Tarih: 24.06.2020 13:59

6 GAZETECİNİN YARGILANDIĞI DAVA BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Şehit olan MİT mensubunun cenaze töreni haberleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, gazeteci Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik hakim karşına ilk kez çıktılar. Duruşma başlamadan önce Çağlayan Adliyesi önünde çok sayıda milletvekili, siyasetçi, basın meslek örgütü temsilcileri ve gazetecilerin katıldığı basın açıklaması yapıldı. 

Barış Pehivan'ın annesi ve babasının duruşma salonuna alınmak istenmemesi nedeniyle görevliler ile kapıda bekleyenler arasında tartışma yaşandı. Daha sonra salona girişleri sağlandı. 
Duruşmayı, milletvekilleri dışında, 6 sanık yakını ve 6 gazeteci olmak üzere 12 kişinin takip edebileceği belirtildi. Duruşma tutuklu gazetecilerin avukatlarının duruşma salonuna alınmasının ardından başladı. İddianamenin özeti okunması ile başlayan duruşma Murat Ağırel'in savunmasıyla devam ediyor

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —