Pehlivan, ifadesinin ardından tutuklamaya sevk edildi. Pehlivan'ın tutuklamaya sevk gerekçesinin Adem Soytekin ve Servet Yıldırım’ın etkin pişmanlık ifadeleri olduğu ortaya çıktı. Pehlivan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan ifadeye çağrıldı. Pehlivan da çağrının ardından ifade vermek üzere adliyeye gitti.
Pehlivan geldiği İstanbul Adliyesi'nde savcılık ifadesinin ardından tutuklamaya sevk edildi. Pehlivan, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
GEREKÇE ETKİN PİŞMANLIK İFADELERİ
Pehlivan'ın tutuklamaya sevk gerekçesi olarak soruşturma kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanan Servet Yıldırım'ın 2 Haziran 2025’te verdiği ifade ve yine aynı dosyada Adem Soytekin’in 16 Haziran 2025’te 16 saat verdiği ifadesi gösterildi. Soytekin ve Yıldırım Mehmet Pehlivan ile ilgili “örgüt kapsamında hareket ettiği” iddialarında bulundu.
Sevk yazısına göre, iki ismin etkin pişmanlık ifadelerinde ayrıca Pehlivan’ın, 19 Mart 2025 tarihi öncesinde hakkında soruşturma yürütülen şüpheli isimlerin gözaltı ve sonraki süreçlerde soruşturma sürecini takip edecek avukatların kim olduğu hususunda planlama yaptığı iddia edildi. İfadesi alınan kişilerin ifadelerine ulaşmayı amaçladığı, dosya kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin avukatlarını örgüt faaliyetleri kapsamında organize ettiği ileri sürüldü.
Pehlivan için ayrıca dosya kapsamında ifade vermek isteyen tutuklu isimlere baskı yaptığı ve kontrolündeki avukatları bu isimlerin bulunduğu cezaevlerine yönlendirdiği iddia edildi. Görüşme yapan bu avukatların ise şahısların konuşmamaları yönünde telkin ve baskılarda bulunduğu iddia edildi.
Savcı, “örgütün çözülmemesine yönelik eylemelerde bulunduğu, dikkate alındığında şüphelinin suç örgütü içerisinde önemli bir konumda bulunduğu, örgütün dağılmaması ve çözülmemesi maksadıyla hareket ettiği, bu nedenle suç örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olduğu hususunda somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunduğu, şüphelinin delilleri karartma, dışarıda bulunan şüphelilere, tanıklara baskı yapacağı hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin bulunduğu dikkate alınarak” ifadeleriyle “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan Pehlivan’ın tutuklanmasını talep etti.
YILDIRIM'IN PEHLİVAN İDDİALARI
Soruşturma kapsamında tutuklanan ve ardından etkin pişmanlık ifadesi veren Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Yıldırım Pehlivan için şunları söylemişti:
"Cumhuriyet Başsavcılığınızca operasyon yapılmadan yaklaşık 1 hafta önce Av. Mehmet Pehlivan beni arayarak seni ifadeye çağırabilirler, senden dik durmanı istiyorum, bunu ailen ve çocukların için yapacaksın benim için değil şeklinde tehditvari bir konuşma gerçekleştirmiştir. Ben bu güne kadar hem ilk ifademde hem de cezaevinde bulunduğum süreç içerisinde bildiklerimi Cumhuriyet Başsavcılığınıza anlatmak için niyetlenmiş olsam da ceza infaz kurumunda avukatlar tarafından ciddi gözetim altına tutularak ifade vermemizin engellenmesi nedeniyle bu ana kadar ifade veremedim. Bana rızam dışında atanan avukatı değiştirmek istediğimi beyan ettiğimde de böyle bir şeyin mümkün olmadığını ilettiler. Ben bildiklerimi şahit olduklarımı tüm açıklığıyla anlatmış bulunmaktayım. Görüleceği üzere şahsen herhangi bir suça bulaşmadım. Kurulan bu yapının da üyesi değilim. Hüseyin Köksal'ın yanında çalışmam nedeniyle bu yapının bir parçası gibi gözüksem de hiçbir zaman bu şahısların yapmış olduğu usulsüzlükleri tasvip etmedim."
DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI
Pehlivan, mart ayında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiası ve "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında gözaltına alınmıştı. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Pehlivan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı
9102,02%-1,02
39,56% 0,12
45,52% 0,39
4281,27% 0,02
6910,88% -0,44