TBMM'DE 'FETÖ'CÜ' TARTIŞMASI 

TBMM Genel Kurulu’nda, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP ve HDP'liler arasında 'FETÖ' tartışması çıktı. Akbaşoğlu ve CHP'li Özkoç arasında hakaretler havada uçuştu.

GÜNDEM 11.05.2022 23:24:22 0
TBMM

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'FETÖ'cülerin partnerleri, AKP'yi FETÖ'cü olmakla suçlayanlardır” dedi.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Biz suçluyoruz, FETÖ'yü getiren kim?” diye sordu. Akbaşoğlu, “Biz FETÖ diyoruz, CHP’den HDP’den ses çıkıyor… FETÖ’cü liderlerle fotoğraf veren sizsiniz' yanıtını verdi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise 'FETÖ ile fotoğraf çektiren bakanlarınız görevde… Bizi FETÖ’cülükle suçlayan şerefsizdir” dedi. Akbaşoğlu'nun da aynı şekilde yanıt vermesiyle tartışma büyüdü. 
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Bilgiç, grup başkanvekillerinin söz taleplerini karşıladı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Eskişehir Valiliği’nin dört gün sürmesi planlanan bir müzik festivalinin hemen öncesinde toplu etkinlikleri yasaklama kararı almasını gündeme getirdi. Özkoç, “Müziğe düşman olan iktidar bir yıl içerisinde bu huyundan vazgeçmezse, millet öyle bir sandığa gömecek ki' dedi.
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da sığınmacılar konusuna değinerek, 'İnşallah, aldığımız tedbirlerle de 1 milyonun üzerinde Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerine güvenli ve onurlu bir şekilde dönmelerine Allah'ın izniyle bir süreç yönetimi içerisinde hep beraber şahit olacağız… FETÖ'yle mücadele edip onu devletten temizleyen liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu bütün Türkiye de bütün dünya da bilmektedir, bunu en iyi FETÖ'cüler bilmektedir. FETÖ'cülerin partnerleri, AK Parti'yi FETÖ'cü olmakla suçlayanlardır' dedi.
Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Ömer Çelik’in 'Sığınmacıları katillere teslim etmeyiz' sözlerini anımsatarak, 'Sayın Grup Başkanvekilinin dediği mi doğru, Sayın Çelik'in dediği mi doğru' diye sordu.
BEŞTAŞ: FETÖ’YÜ GETİREN KİM?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da “Dedi ki, ‘FETÖ'cülüğü buradan kaldıran biziz, bizi FETÖ'cülükle suçlayanlar onların ortağıdır.’ Biz suçluyoruz, evet üstümüze alındık. FETÖ'yü getiren kim?” diye sordu.
AKBAŞOĞLU: FETÖ İMAMLARI İLE FOTOĞRAF VERENLER SİZSİNİZ
Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'Biz FETÖ diyoruz, CHP’den HDP’den ses çıkıyor... Erdoğan devleti FETÖ’den temizleyen lider olarak tarihe geçmiştir. Bütün dünya biliyor' dedi.
Akbaşoğlu, Özkoç’a yanıt olarak da Ömer Çelik ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı şeyi söylediklerini ifade etti. Akbaşoğlu, “Dün farklı söyleyip bugün farklı U dönüşü yapanlar kendileridir” dedi.
Özkoç da açıklamaların çeliştiğini yineledi.
Akbaşoğlu, “Bakın, 8-9 Nisan 2014 tarihinde Sayın Özkoç, Sayın Akşener 17-25 2013'ten sonra FETÖ'cülerle, FETÖ liderleriyle beraber fotoğraf veren tamamen sizsiniz, sizsiniz, sizsiniz. FETÖ'nün FETÖ olduğu ortaya çıktıktan sonra 2014 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde FETÖ İMAMLARIYLA, LİDERLERİYLE BERABER FOTOĞRAF VERENLER sizsiniz, sizsiniz, sizsiniz” dedi.
ÖZKOÇ: FOTOĞRAF ÇEKTİREN BAKANLARINIZ GÖREVDE
Özkoç ise 'ABD’de görevlendirilmiş olarak arkadaşlarımızla gittiğimizde grup başkanvekiliniz yanımda oturuyordu uçakta, tamam mı? Onlarla beraber gittiğimiz bütün arkadaşlarla görüşme yaptık. Sizin Grup Başkanvekiliniz değil sadece, sizin Genel Başkan Yardımcılarınızdan 7'si vardı o sizin söylediğiniz toplantıda. Aynı kişilerle, o aynı kişilerle görüşme yapıldı. 17-25 Aralık’ta sizin lideriniz Tayyip Erdoğan'ın, Fetullah terör örgütü tarafından, çaldığı çırptığı paraların ortaya çıkarıldığı tarihtir. O yüzden bir kere daha senin gözünün içine baka baka söylüyorum: Bizi FETÖ'cülükle suçlamak şerefsizliktir. Sen buna fazlasıyla layık olan bir insansın” diye konuştu.
Akbaşoğlu ise “Şeref ve haysiyet yoksunu olan, şerefsiz ve haysiyetsiz olan ancak ve ancak yalan söyleyendir. Sen ispatlamazsan yalancısın, haysiyetsiz ve şerefsizsin. Haysiyetsiz ve şerefsiz olan ancak sensin' dedi.
Özkoç, 'Haysiyetiz olan şerefsiz olan sensin, yalan söylüyorsun. İspatlamazsan yalancısın, haysiyetsin söylediğini aynen iade ediyorum.  Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. AKP Grubunun Grup Başkanvekilliğinde şu anda oturuyor olması haysiyetli olmasını göstermiyor. Senin bakanlarının Fetullah terör örgütünün lideriyle beraber çekilmiş resimleri var. Senin bakanlarının FETÖ ile çekilmiş fotoları var. Sen kendi pisliğinden arınamamış bir adamsın da yüzün kızarmadan burada nasıl yalan söylüyorsun, onu açıklaman lazım” dedi.
Başkan Bilgiç, tartışmanın büyümesiyle ara verdi. Grup başkanvekillerini arka odaya davet etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,01
  • EURO

    48,82% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5549,84% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9212,02% 0,00

ŞİDDETİ DURDURAMIYORSUNUZ, BİZ DURDURACAĞIZ!” KADINLAR SOKAKLARA İNİYOR

CUMA ZAM, SALI İNDİRİM! AKARYAKITTA VATANDAŞI ÇILDIRTTAN DÖNGÜ

AYDIN’DA SU KRİZİ BÜYÜYOR: GÜNEL’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ‘SAMİMİYET TESTİ’

BELEN’İ YASA BOĞAN HABER: BAŞKAN GÜL ANNELERİNİ KAYBETTİ

BELEN’İ SARSAN YANGIN FACİASI: KÜLE DÖNEN GALERİDEN ŞOKE EDEN KİMLİK

SİYASETTE FIRTINA: ÖZEL’DEN YERLİKAYA’YA SUÇ ÖRGÜTLERİ VE FETÖ ÇIKIŞI!

GİZLİ İMRALI BULUŞMASI: MİT OTURMA PLANINI ÇİZDİ, FOTOĞRAF YASAKLANDI!

ÜNLÜLER BALIK SPERMİ ENJEKTE ETTİRİYOR: GÜZELLİKTE YENİ ŞOK TREND!

AKP KADIN KOLLARI'NDAN SKANDAL ATATÜRK PAYLAŞIMI!

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇARPICI ÇIKIŞ: BUGÜNKÜ CHP ELEŞTİRİSİ, 2021’DEKİ SÖZLERİYLE ÇELİŞTİ

ÖCALAN OYLAMASI SONRASI BULDAN’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: ‘ANA MUHALEFET DEM

EMEKLİLİK İÇİN YENİ DÖNEM: 72 VE 75 FORMÜLÜ GELİYOR!

50 BİN MAHKÛMA ‘AF’ ÇIKIYOR MU? İKTİDAR MEDYASI ‘PİYANGO’ DİYE DUYURDU!

GIDADA ALARM: BU KEZ ADRES KOCAELİ! 14 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

TARİHİ OYLAMA MANŞETE ÇIKAMADI: İKTİDAR MEDYASINDAN KRİTİK SESSİZLİK

İMRALI ZİYARETİ İÇİN ÜYE VERMEME KARARI ALAN CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

BAHÇELİ’DEN İMRALI RESTİ: ARASINDA NE FARK VAR? İKİSİ DE TÜRKİYE SINIRI!

FURKAN APARTMANI FACİASI: KIRMIZI BÜLTENLİ MÜTEAHHİTLERDEN SKANDAL PAZARLIK!

GSS PRİMİNE BÜYÜK ZAM

KOCABIYIK: İMAMOĞLU’NU ENGELLEMEK TÜRKİYE’Yİ KRİZE SOKAR!

ERDOĞAN’DAN SERT ÇIKIŞ: “NÜFUS FRENİ ÇEKİLDİ, ALARM ZİLLERİ SUSMUYOR!

MESEM’DE ÖLEN ÇOCUKLAR SORULDU! BAKAN TEKİN MASAYI TERK ETTİ

MERKEZ BANKASI YOLSUZLUĞUNDA BİR TAHLİYE DAHA: HAK-İŞ BAŞKANININ OĞLU DA BİR AYDA ÇIKTI

CHP’DEN TRT’YE ‘HODRİ MEYDAN’ YÜRÜYÜŞÜ: GERÇEKLER EKRANA GELSİN, KORKUNUZ NE?

AKP, İMRALI ZİYARETİNE HAZIR: KRİTİK TOPLANTI TAMAMLANDI!

DEMİRTAŞ RESTİ ÇEKTİ: “BENİM ADIMA KİMSE KONUŞAMAZ!”

MHP'DEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ MESAJI: "TAHLİYEDEN BAŞKA BİR SEÇENEK YOKTUR"

YEREL SEÇİM İRADESİ RENK DEĞİŞTİRDİ: İKİ BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILDI

OSMANİYE'DE 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

“FUTBOLDA FIRTINA BAŞLIYOR: GÜRLEK, YENİ OPERASYONUN SİNYALİNİ VERDİ!

Yükleniyor


CUMA ZAM, SALI İNDİRİM! AKARYAKITTA VATANDAŞI ÇILDIRTTAN DÖNGÜ

AYDIN’DA SU KRİZİ BÜYÜYOR: GÜNEL’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ‘SAMİMİYET TESTİ’

SİYASETTE FIRTINA: ÖZEL’DEN YERLİKAYA’YA SUÇ ÖRGÜTLERİ VE FETÖ ÇIKIŞI!

GİZLİ İMRALI BULUŞMASI: MİT OTURMA PLANINI ÇİZDİ, FOTOĞRAF YASAKLANDI!

ÜNLÜLER BALIK SPERMİ ENJEKTE ETTİRİYOR: GÜZELLİKTE YENİ ŞOK TREND!

AKP KADIN KOLLARI'NDAN SKANDAL ATATÜRK PAYLAŞIMI!

  • Pazartesi 23 ° / 12.8 ° false
  • Salı 18.3 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.3 ° / 9.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
10.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8