ADALET ARIYORUZ! 

ADALET ARIYORUZ! 

Diyarbakır’da Düzenlenen ‘Adalet Nöbetinde konuşan Hatay Baro Başkanı Dönmez bu memlekete adaletin gelmesi için bu cüppelere ve adalet aranan binalara asıl anlamının yüklenmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’da Baro Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’ne Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Yönetim Kurulu üyesi Av. Hüseyin Derin, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Bedia Öztürk ve Av. Ufuk Kimyon da katıldı.
Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez yaptığı konuşmada 4 yıl önce TBB ve bölgedeki bütün Baroların Avukat Hakları Merkezleri ile Hatay’da Avukat Hakları Merkezi çalıştayında olduklarını hatırlatarak “Aynı saatlerde Tahir Başkanımız da 4 ayaklı minare önünde basın açıklaması yapıyordu.

Burada Adalet arıyordu. Ülkede adaletin tesisini daha iyi nasıl anlatırız, adaleti daha iyi nasıl tesis ederiz diye 4 yıl önce biz de Avukat Hakları için Hatay’da adaletin peşinde idik. Eminim aynı saatlerde başka meslektaşlarım ve başka insanlar aynı adalet arayışı için memleketin farklı noktalarında aynı şeyleri yapıyordu. İşte şimdi Tahir Başkanın katledildiği yerde Adalet Nöbeti tutuyoruz” diye konuştu.

2017 yılının Mart ayında İstanbul’da başlayan Adalet Nöbetlerinde sıranın Diyarbakır’a geleceğini ve burada Adalet Nöbeti tutacaklarını hiçbirinin bilediğini ifade eden Başkan Av. Dönmez “Ama gelin görün ki 4 yıl önce başladığımız nokta nerede ise bizi nereye sürüklediyse, 4 yıl sonra nerede olacağımızı bilmiyoruz, nerede olacağımızın hesabını da yapamıyoruz, 4 yıl önce yapamadığımız gibi... Tahir Başkanın önündeyiz, huzurundayız her birimizin kalbinde özel bir anlamı ve özel bir sevgisi var” dedi.

Geçen ay Artvin’de Cerattepe için Adalet aradıklarını belirten Av. Dönmez “Önceki ay başka bir ilimizde oranın simgesi haline gelen başka bir sebeple bir araya geldik. Adliyelerin o soğuk yüzünü Adaletin tesisi için bir türlü hakim kılamadık. Bütün koşturmacalarımız da her ay bir adliye önünde Adaleti herkes için arar hale geldik. Adalet arıyoruz ve adalet aramaya devam edeceğiz. Elbette bu son olsun talebimiz dileğimiz odur. Bu memlekete adaletin gelmesi için bu cüppelere ve adalet aranan binalara asıl anlamının yüklenmesi lazım.

Her adalet aradığımız mevki birbirine benzer hale geliyorsa, attığınız taş olduğu gibi geri dönüyorsa, söylediğiniz her söz yüzünüze geri çarpıyorsa çok gerideyiz demektir. Her bir çırpınışımız her bir çığlığımız; adaletin arşa değmesi, insanların canının yanmaması, kadınların artık öldürülmemesi, çocukların taciz edilmemesi, faili meçhullerin olmaması ve kayyumların bu bölgeden tamamen sonsuza kadar yok olması içindir. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Adalet sonsuza kadar…” şeklinde konuştu.