Tarih: 22.12.2018 15:55

75. YILDÖNÜMÜ COŞKUSU…

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Barosu kuruluşunun 75. Yıl geleneksel yemeğini Beyazsaray restoranda gerçekleştirdi. Geceye İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönder, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Adalet komisyonu Başkanı Salih Doğan, Sahil güvenlik komutanı Yarbay Çağın Taşkın, Hakim Savcı ve avukatların katıldı.

Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Sevinç Çakır, Hatay’ın farklı din ve inançtan insanların kardeşlik, hoşgörü barış içerisinde bir arada yaşadıkları sevgide, saygıda kucaklaştıkları, ezan, hazan ve çan sesinde dinler arasındaki diyalogla taçlandığı bir yer olduğunu söyledi.

Av. Çakıcı Hatay Barosu’nun sadece hukuk devletinin ilkesinin tecellisi, Atatürk ilke ve inkılaplarının kuruması değil, aynı zamanda sevginin, hoşgörünün ve barışın da sağlanması için hizmet etmeyi kendisine ilke edinmiş bir baro olduğunu kaydetti.

Baro Başkanı Ekrem Dönmez de Hatay Barosunun 75. Kuruluş Yıl dönümü için İskenderun’da düzenledikleri baloya katılımdan dolayı konuklara teşekkür ederek “İlimiz herkes için çok farklı bir yer, Hatay Barosu olarak ilk kez İskenderun’da bir yemek düzenledik. Bu güne kadar hep Antakya’da gerçekleştiriliyordu” dedi.Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi çok zor bir tarih, genç bir cumhuriyet olmasına rağmen çok acılar yaşadığını vurgulayan Baro Başkanı Dönmez “Birçok acıyla yüklü bir Türkiye tarihi var. 15 Temmuz 2016 yılında bir darbe kalkışması bizi çok başka bir yere getirdi. Türkiye Cumhuriyeti, tüm kazanımlarını bu darbe girişimi nedeniyle uçurumun kıyısından kurtardı. Burada çok genç hakim savcı ve avukat arkadaşlarımıza çok kısa bir şey söylemek istiyorum.  Bir Hakim savcı ve avukatın Bir yerden emir ve talimat almasındansa hata yaparak öğrenmelerini tavsiye ederim” diye konuştu.Kuruluşunun 75. Yıldönümünü kutlayan Hatay Barosunun balosuna ilgi gösteren konuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —