ABB BAŞKANI YAVAŞ: “TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ ADAY DEĞİL, YOKSULLUKTUR”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Her Adımı İnsan Öncelikli Sosyal Belediyecilik” başlığıyla basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 7.02.2025 12:25:00 0
ABB BAŞKANI YAVAŞ: “TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ ADAY DEĞİL, YOKSULLUKTUR”

Türkiye’deki derin yoksulluğu ortaya koyan ekonomik tabloyu değerlendiren ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım verilerini paylaşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Türkiye’nin tek gündemi yoksulluktur. Bunun dışında bir şey konuşmak zaman kaybıdır” dedi. Yavaş, “Türkiye’deki yoksulluk kalkmadığı sürece Cumhurbaşkanı olsanız ne yazar?” diye sordu.

Asgari ücretlilere destek amacıyla ABB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ekrana, “Destek bir lütuf değil, haktır. Asgari değil, adil ücret” yazısı yansıtıldı. Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik krizin gölgesinde yoksullaşan yurttaşların görüntüleri, toplantıda katılımcılara izletildi.

ABB Başkanı Yavaş, konuşmasının başında Türkiye’deki liyakatin göz ardı edilmesini eleştirdi. Türkiye’de diplomanın değil, “Siyasi parti üyeliğinin” dikkate alındığını belirten Yavaş, “Bu düzen devam ederse zenginin çocuğu zengin kalmaya, fakirin çocuğu fakirleşmeye devam edecek” ifadelerini kullandı. 31 Mart 2019 itibarıyla ABB’nin, “İnsan onuruna yakışır şekilde” destekleri sürdürdüğünü ifade eden Yavaş, “Türkiye’nin gerçek gündemi açlık ve yoksulluktur” diye konuştu.

Yavaş, belediyenin sosyal yardım verilerini de paylaştı. 31 Mart 2019’dan önce sosyal yardımların adaletsiz şekilde dağıtıldığının altını çizen Yavaş, “Halk belediyeciliği” anlayışı kapsamında yardımların artık adaletli dağıtıldığını belirtti. ABB’nin 255 bin haneye 1 milyar 842 milyon TL’lik nakdi destek yaptığını ifade eden Yavaş, 209 bin 831 haneye protein desteği yapıldığını kaydetti.

Yavaş’ın toplantıda açıkladığı ve Türkiye’deki derin yoksulluğu ortaya koyan diğer bazı sosyal yardım kalemleri şöyle sıralandı:

• Doğalgaz yardımı: 180 bin aile
• Kömür yardımı: 25 bin aileye
• Ekmek desteği: 20 bin kişiye 90 bin ekmek
• Kırtasiye desteği: 160 bin öğrenci
• Kantin desteği: 18 bin 876 çocuk

EMEKLİ DESTEKLERİ
ABB Başkanı Yavaş, belediyenin yaptığı sosyal yardımların toplam tutarının 341 milyon 496 bin dolar olduğunu açıkladı. ABB’nin emekli destekleriyle ilgili de konuşan Yavaş, 63 bin 803 emekliye aylık destek ödemesi yapıldığını dile getirdi. Yavaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye Aile Destek Programı’nı sonlandırmasını da eleştirdi.

ASGARİ ÜCRET DESTEK PROGRAMI
Yavaş, “Muhtaç duruma düşürülen asgari ücretliye destek programı” kapsamında yapılacak çalışmaları da anlattı. Ankara’da 1 milyon 438 bin asgari ücretli olduğunu ifade eden Yavaş, asgari ücretlilere ulaşım desteği, su indirimi, protein desteği, doğalgaz desteği, kırtasiye desteği verileceğini vurguladı. Asgari ücretlilerin çocuklarına servis, kırtasiye ve kantin desteği sağlanacağını da ifade eden Yavaş, “Destekten kimler yararlanabilecek?” sorusuna ise “Hanesine tek asgari ücret geliri giren herkes faydalanabilir” yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI OLSANIZ NE YAZAR?
Gündeme yönelik değerlendirmelerde de bulunan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yargının iktidarın bir sopası gibi hareket ettiğini görüyoruz. Televizyonlarda hep bunlar konuşuyor. Belki iktidar, kasıtlı olarak bunlar konuşulsun diye yapılıyor. Ya da aday kim tartışması. Bilerek yapıldığını düşünüyorum. İktidar, ekonomi konuşulmasın diye bunların konuşulmasını istiyor. Eğer iktidar değişsin istiyorsanız, yoksul halka sahip çıkmak zorundasınız. Türkiye’deki yoksulluk ortadan kalkmadığı sürece Cumhurbaşkanı olsanız ne yazar? Sizi yoksulluğa mahkum edenleri unutmayın. Bu destekleri, iktidarın bizi silkelediği halde yapıyoruz. 
Türkiye’yi gerçek gündemine çekmek istiyorum. Bugün yoksulun yanında yoksak, yarın yanlarında olmamızın hiçbir anlamı kalmayacak. Bizim gündemimiz belli Bu gündemin dışında hiçbir konuda konuşmamamız gerekiyor. Siyasi bir soru, halkın en önemli gündeminin önüne geçecek.”

"İKTİDAR BİLEREK TARTIŞTIRIYOR"
Adaylık konusunun iktidar tarafından bilerek tartıştırıldığını belirten Yavaş, şöyle konuştu:
"Öyle gündermler var ki, son birkaç aydır yargının iktidarın sopası gibi hareket ettiğini görüyoruz. Televizyonlarda haklı olarak bunlar konuşuyor ama iktidar belki bunun konuşulmasını istiyor. Televizyonlarda Ege'deki depremlerin, Suriye'nin, Trump'ın Gazze açıklamalarının konuşulduğunu görüyor musunuz?
5 sene boyunca aday kim olacak diye konuşuldu. Televizyonda kim aday olsun diye konuşuyorlar. Adaylık konusunu bilerek tartıştırdıklarını düşünüyorum. Eğer iktidarı değiştirmek istiyorsanız ilk yapılacak şey yoksullara sahip çıkmaktır. Biz dar gelirlilerimizin, ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Elimizin uzanmayacağı yerler mutlaka olacaktır. Sizi bu yoksulluğa mahkum edenleri lütfen unutmayın. Bu destekleri iktidar bizi silkelemesine rağmen yapıyoruz. Umudunuzu yitirmeyin, güzel şeyleri mutlaka konuşacağız."
ADAYLIK SORUSUNA YANIT
Mansur Yavaş, "CHP'nin aday ilan edip tartışmanın önüne geçmek amacı olduğu da söyleniyor. Bu konularla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya ise "Sonuna kadar emeklilerimizin ve asgari ücretlilerin yanında olacağız" diyerek yanıt verdi.

 

  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9