GAZETECİ FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI

"Cumhurbaşkanını tehdit" suçlamasıyla dün gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı, bugün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

GÜNDEM 22.06.2025 16:53:00 0
 GAZETECİ FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI

Gazeteci Fatih Altaylı,, kendisine ait Youtube kanalında söylediği sözler nedeniyle "cumhurbaşkanını tehdit" suçundan başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklandı.Gazeteci Fatih Altaylı hakkında, kendisine ait Youtube kanalında yayınlanan bir videodaki konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak tehdit içerikli sözler sarf ettiği iddiasıyla ‘cumhurbaşkanını tehdit’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştı. Altaylı, dün (21 Haziran Cumartesi) akşam saatlerinde soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İl Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat kapsamında dün akşam gözaltına alınan gazeteci Altaylı'nın emniyetteki işlemleri sona erdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Altaylı, üzerine atılı suçlamadan, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Altaylı'nın ifadesinin alınmasına iki avukat eşliğinde başlandığı öğrenildi.Gazeteci Fatih Altaylı, 'tutuklama' talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Altaylı'nın yaklaşık iki saat süren savcılık ifadesi ortaya çıktı. ANKA'nın haberine göre, Altaylı'nın savcılık ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:
"20/06/2025 tarihinde yapmış olduğumuz yayında Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir tehdit veya hakaret maksadım yoktur. Araştırma şirketinin yapmış olduğu anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaydıhayat şartıyla Cumhurbaşkanlığı yapmasına onay verip vermedikleri yönünde araştırma yapılmış, vatandaşların yüzde 70'i böyle bir Anayasa değişikliğine onay vermeyeceklerini söylemiştir. Yapmış olduğumuz bu yayında da bu konu ile ilgili Türk halkının tanzimattan bu yana oy kullanarak devlet yönetiminde etkin olmayı sevdiğini ve benimsediğini, herhangi bir kişiye kendi isteği ve denetimi dışında, devlette üst düzey görev yapma iznini peşinen vermekten hoşlanmadığını beyan ettim, Türk halkının kendini yönetenlere karşı her zaman eleştirisel bir tutum takınabildiğini, padişahlar döneminde dahi padişahların eleştirildiğini, tarihe meraklı entelektüel kimliğim ile ifade ettim.

"SÖZLERİMİN ÇARPITILMASINDAN ŞAHSIM SORUMLU DEĞİLDİR"
Söylemiş olduğum şeylerin aynıları ya da benzerleri daha önceki tarihlerde, Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu gibi yakın tarihimiz üzerine uzman olan bilim insanları tarafından da defalarca söylenmiştir. Burada kesinlikle Cumhurbaşkanına tehdit veya tehdit algısı çıkarılacak beyanım yoktur. Herhangi bir ima dahi yoktur. Olayın bu şekilde anlarn bütünlüğü değiştirilerek saptırıldığını, sadece tarihe bilgi vermeye yönelik beyanlarımın bilinçli bir şekilde Cumhurbaşkanını tehdit ediyormuşum gibi yansıtıldığını görmekteyim. Bu algı bozulmasından ve sözlerimin çarpıtılmasından şahsım sorumlu değildir.

Sayın savcılık makamına sunmuş olduğum USB içerisinde bulunan suça konu edilen videolar izlendiğinde, yaklaşık 3 dakika olan orijinal video benim açıklama yaptığım ve tarihsel bilgi verdiğim videodur, diğer yaklaşık 30 saniyelik kısa olan video ise bu videoların kesilerek anlam bütünlüğü oluşturulacak şekilde sanki Cumhurbaşkanını tehdit ediyormuşum algısı yaratmak için kurgulanmış ve kamuoyuna sunulmuş videodur. Orijinal olan video izlendiğinde herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanını kastederek, halk nazarında tehdit vari bir konuşma yapmadığım, konuşmanın tamamen tarihsel olduğu açıkça görülecektir.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YÖNELİK ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANDIM"
45 yıllık meslek hayatım boyunca sayısız televizyon programına katıldım ve köşe yazıları yazdım. Bunların herhangi birisinde bırakın Cumhurbaşkanını herhangi bir vatandaşı dahi tehdit etmişliğim yoktur. Bu suçlamalar ile daha önce herhangi bir adli soruşturma ya da kovuşturma dahi geçirmedim. Burada kesinlikle tehdit maksadım yoktur, şahsen tanımış olduğum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştiri hakkımı kullandım, tehdit benim asla yaptığım bir şey değildir.
Ayrıca savcılık sevk evrakında TCK 310/2 maddesi uyarınca suçlandığımı gördüm. Ancak bu suçun oluşabilmesi için fiili bir hareket gerekliliği açıkça belirtilmiştir. Bu nedenle sadece sözlerimden dolayı, suçun maddi unsurları oluşmamıştır. Bu nedenle hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini arz ederim dedi."

FATİH ALTAYLI NE DEMİŞTİ?
Gazeteci Fatih Altaylı YouTube yayınında Erdoğan’ın ömür boyu görevde kalmasına ilişkin kamuoyu eğilimini yorumlamıştı.
Altaylı videoda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ömür boyunca Cumhurbaşkanlığına devam etsin mi? Halkın %70'i buna karşıymış. Bu oran çok da şaşırtıcı değil. Çünkü şu anda AKP seçmeninin önemli bir bölümü ve MHP seçmenin bir kısmı dışında böyle bir fikri destekleyen kimse yok. Bu millet, geçmişte padişahını boğmuş bir millettir. Hoşuna gitmediği zaman, istemediği zaman... Boğulan, suikaste kurban giden, ya da intihar ettiği öne sürülen çok sayıda Osmanlı padişahı var” ifadelerini kullanmıştı.

 

Anahtar Kelimeler: GAZETECİ FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI
  • BIST 100

    10331,31%1,61
  • DOLAR

    40,07% 0,06
  • EURO

    46,96% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4273,80% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,21

YÜZ BİNLER KARALAR VE İMAMOĞLU İÇİN ADANA’DA TEK SES OLDU

ŞİLE BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖZALTINA ALINDI

SARAY'IN ÖNEMLİ İSMİ AKP'Lİ BAKANA SERT ELEŞTİRİ

ÖMER ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZ CUMARTESİ GÜNÜ TARİHİ BİR AÇIKLAMA YAPACAK

MHP’Lİ YÖNTER, PKK’NIN SİLAH BIRAKMASI AN MESELESİ

FAHRETTİN ALTUN GÖREVDEN ALINDI, YERİNE BURHANETTİN DURAN ATANDI

İBB'YE YENİ OPERASYON! 10 KİŞİ GÖZALTINDA

RÖNESANS REZİDANS'IN BİLİRKİŞİ RAPORU: SANIKLAR "TALİ KUSURLU" VE "KUSURSUZ" BULUNDU

MOTORİNE ZAM GELDİ: FİYATLAR, POMPAYA YANSIDI

ÖCALAN VİDEOLU MESAJ İLE ÇAĞRI YAPTI! İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE: SÖZCÜ TV, 10 GÜN SÜREYLE KARARTILDI

FED TUTANAKLARI YAYIMLAYACAK: FAİZ İNDİRİMİ Mİ GELİYOR?

YAVAŞ’TAN RTÜK VE TUTUKLAMALARA TEPKİ

METAN GAZIYLA ŞEHİT OLAN 12 ASKER İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDI

ŞEHİT ABLASI CENAZEDE HAYKIRDI: “AK PARTİLİ KİMSEYİ İSTEMİYORUM!”

ABDURRAHMAN TUTDERE HAKKINDA EV HAPSİ KARARI

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN'A SANDIK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN TRT ÇAĞRISINA SÜRPRİZ DESTEK

ADD'DEN CUMHURİYETİ HEDEF ALAN AKP'Lİ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: “TUTUKLULUK SİYASİ”

CHP İL SEÇİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA: ÖZGÜR ÇELİK'İN İFADESİ ALINACAK

FATMA ZEHRA KINIK'IN EZEREK ÖLDÜRDÜĞÜ ÇOCUĞUN BABASI ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ!

İMRALI HEYETİNİN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU! AKP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ÖZEL, MANAVGAT BELEDİYESİ'NDEKİ OPERASYONA İLİŞKİN "HIRSIZ KİMSE, AFFIMIZ YOK!"

"YOLSUZLUK İDDİALARIYLA MANAVGAT BELEDİYESİ’NE OPERASYON: 7 TUTUKLAMA"

MUHİTTİN BÖCEK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

AYŞE BARIM'IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Yükleniyor


ŞİLE BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖZALTINA ALINDI

SARAY'IN ÖNEMLİ İSMİ AKP'Lİ BAKANA SERT ELEŞTİRİ

ÖMER ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZ CUMARTESİ GÜNÜ TARİHİ BİR AÇIKLAMA YAPACAK

MHP’Lİ YÖNTER, PKK’NIN SİLAH BIRAKMASI AN MESELESİ

FAHRETTİN ALTUN GÖREVDEN ALINDI, YERİNE BURHANETTİN DURAN ATANDI

İBB'YE YENİ OPERASYON! 10 KİŞİ GÖZALTINDA

  • Cuma 36.9 ° / 20 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.2 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2