205 BİN OLABİLSE..!

205 BİN OLABİLSE..!

Basın Bayramı nedeniyle İskenderun Belediye başkanı Fatih Tosyalı, Kaymakam İskender Yönden, Belediye başkan yardımcılarınında katıldığı İskenderun Belediyesi 2'nolu Sosyal Tesisinde Basınla buluşma toplantısı gerçekleştiril

Kaymakam İskender Yönden, Belediye başkan yardımcılarının katıldığı Basınla buluşma toplantısında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yıllarca dillendirildiği gibi 300-400 bin gibi bir nüfusun söz konusu olmadığını belirterek “İskenderun nüfusu 248 bin 355, keşke 250 bin olabilse! 250 bini geçtiğimiz an İskenderun ilçe statüsü değişiyor, aldığı katkı ve her şey değişiyor. Ama ben inanıyorum ki, 250 binin çok üzerindeyiz” dedi.

Kaymakamımdan da özellikle rica ettiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, “Dedim ki İskenderun’da görev yapan tüm kamu görevlileri, artı İskenderun’un imkânlarını nimetlerini kullanan her hemşherimiz lütfen, buradan çağrıda bulunuyorum, hatta kampanya başlatacağım; ikametgâhıyla her kişi İskenderun’a kayıt olsun. Bu öğrencilerimiz de dahil olmak üzere üniversitede, Karaağaç’ta oturuyorsa Arsuz’a kayıt olsun. Bizim sınırlarımız içerisinde ise İskenderun’a kayıt olsunlar. Bu çok önemli bir şey; Biz eğer 250 bin rakamını yakalamış olsaydık yılbaşı itibariyle İskenderun’un İller bankasından alacağı katkı, yaklaşık 20 milyon artacağını söylediler bana ve her türlü statüsü değişiyor” diye konuştu.

İskenderun’daki doğumların yıllık 8-9 bin civarında olduğunu öğrendiğine vurgu yapan Başkan Tosyalı “Cenazeyi de öğrendik kaç kişi, bu rakama baktığında tutması lazım. Nerede bu adamlar? Bakıyorsun kimi Arsuz’dan gelmiş, kimisi Kırıkhan’dan gelmiş. Kaymakamdan öğrendim 6 bine yakın kamu görevlisi varmış ve bu arkadaşlarımız İskenderun’da görev yapıyorsa, kaydını buraya yaptırsın rica ediyorum. Öğrenciler 4-5 yıl kalıyor. Her türlü zahmetini biz çekiyoruz, hizmetini biz veriyoruz ama onun adına almamız gereken alamıyoruz. Biz buradan alınan paralarla hizmet yapıyoruz” şeklinde konuştu.