CHP’Lİ KARA: LİMAKPORT'UN VERDİĞİ ZARAR SAYMAKLA BİTMEZ

CHP H atay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Limakport İskenderun Liman İşletmesi girişinde yaşanan su taşkınlarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İSKENDERUN 6.09.2023 11:44:00 0
  CHP’Lİ KARA: LİMAKPORT

6 Şubat depremlerinden sonra Limakport İskenderun Liman işletmesi girişinin düzenli aralıklarla sular altında kaldığını belirten Nermin Yıldırım Kara, “Depremden bu yana düzenli aralıklarla İskenderun’da belli yerler sular altında kalıyor. Hizmet ve sorun çözme odaklı bir anlayış mevcut değil. Yalnızca hayata rant ve kâr hırsı odaklı bakılıyor. Bu 21 yıldır yaşadığımız artık kronikleşen bir sorun. İktidarın gözdesi, limanlarımızdan aslan payını alan Limakport da bu zihniyetle devam ediyor. Bilindiği üzere, deprem sonrası yer altı su seviyesi yükseldi ve zeminde çökmeler yaşandı. Şimdi limanda çalışan gümrük müşavirleri ve işlerini yaptırmak için gelen yurttaşlar, her yağmur yağdığında atık kanalizasyon suyu ile karışmış bir taşkınla karşılaşıyorlar. Bildiğiniz atık su içerisinde ve bu sudan kaynaklı kokuyla yurttaşlarımız o alana girmek zorunda kalıyor. Şirket, Hem insan sağlığını hem de insan onurunu hiçe sayıyor.” dedi.

LİMAKPORT'UN KAPILARI SADECE SORUNLARA AÇIK

Yönetime durumun iletildiğini aktaran Yıldırım Kara, “Çalışanlar elbette bu durumun ciddiyetini iletmişler. Karşılığında geçiştirme cevaplar almışlar. Yalnızca geçen haftalarda, Ticaret Bakanı’nın ziyareti sırasında, göstermelik bir toprak ve mıcır ile girişin örtüldüğünü ifade ediyorlar. Depremin üzerinden 7 aya yakın süre geçti, önceliğiniz insan sağlığını korumaktır. Ancak, şirketin sicili, ilişkileri ve bu cüreti nereden aldığı herkesin malumu. Kuşatmalarına müsaade edilen her yerde biz başta sağlığımız olmak üzere birçok şeyimizi yitiriyoruz. Daha önce İskenderun’da, şimdi Akbelen’de ve birçok yerde ormanı ve çevreyi hiçe sayanların burada insan sağlığını öncelik olarak benimsemeyeceğinin bilincindeyiz. Daha önce İskenderun Çevre Koruma Derneği başkanlığını sürdürürken de bu şirketin limanda nasıl bilinçsiz hareket ettiğini vurgulamış ve kamuoyuna açıklama gayretinde olmuştum. 2017 yılından itibaren büyük eziyetlerle sevkiyatını yaptıkları angus canlı hayvanlar yurttaşlarımız için bulaşıcı birçok sağlık sorununa neden olma riski taşıyordu. O dönemden bugüne insan sağlığına dair önlem konusunda hiçbir gelişme kaydetmiyorlar.” dedi.

VERDİKLERİ ZARAR SAYMAKLA BİTMEZ

Liman ve çevresinde Limak işletmesinin bütün düzeni bozduğunu vurgulayan Hatay Milletvekili, “Limana giden Profesör Muammer Aksoy Caddesi’ni de işgal ediyorlar ve trafik akışını tamamen bozuyorlar. Limana girmek için bekleyen kamyon, tır ve ağır tonajlı araçların saatlerce ve günlerce yolda beklediğini görüyoruz. Şirket, bu yol kendileri için bir otoparkmışçasına davranıyor ve diğer işletmelerin de araç giriş çıkışına engel oluyor. Biliyorsunuz yol boyunca çok fazla fabrika var. Buradaki sıkışıklık acil durumlar için büyük bir sorun teşkil ediyor. Herhangi bir işçi bu fabrikalarda çalışırken hayati bir tehlike yaşasa ambulansın bu trafiği yararak gelmesi oldukça güç olacaktır. Her yer ve herkes bu şirkete hizmet etmek zorundaymış dayatmasını yıkacağız.” dedi.

 

 

  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

POLİSLER EYLEM KARARI ALDI! TELEFONLARIMIZA BU UYGULAMAYI YÜKLEMEYECEĞİZ!

İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

BABACAN: AKP’NİN KURULUŞ DEĞERLERİNİN ALTINA HÂLÂ İMZAMI ATARIM

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

PKK: TÜRKİYE’DEKİ GÜÇLERİN TAMAMINI ÇEKİYORUZ

İMAMOĞLU CASUSLUK SORUŞTURMASINDA İFADE VERİYOR: CHP ÇAĞLAYAN’DA TOPLANDI

YENİ ŞAFAK YAZARI TELE1’İN BAŞINA KAYYUM OLARAK OTURDU!

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

YARGIYA İMAMLI ADAY! CHP’DEN SERT ÇIKIŞ: “BU LİSTE TARAFSIZ OLAMAZ!

KAYYUM TEKİN:ANKARA KARARIYLA İLGİLENMİYORUM

CHP’DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE GEÇİYOR

EKREM İMAMOĞLU: UTANÇ VERİCİ BİR AHLAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

Yükleniyor


İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“DENİZCİLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ: İMEAK DTO’DAN İSTE’YE STRATEJİK ZİYARET”

İSKENDERUN’DA AŞIRI HIZ VE KONTROL KAYBI 4 AİLEYİ YIKTI

İSKENDERUN’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK DANIŞMANLIĞI BAŞLADI

  • Pazartesi 25.7 ° / 14.7 ° false
  • Salı 26 ° / 15.1 ° false
  • Çarşamba 26.3 ° / 15.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
6.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
14.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4