AFRİKA SICAKLARI GELİYOR

AFRİKA SICAKLARI GELİYOR

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, ülkenin yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmesi dolayısıyla, bu hafta boyunca ülkede Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağını duyurdu.

Hava sıcaklıklarının bu hafta hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği duyurulurken, Hatay’da Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının 35 dereceyi bulması ve 39 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Serin ve yağışlı havanın hafta sonu itibariyle ülkeyi terk ettiği belirtilen sıcaklık uyarısında, “Yurdumuz yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmiş olup, bu hafta boyunca ülke genelinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, çarşamba günü yurdun kuzey kesimlerinde bir günlük kısa süreli bir serinlemenin dışında, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6-10 C derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.