10 OCAK TÜM YÜREKLİ GAZETECİLER İÇİN ANLAMLI VE KUTLANMAYA DEĞER BİR GÜN OLMALI. 

10 OCAK TÜM YÜREKLİ GAZETECİLER İÇİN ANLAMLI VE KUTLANMAYA DEĞER BİR GÜN OLMALI. 

Hdp İskenderun ilçe eş başkanları Hülya Ateş,Nevzat Güzel:Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, normal şartlard

Hdp İskenderun ilçe eş başkanları Hülya Ateş,Nevzat Güzel:Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, normal şartlarda 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak, bir bayram gibi kutlanmalıydı. Ancak 2021 yılının 10 Ocak’ında da gerçeğin peşinde koşan ve emek harcayan gazeteciler için ne yazık ki kutlanması gereken bir şey yok. Bırakın kutlamaya değer bir gün olmasını gazetecilik yapmanın neredeyse mümkün olmadığı, gerçekleri yazanların esaret veya açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığı karanlık bir dönemden geçiyoruz.
“Onlarca gazetecinin cezaevinde olduğu bu süreçte `çalışabilen' gazeteciden bahsetmek de maalesef mümkün olmuyor. Ancak yine de bir avuç `çalışan gazeteci' gerçekleri kamuoyuna duyurabilmek için canını dişine takarak çalışmasını sürdürüyor.

Gece gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden basın camiasını takdir ediyoruz.

HDP olarak bir gün değil, her gün onların hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz.
Halkların Demokratik Partisi olarak işsizliğin tavan yaptığı böylesi bir dönemde, iş bulabilip mesleğini icra etmeye çalışan tüm yürekli, onurlu gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz'