CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDAN OKUMA: BİR SANTİM EĞİLMEYECEĞİZ…

CHP İstanbul İl Kongresi’nde konuşan Özgür Özel: “Bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Asla teslim olmayacağız. AK Parti yargısına güvenenler koltuk peşinde, biz halkın yanındayız.

19.10.2025 21:22:00 0
 CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDAN OKUMA: BİR SANTİM EĞİLMEYECEĞİZ…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz bir kelime eksik konuşursak bu milleti susturacaklar. Biz bir adım arkaya gidersek bu ülkeyi 100 yıl geriye götürecekler. Bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Susmayacağız, geri adım atmayacağız, asla eğilmeyeceğiz" dedi.

"Her türlü dayatmaya, kayyum atamaya karşı gelen delegelerimiz hepiniz hoş geldiniz. İki yılda dördüncü kurultayımızı yapmış olacağız. Dosta güven, düşmana kaygı verdiğimiz bir süreçteyiz. Saldırılarını artırıyorlar. Biz bir kelime eksik konuşursak bu milleti susturacaklar. Biz bir adım arkaya gidersek bu ülkeyi 100 yıl geriye götürecekler. Bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Susmayacağız, geri adım atmayacağız, asla eğilmeyeceğiz.

Birileri halen daha asliye hukuk mahkemeleri kapılarında, hala daha dün bu kurultayı durdurmanın umudunda, AK Parti yargısından birileri koltuk, makam, mevki dilenirken bizi yenmek AK Parti yargı kollarına kaldıysa vallahi de billahi de yeneceğiz.

Onlar buraya Siirt üçlemesinden geldiler. Erdoğan da Ekrem Başkan gibi İBB Başkanıydı. Erdoğan da suçlanıyor, yargılanıyordu. Bir farkla onun kapısına sabah 6'da polis gelmedi. Bir gün gözaltına alınmadı. Yargılanması tutuksuz gerçekleşti. Cezası kesinleşince konvoyla gitti yattı, içeride şiir albümü çıkardı.

Kendine yapılmayan muameleyi yapan, gözaltı yapan, iddianame kesinleşmeden sesinden korkan Erdoğan büyük bir korku ve savrulma içindedir. Onun cezayı aldığı Siirt'te okuduğu bir şiirdir. O gün de bunu doğru bulmamıştık.

Sayın Deniz Baykal'ın desteği ile suç olmaktan çıkarılmış, anayasa değişmiştir. Ancak her şeyin başladığı o şiiri Siirt meydanında okuyan, sonra anayasa değiştirilen Siirt'teki CHP'nin ve AKP'nin vekillerinin istifa etmesiyle seçimlerin yenilendiği ve milletvekili olduğu sonra da başbakan olduğu bir kişiden bahsediyoruz. Cesaretiyle değil sinsiliğiyle yükselen Kenan Evren'in önünde iliklemek için üçüncü düğmeyi arayan ama gücü eline geçirince kimsenin gözünün yaşına bakmayan bir kişiden bahsediyoruz. O neyi göze aldıysa biz fazlasını yapacağız asla teslim olmayacağız.

Partide kırgınlık yaratmamaya ilk kararı verenler bizleriz. Biz CHP'yi zafiyete uğratacak, kimseyi üzecek, itecek kakacak hiçbir şey yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Özgür Başkan İstanbul'da 26 belediyeyi almayı hedeflerken ona gülenler vardı. Biz 47 yıl sabrettik. 47 yıl boyunca CHP 2. parti olmuş ama suçu hep kendinde aramıştı. Siyasetin dışına çıkmak bir yana15 Temmuz'da bile etle tırnak oldukları, cübbesini giydirdikleri, apoletlerini doldurdukları iktidar partisine darbe yaparken, biz milletin Meclis'ini açmanın derdindeydik. Yerel seçimden sonra seçmenlere saygımızdan, şehit cenazelerine saygımızdan, biz normalleşelim derken onlar biz kutuplaşmadan besleniriz diyerek ülkeyi bugünkü noktaya sürüklediler. SGK borçları üzerinden CHP'li belediyeleri silkeleyin diyenler, İmamoğlu'nun helal diplomasını iptal edenler, ertesi sabah başlayacağı kötülüğe bir gün önceden istikamet verenler...

Kadın kollarına, gençlik kollarına değil, yargı kollarına güvenen birisinin başlattığı bir sürecin tam içindeyiz. Onlar gücü yettiği generallerde, yargıda, yurtdışında Washington'da arasın, CHP gücünü mücadeleden, ahlaktan, emekten alır. Bu yüzden bir tarafta iktidarını sürdürmek için kavgaya muhtaç olanlar, bir tarafta sokaktaki yoksulun ekmek kavgasını sürenler var.

Kendi iktidarını Amerika'da arayan, oradaki otokrattan meşruiyet devşirmeye çalışan bir yere savrulmuştur. O yüzden ABD Başkanı Trump'ın kapısında... Gitmeden önce İstanbul'da, Trump'ın oğluyla ne konuşuyorsun? Biliyordum konuştuğunu ve inkar edemediler. Trump oyunu açık oynuyor. Bunlara 'sizde olmayan şey, bizde var demiş.' Kimden duyuyorum? Amerika'nın Türkiye'deki Büyükelçisinden. Diyor ki, 'Trump akıllı, benim aklıma gelmemiştir. Erdoğan'a olmayanı veriyor, her şeyi alıyor.' Bu lafları bu kulaklar duydu, Türkiye duydu.

Dünya bundan sonraki çağda büyük mucizelerin, küçük elementlerle yaşandığı bir sürece girdi. Teknoloji öyle bir noktada ve doğa, öyle şeyler gizlemiş ki aşağıya,

Amerika o kadar kanın, gözyaşının içinde Ukrayna'ya gidiyor, 'seni desteklemem için nadir elementleri bana vermen lazım' diyor. İşte bu şartlarda Erdoğan, Oval Ofise gidip Eskişehir'deki nadir toprak elementlerini verme karşılığında kendisine desteğin taahhüdünün peşindedir. Rahatsız olduğunu biliyorum; kendi siyasi ikbalinle Türkiye'nin geleceğini Trump'la trampa ettirmeyeceğiz, asla buna izin vermeyeceğiz.

Hatırlatalım, başörtüsü davası için AİHM'ye gidenler şuan milletvekili. Ben bundan gayet memnunum ama o zamanlar kapı kapı dolaşıp darbe var diyeceksin şimdi darbenin muhatabı değil faili olunca kimseye söylemeyin diyeceksin... Birileri kızılcık şerbeti içerken kan kusan benim arkadaşlarımsa vallahi susmayacağım! Ne kötü olduklarını anlatacağım.

Hatırlayalım; Necmettin Erbakan'a Erdoğan diyordu ki 'Yaş 70, iş bitmiş.' Şimdi o yaşta kendisi. Rahmetli Bülent Ecevit'e diyordu ki, 'Ecevit'in sağlık sorunu Türkiye'nin milli güvenlik sorunu olmuştur. Ne zaman bırakacaksın be adam, ölünce mi bırakacaksın be adam' diyordu. O gün Bülent Ecevit'in sağlık sorunundan medet umana söylüyorum. Bülent Ecevit'in yaşını konu edene söylüyorum, Erbakan'ın yaşıyla dalga geçene söylüyorum; o haldesin ama ben yapmayacağım. Seni önümüzdeki ilk sandıkta bu millet gönderecek."

 

 

  • BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99

BAHÇELİ’DEN KKTC ÇIKIŞI: “FEDERASYON DEĞİL, TÜRKİYE’YE KATILIM ZAMANI”

ÖZGÜR ÇELİK’TEN TEKİN’E REST GİBİ SÖZLER: “KAYYUMLARI DA PÜSKÜRTTÜK!”

KKTC SEÇİMİNDE TERS KÖŞE: TATAR KAYBETTİ, ERHÜRMAN ZİRVEDE

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDAN OKUMA: BİR SANTİM EĞİLMEYECEĞİZ…

İMAMOĞLU’NDAN SİLİVRİ ÇIKIŞI :“ADALET İKTİDARIN ELİNDE OYUNCAK OLDU”

HAMDİ ULUKAYA, MURAT ÜLKER’İ GEÇTİ: TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNİ OLDU

KUZEY KIBRIS’TA SEÇİM HEYECANI: 7 ADAY YARIŞIYOR

PORTEKİZ’DE PEÇE YASAĞI: UYMAYANA 4 BİN EURO CEZA

MAHKEME DURDURMAK İSTEDİ, YSK İZİN VERMEDİ: CHP İSTANBUL’DA SANDIK ZAMANI

DİYARBAKIR’DA ÖCALAN YÜRÜYÜŞÜ OLAYLI BİTTİ: “DÜŞMAN” İFADESİ GÜNDEM OLDU

SEZGİN BARAN KORKMAZ SORUŞTURMASINDA 3 TUTUKLAMA, 2 ADLİ KONTROL

PUTİN'İN UKRAYNA'DA ATEŞKES ŞARTI ORTAYA ÇIKTI

NAHİT EREN AMEDSPOR’UN YENİ BAŞKANI OLDU

HATAY’DA CHP’Yİ İÇERİDEN ÇÜRÜTEN İTTİFAK: KARA, GÜZELMANSUR VE TİRYAKİ ÜÇGENİ

CHP’DEN AYRILDI, AKP’Lİ YÖNETİMDE KOLTUĞA OTURDU

ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN YARGIYI ELE GEÇİRDİ, SİYASİ ARAÇ OLARAK KULLANIYOR”

GECE YARISI ÜST DÜZEY ATAMALAR: GİDEN SETA’CININ YERİNE YİNE SETA’CI GELDİ

YSK’DAN KRİTİK KARAR: CHP İSTANBUL İL KONGRESİ YAPILACAK

ERDOĞAN İMZASIYLA YENİ ÖZELLEŞTİRME KARARLARI: AKP YENİDEN SATIŞA BAŞLADI

DEPREMZEDELERE BORÇLANDIRMA 21 EKİM’DE BAŞLIYOR: “KONUT TESLİMİ İÇİN İMZA ŞART”

HER KONGREDE AYNI SENARYO: CHP’DE YİNE İPTAL KRİZİ

ANKARA, ŞAM VE SDG ARASINDA YOĞUN TRAFİK: ABDİ “PRENSİPTE ANLAŞTIK” DEDİ

HATAY KURTDERESİ’NDE ZORLA KAMULAŞTIRMA: HALK TOPRAĞINI SAVUNUYOR

HATAY’DA FUHUŞ OPERASYONU: 5 KADIN GÖZALTINDA, 1 TUTUKLAMA

HATAY’DA CHP’DE YARIŞ KIZIŞIYOR: ÇOLAKOĞLU ADAYLIĞINI DUYURDU

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

“ROJİN’İN NOT DEFTERİNDEN ÇIKAN İSİM, ŞİFRE VE DNA: SORUŞTURMA YENİ BOYUTA TAŞINDI”

BURCU KÖKSAL, AKP İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

REMZİ SANVER GÖZALTINDA! TÜRKİYE’NİN MASON LİDERİNE OPERASYON!

MİTİNGE CEMAAT GÖTÜRMEYİ REDDEDEN İMAMIN CEZASI KESİNLEŞTİ

Yükleniyor


BAHÇELİ’DEN KKTC ÇIKIŞI: “FEDERASYON DEĞİL, TÜRKİYE’YE KATILIM ZAMANI”

ÖZGÜR ÇELİK’TEN TEKİN’E REST GİBİ SÖZLER: “KAYYUMLARI DA PÜSKÜRTTÜK!”

KKTC SEÇİMİNDE TERS KÖŞE: TATAR KAYBETTİ, ERHÜRMAN ZİRVEDE

İMAMOĞLU’NDAN SİLİVRİ ÇIKIŞI :“ADALET İKTİDARIN ELİNDE OYUNCAK OLDU”

HAMDİ ULUKAYA, MURAT ÜLKER’İ GEÇTİ: TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNİ OLDU

KUZEY KIBRIS’TA SEÇİM HEYECANI: 7 ADAY YARIŞIYOR

PORTEKİZ’DE PEÇE YASAĞI: UYMAYANA 4 BİN EURO CEZA

  • Pazartesi 25.7 ° / 18.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 22.9 ° / 15.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 24.9 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
15.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3