Tarih: 28.02.2020 22:05

ADETA BİRBİRLERİNİ EZDİLER

Facebook Twitter Linked-in

Ancak ilk göçmen botları bu sabah Midilli'ye indi. İstanbul'daki İl Göç İdaresi yakınında toplanan mülteciler burada yoğunluk oluşturdu. Gelen otobüslere binmeye çalışan mülteciler adeta birbirlerini ezdi. 20'li yaşlarda olduğu tahmin edilen bir göçmen, 'Hepimiz kurtulmak istiyoruz' ifadelerini kullandı. 
Türkiye'deki Suriyeli ve diğer göçmenlerin, AB'ye geçişi için hareketlenmesi büyük panik yarattı. Yunanistan ve Bulgaristan sınırda önlemleri artırırken, Almanya'da konu medyanın Corona virüsünden sonraki ikinci büyük gündemi oldu.

Bu sabah ilk grup göçmen Midilli'ye botlarla çıktı. 15 kişilik bu grubun ardından, 50 kişilik başka bir grup daha Midilli'ye ulaştı.

Yunanistan kara ve deniz sınırlarındaki önlemleri artırdı ve sadece göçmenleri değil, Türkiye'den hiç kimseyi almayacağını duyurdu.

SAVAŞ GEMİLERİ MİDİLLİ’YE

Yunanistan bölgeye 50 savaş gemisi ve 10 helikopter sevk ederken, önlemler özellikle Midilli çevrelerinde yoğunlaştırıldı.

Tüm Yunan birliklerinde alarm verildi ve “Hükümetimiz denizde ve karada kırmızı alarm verdi” açıklaması yapıldı.

Ancak buna rağmen göçmen akını durdurulabilmiş değil. Midilli yakınlarında 300 göçmen daha tespit edildiği belirtiliyor.
Yunanistan'ın, Türkiye'ye yakın diğer adalarına da göçmen akını bekleniyor.

Mültecilerin kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmesine engel olmayacağının açıklamasının ardından İstanbul'daki İl Göç İdaresi yakınında toplanan mülteciler burada yoğunluk oluşturdu. Gelen otobüslere binmeye çalışan mülteciler adeta birbirlerini ezdi.

Türkiye'nin Avrupa'ya göçmen geçişlerini serbest bıraktığı haberlerinin ardından Türkiye’deki mülteciler hareketlendi.
Gelen otobüslere binmeye çalışan mülteciler birbirlerini ezerken, aralarında bebeklerin de olduğu mülteciler ise ezilme tehlikesi geçirdi.

'TÜRKİYE'DE BİR AY CEZAEVİNDE KALDIM, BİZİ BURAYA POLİS BIRAKTI'

Türkiye'nin mültecilerin Avrupa'ya geçişini daha fazla durdurmama kararı almasıyla mülteciler Pazarkule Sınır Kapısı'na akın etti.

Mültecilerin sınıra yürüyüşleri kameralar tarafından görüntülendi.

Kameralar tarafından görüntülenen mültecilerin açıklamaları dikkat çekti.

20'li yaşlarda olduğu tahmin edilen bir göçmen, 'Hepimiz kurtulmak istiyoruz' ifadelerini kullandı. 

Başka bir göçmen ise, '1 ay Türkiye'de cezaevinde kaldım, bugün serbest bıraktılar 'gidin' dediler. Avrupa'ya gideyim kendimi kurtarayım. Sınıra bizi polis getirdi' ifadelerini kullandu. 

'Bizim Afganların Türkiye'de kadri kıymeti yok' diyen mülteci polisin ve taksilerin kendilerini sınıra getirdiğini söyledi. 

Göçmenler Türkiye'ye kaçak olarak geldiklerini ifade ettiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —