Tarih: 04.07.2020 11:40

ADLİYE ÖNÜNDEKİ NÖBET SONLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Meclis Adalet Komisyonu’nu AKP'nin sunduğu çoklu baro teklifinin görüşmelerine ara verilmesi ardından Ankara Adliyesi önünde bekleyen avukatlar da nöbetlerini sonlandırdı.Avukatlar, çoklu baro sistemi teklifine karşı Ankara Adliyesi önünde tuttuğu savunma nöbetini sona erdirdi. Avukatlar, gece boyu adliye önünde türkü söyleyip, halay çekti ve “savunma susmayacak” sloganları attı.Meclis Adalet Komisyonu’nda gece yarısı görüşmelere ara verilmesi ardından avukatlar da Adliye önünde açıklama yaptı.

Avukat Nergiz Tuba Aslan, “Eylemimiz burada bitmedi. Yeni başlıyoruz, sonunu kadar mücadeleye etmeye her alanda bulunduğumuz her yerde devam edeceğimizi buradan deklare ediyoruz” dedi.
Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da, “21 yıldır bu adliyeye geliyorum. Ayak basmadığım yeri kalmadı. 21 yıldır bu adliyeye geldiğim günlere baktığımı dün gündüz, gece yarısı ve bu sabah. Bunu sizler gerçekleştirdiniz. Devam edeceğiz bu mücadeleye ama birlikte...” ifadelerini kullandı.

Avukatlar, attıkları “bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganıyla adliye önünden ayrıldı. Avukatların başka eylemler de organize edeceği öğrenildi.Adalet Komisyonu'nda sabaha kadar süren görüşmeler sonucunda teklifin ilk 5 maddesi kabul edildi. Komisyon bugün 14.00'te yeniden toplanacak.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —