E SESLENDİ…

ŞÜKRİYE ACİ VE DİĞER MÜŞTEKİLER, TİMUR CİHANTİMUR VE EYLEM TOK HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKTİ

ESER KARACA, BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI GÜN KATLEDİLDİ!

GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

"TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA KAYNAK AKTARILMASI HAKKINDA KARAR" RESMİ GAZETE'DE …

BAŞSAVCILIK RASİM OZAN KÜTAHYALI İÇİN KARARINI VERDİ

HSK SEÇİMLERİ AYM'YE TAŞINDI!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

Yükleniyor


BORSADA MANİPÜLASYON SORUŞTURMASI: ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN TUTUKLANDI

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE 'İMAMOĞLU'NA ÖZGÜRLÜK' PANKARTI ASTI

İMAMOĞLU, SOSYALİST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTISI'NA BİR MEKTUP GÖNDERDİ.

SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ YASAKLANMIŞTI: "İMAMOĞLU HER YERDE” KAMPANYASI BAŞLATILDI

AHMET ÖZER'İN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İBB'YE 4. DALGA OPERASYONU: 49 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

BAYRAMDA TATİL KAÇ GÜN OLACAK: SARAY’DAN ‘İDARİ İZİN’ AÇIKLAMASI

  • Pazar 35.9 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.3 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Salı 31.3 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59