Tarih: 08.03.2020 17:31

1 AYDA 59 ŞEHİT VERDİK

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen 'Türkiye'nin Kahraman Kadınları' programından konuştu. Erdoğan, konuşmasında İdlib'de yaşanan gelişmelere değinerek 'Türkiye olarak İdlib'de fiilen operasyon sürdürdüğümüz son 1 ayda toplam 59 şehit verdik. Buna karşılık rejimin 3 bin 400 unsurunu etkisiz hale getirdik' dedi. 

Erdoğan, Rusya ile yapılan Mosvoka Zirvesi'ne değinerek şunları söyledi:'İdlib’deki durumun rejimin saldırganlığı yanında Rusya’nın bölgenin statüsüne ilişkin ısrarlı tutumu sebebiyle diplomatik çözüm arayışlarımızı da hızlandırdık. Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal ve ilhak etme gibi bir amacı asla olmamıştır.

Tek gayemiz ülkemizde yaşayan 3,6 milyon Suriyeli ile sınırlarımıza dayanan 1,5 milyon İdliblinin güvenle evlerine dönebilecekleri ortamı tesis etmektir. Ülkesinin üçte biri PKK/YPG terör örgütünün işgali altında olan bir rejimin tüm gücünü İdlib'e yöneltmesi derdin başka olduğunu gösteriyor.

Eğer rejimin amacı topraklarını kurtarmak olsaydı önce asıl tehdide, yani ülkenin doğusundaki terör oluşumuna karşı harekete geçerdi. Maalesef, rejim, mazlum İdlib halkını yok etmeye kalktı. Rejimi durdurmak için harekete geçtik. Türkiye olarak İdlib'de fiilen operasyon sürdürdüğümüz son 1 ayda toplam 59 şehit verdik. Buna karşılık rejimin 3 bin 400 unsurunu etkisiz hale getirdik.' 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —