TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni Yönetim Kurulu Başkanı belli oldu.

GÜNDEM 30.03.2022 00:28:18 0
TÜSİAD

Bugün yapılan seçimde eski Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Başkanı seçildi. Cumhuriyetin değerlerini savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Turan, 'TÜSİAD olarak hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konularının Türkiye için hayati önemini vurgulamayı sürdüreceğiz' dedi.
TÜSİAD'ın 52. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapıldı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski'nin açılış konuşmalarının ardından yeni yönetim ve denetim kurullarının belirlenmesi için seçim yapıldı. Seçimler sonucunda eski TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Turan, seçimin ardından yaptığı konuşmada, 18 yıldır üyesi olmaktan gurur duyduğu, yönetim kurullarında ve denetleme kurulunda görev yaptığı TÜSİAD'da, yeni ekiple birlikte şevkle çalışacağını söyledi. Son 3 yıldır başkanlık görevini yürüten Simone Kaslowski ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Orhan Turan'ın konuşması satır başlarıyla şöyle:
'TÜSİAD İŞ DÜNYASINDA ÖNCÜ ROLLER ÜSTLENMEYE DEVAM EDECEK'
TÜSİAD, Türk iş dünyasının fikir üreten fabrikasıdır. TÜSİAD'ın yarım asırlık bu önemli vasfını daha da güçlendirmek için yeni yönetim olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. TÜSİAD bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş dünyasında öncü roller üstlenmeye devam edecek.
'DÜNYA TÜM EZBERLERİ SINAYAN BİR DÖNÜŞÜM GEÇİRİYOR'
Dünya tüm ezberleri sınayan bir dönüşümden geçiyor. Jeopolitik gerilimler, ekonomik krizler ve doğal afetlerin görünümü büsbütün ve günlük olarak değiştirdiği bir insanlık manzarası ile karşı karşıyayız. Değişim, dünyanın her yerinde, her an ve her seviyede yaşanıyor. Bireyler, kurumlar ve toplumlar da bu değişime sürekli dönüşümle yanıt verme stratejisi geliştiriyor.
'UFKUMUZU GENİŞLETMELİ VE TAZELEMELİYİZ'
Gün geçtikçe daha net görüyoruz ki hem ülkemizde hem de dünyada yerleşmiş olan merkez ve çevreye dayalı düşünce ve eylem sistemi bu manzarayı anlamlandırmak için artık yeterli değil. Ufkumuzu bu yeni manzarayı anlamlandıracak ve değerlendirecek şekilde genişletmeli, tazelemeliyiz. Doğu ile Batı, İstanbul ile Anadolu, siyaset ile toplum, ekonomik büyüme ile refah arasında kaynaşma ve bütünleşme görmeliyiz. TÜSİAD, yarım asırdan bu yana dünya ve ülke meselelerini anlamlandırma ve iş dünyamızın düşünce ufkunu genişletme misyonunu başarıyla yerine getirdi. Hiç şüphesiz TÜSİAD, kalıpların hüküm sürmediği, ön yargıların bizi sınırlamadığı bir geleceğin inşasında iş dünyasının bütüncül ve kapsayıcı lideri olarak öncü roller üstlenmeye devam edecektir.
'TÜRKİYE ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR'
Türkiye ekonomik, sosyal ve küresel ilişkiler bağlamında zorlu bir dönemden geçiyor. Yönetim Kurulumuz, köklü kurum kültürümüzden de güç alarak bağımsız, gönüllü ve öncü bir sivil toplum örgütü olma sorumluluğunu omuzlarında taşıyacak. Katılımcı demokrasiyi, laik hukuk devletini esas alarak, 'özgürlük kutsaldır' diyerek, rekabetçi piyasa ekonomisi, toplumsal refah ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir ortama yönelik çalışmaları desteklerinizle sürdüreceğiz. Kapsayıcılık, iletişim ve iş birliği tüm çalışmalarımızda azami özen göstereceğimiz hususlar olacaktır.
'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN HAYATİ ÖNEMİNİ VURGULAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'
Yeni dönemde de Anadolu Buluşmaları ile iş dünyasının nabzını tutmayı sürdüreceğiz. Ekonominin içinden geçtiği bu dar boğazdan çıkmak için geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de enflasyonla mücadele başta olmak üzere önerilerimizi karar alıcılar ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Verimliliği, istihdamı, yatırım ortamını geliştirmek; sürdürülebilir büyümenin ve kalkınmanın önündeki engelleri aşmak için birlikte çözüm üretmeye devam edeceğiz. Güçlü bir hukuk devleti ve güçlü demokrasi toplumlar için adil, müreffeh ve mutlu bir yaşam temelidir. TÜSİAD olarak bu bilinçle hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konularının Türkiye için hayati önemini vurgulamayı sürdüreceğiz. Uluslararası ilişkiler alanında dengelerin yeniden değiştiği bu süreçte TÜSİAD'ın güçlü uluslararası ağları ile Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmeye devam edeceğiz.
'EŞİTLİKÇİ VE ÇEVRECİ BİR ÜLKE HEDEFİNİN PEŞİNDE OLACAĞIZ'
Gençlere, hayallerini bu ülkede gerçekleştirmelerini sağlayacak bir Türkiye'yi inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. TÜSİAD'ın 50. yıl projesi olarak geçtiğimiz ekimde yönetim kurulunun kamuoyu ile paylaştığı 'Yeni Bir Anlayışla Geleceğe İnşa' çalışmasını da aydınlık bir gelecek için tüm toplum kesimlerine kararlılıkla anlatmayı sürdüreceğiz.
'CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİN SAVUNUCU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
'Yeniden biz' olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu ümide sarılmanın, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yaşının arifesinde büyük anlam taşıdığına da inanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaklaşırken ekonomik olarak gelişmiş, uluslararası alanda saygın, toplumsal olarak başta kadınların konumu olmak üzere eşitlikçi ve çevreci bir ülke hedefinin peşinde olacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelikli bir konu olarak vurgulamayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Atatürk'ün eşsiz vizyonuyla miras bıraktığı, çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerlerinin her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz.
Öte yandan, Orhan Turan başkanlığındaki TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu’nda; Murat Özyeğin, Mehmet Tara ve Serpil Veral, Başkan Yardımcılıklarına getirilirken, Cevdet Alemdar, İzel Levi Coşkun, Ozan Diren, Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Perihan İnci, Çağatay Özdoğru, Elvan Ünlütürk ve Bedii Can Yücaoğlu üye olarak yer aldı.
TÜSİAD Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Ali Avcı, Vefa Reşat Moral ve Öner Çelebi getirildi.
ORHAN TURAN KİMDİR?
Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım firması olan ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı’nı da tamamlayan Orhan Turan, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde ders verdi.
Milliyet Gazetesi, CNNTürk ve Ernst & Young iş birliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında 'Yılın Girişimcisi' ödülünü alan Orhan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. İş hayatı boyunca sivil toplum örgütlerinde görev almaya büyük önem veren Orhan Turan, sivil toplum kuruluşlarında 30 yıldır aktif görev almaktadır. Bu kapsamda Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Turan, 2018-2022 yılları arasında TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 18 yıldır TÜSİAD üyesi olan Orhan Turan, TÜSİAD’ın Yönetim kurullarında ve Denetleme Kurulu’nda görev aldı. Turan 29 Mart 2022 tarihinde düzenlenen TÜSİAD Genel Kurulu’nda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı görevine seçildi. Evli ve bir çocuk babası olan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.
(ANKA)


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YARIN DEM PARTİ, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ'Nİ ZİYARET EDECEK

POLİS, 1 MAYIS KATILIMCILARINI BOZDOĞAN KEMERLERİ'DEN AKSARAY'A KADAR UZAKLAŞTIRDI

ANKARA'DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"

ELAZIĞ'DA TACİZE UĞRADIĞI İLERİ SÜRÜLEN KIZ ÖĞRENCİLERİN AVUKATI KADER ARAT: "İNFAZ YASASI CAYDIRICI DEĞİL"

ANKARA'DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"

DİSK VE KESK’ TEN TAKSİM KARARI

SARAÇHANE’NİN GİRİŞİNDE TOMA VE POLİS ABLUKASI

ERDOĞAN: HELAL RIZIK PEŞİNDE KOŞAN TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİ KARDEŞLERİME SELAM VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM

ANKARA’DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS... AKM ÖNÜNDE TOPLANAN İŞÇİLER TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜYÜŞE BAŞLADI

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM’E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ YÜCEL: “İSTANBUL’DA YAŞANANLAR ÜLKEMİZ DEMOKRASİSİ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ”

İMAMOĞLU: “1 MAYIS KUTLU OLSUN”

ÖZGÜR ÖZEL,EMEKÇİLERİ TAKSİM'E SOKMAMAK ANAYASA’YI ÇİĞNEMEKTİR

SARAÇHANE'DE BİBER GAZLI MÜDAHALE

ALTINOK'TAN, KEÇİÖREN AİLE YAŞAM MERKEZİ İLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT: "BİZDEN ÖNCEKİ DÖNEMDE YAPILMIŞTIR"

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ VE MEMUR-SEN'DEN TAKSİM ANITI'NA ÇELENK KOYDU

ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE’DE... “TEDBİRLER, ÖZGÜRLÜĞÜ FEDA EDER NİTELİKTE

BUCA BELEDİYE BAŞKANI GÖRKEM DUMAN, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI... ÖZGÜR ÖZEL, SARAÇHANE’DEN AYRILDI

TÜRK-İŞ,"TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028'DE HESAPLAŞIRIZ"

ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE'DE... "TÜRKİYE'DEKİ TÜM EMEKÇİLERE SESLENİYORUZ; ANAYASAL HAKKINIZDIR, SENDİKALARDA ÖRGÜTLENİN"

NUMAN KURTULMUŞ İLE ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

EDANUR GEZER'İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İSTANBUL BAROSU: "İDARENİN YAPMASI GEREKEN 1 MAYIS'IN TAKSİM'DE VE HER YERDE BARIŞ İÇİNDE KUTLANMASI İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAKTIR"

TBMM GENEL KURULU'NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"

DÖNMEZ, 10 YILLIK SÜREDE HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ

KONYALI BESİCİ: “BİTİYORUZ, BU ŞEKİLDE OLURSA DEVAM EDEMEYİZ”

TÜSİAD'DAN YENİ MÜFREDAT AÇIKLAMASI

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN 9 KENTİNDEKİ EMEKÇİLER 1 MAYIS’TA BATMAN’DA BULUŞACAK

Yükleniyor


TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YARIN DEM PARTİ, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ'Nİ ZİYARET EDECEK

POLİS, 1 MAYIS KATILIMCILARINI BOZDOĞAN KEMERLERİ'DEN AKSARAY'A KADAR UZAKLAŞTIRDI

ANKARA'DA EKMEĞE YÜZDE 25 ZAM... ANKARA FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ALNIAÇIK: "ZAM YILBAŞINDA ÖTELENMİŞTİ. TÜM GİRDİLERE ZAM GELDİĞİ İÇİN EKMEK FİYATINI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALDIK"

ANKARA'DA EKMEK ZAMMINA TEPKİ... "BU NASIL VİCDANSIZLIK"

DİSK VE KESK’ TEN TAKSİM KARARI

SARAÇHANE’NİN GİRİŞİNDE TOMA VE POLİS ABLUKASI

ERDOĞAN: HELAL RIZIK PEŞİNDE KOŞAN TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİ KARDEŞLERİME SELAM VE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM

  • Perşembe 24.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.5 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.5 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16