2024 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

İşçi ve işveren temsilcileriyle birlikte AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılı için yeni asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak açıkladı.

EKONOMİ 27.12.2023 20:08:00 0
2024 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücret için yapılan görüşmelerde sona gelindi. Açıklama için Çalışma Bakanlığa gelen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay “Uzlaşı yok” dedi.

YENİ ASGARİ ÜCRET 17 BİN İKİ LİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlık binasında asgari ücretle ilgili açıklama yapıyor: “Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret için çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz.”

Türk İş Başkanı Ergün Atalay ise şunları söyledi: “Talebimiz yılda iki zam ve 18 bin liraydı. Ama 17 binde anlaştılar. Maalesef bu başlangıç ücreti olmasına rağmen benim ülkemde geçim ücreti oldu.”

BUGÜN NE OLDU? | ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜLER

Çalışmalarını Ankara’da sürdüren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcileri ile görüştü.

BAKAN IŞIKHAN’DAN TÜRK İŞ’E ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Erdoğan’la görüşme öncesi yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ’i ziyaret etti. Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından Işıkhan, “İstişareler devam ediyor neticelenince sizinle paylaşacağız” dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY: RAKAM SÖYLEMEDİM, ÖNCE ONLAR SÖYLESİN

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise, asgari ücret görüşmelerinde şu ana kadar bir rakam konuşulmadığını belirterek “Şimdi biz gideceğiz. Orada bize bir rakam söylerlerse biz de düşündüğümüz, anlaştığımız rakamı söyleriz. Kanaatimizi söyleriz, dediğimiz yerde dururuz. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur dedikleri. Bakan Bey’e de rakam söylemedim, önce onlar söylesin. Bakan Bey de sormadı. Cumhurbaşkanı orada sorsun; işveren söylesin, hükümet söylesin, ondan sonra anlatırız” dedi.

‘UZLAŞMAK ‘BİZ BU İŞE KATILMIYORUZ’ DER ÇIKARIZ’

Atalay, bugünkü görüşmelerden sonra bir rakam söylenip söylenmeyeceğine dair ise, “Uzlaşırsak masada gidip otururuz. Uzlaşmazsak, ‘Biz bu işe katılmıyoruz’ der çıkarız işin içinden. Asgari ücret 8 milyonu, çoluk çocuk 30 milyonu ilgilendiriyor. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Komisyon ne diyorsa onu yapıyoruz. Geçim şartları ortada. Marketlerdeki fiyatlar ortada. Yani burada toplumu memnun edecek, bizim razı geleceğimiz bir rakam olursa biz de ‘varız’ deriz. Bu komisyon (Asgari Ücret Tespit Komisyonu) zaten adil bir komisyon değil. Komisyonda 15 kişi oturuyor, biz 5’iyiz. Bugüne kadar 40 görüşmenin 35’ini zaten imzalamamışız. Bizim örgütlü olduğumuz yerlerde asgari ücretle çalışan oranı yüzde 1 yok. Ama onlar bizim kardeşimiz. Ailemizin bir parçası” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NE KADARDI?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

 

  • BIST 100

    10372,00%-0,10
  • DOLAR

    41,38% 0,05
  • EURO

    48,53% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4845,44% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

Yükleniyor


SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: 2 AYLIK ENFLASYON FARKI AÇIKLANDI!

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA!

BENZİN ZAMMI SONRASI İSYAN: VATANDAŞ EŞEKLİ ÇÖZÜM BULDU!

BRENT PETROL VE DÖVİZ DALGALANDI: AKARYAKIT FİYATLARI YÜKSELİYOR

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0