ADALET KOMİSYONU'NDA KAVGA...

ADALET KOMİSYONU

TBMM Adalet Komisyonu'nda çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ederken kavga çıktı

TBMM Adalet Komisyonu, barolara yönelik düzenlemeler içeren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere bugün ikince kez toplandı.
Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç başkanlığındaki komisyonda kavga çıktı.
Tunç'un, Türkiye'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı, İstiklal Madalyası sahibi ve CHP eski Genel Başkanları'ndan İsmet İnönü'ye 'Führer'e benzetmesi üzerine tartışma çıktı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre konuşmasını Tunç'un, 'Biz Führer ile İnönü'nün ilişkisini biliriz' demesi ortamı daha da gerdi.
AKP'li ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerlerine yürüdü.
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay kimsenin İnönü'yü Hitler'e benzetemeyeceğini söyledi. Tartışmalar yeniden alevlendi. 
Altay, komisyon başkanının sataşma yapamayacağını, laf atamayacağını dile getirdi. Altay, 'Kastınız Hitler ile İnönü'yü bir göstermek olmadığını söylerseniz problem kalmayacak' dedi.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 'bir milletvekili bir başka partinin grubuna giderek, parmak sallayarak birşeyle yapamaz' dedi. 
AKP sıraları CHP'li vekillerin üzerine yürümek üzere sıralarında kalktılar. AKP'lilerin, 'cibiliyetsizler' dediği duyuldu. 
CHP'li Altay, 'soy sop karıştırmak nedir, bu nasıl bir terbiyetsizliktir' dedi.
Görüşmelere 15 dakika ara verildi.
Arada da AKP'li vekillerin, CHP'li vekillere küfür ve hakaretlerde bulundukları iddia edildi.