TBMM'DE 'FETÖ'CÜ' TARTIŞMASI 

TBMM Genel Kurulu’nda, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP ve HDP'liler arasında 'FETÖ' tartışması çıktı. Akbaşoğlu ve CHP'li Özkoç arasında hakaretler havada uçuştu.

GÜNDEM 11.05.2022 23:24:22 0
TBMM

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'FETÖ'cülerin partnerleri, AKP'yi FETÖ'cü olmakla suçlayanlardır” dedi.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Biz suçluyoruz, FETÖ'yü getiren kim?” diye sordu. Akbaşoğlu, “Biz FETÖ diyoruz, CHP’den HDP’den ses çıkıyor… FETÖ’cü liderlerle fotoğraf veren sizsiniz' yanıtını verdi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise 'FETÖ ile fotoğraf çektiren bakanlarınız görevde… Bizi FETÖ’cülükle suçlayan şerefsizdir” dedi. Akbaşoğlu'nun da aynı şekilde yanıt vermesiyle tartışma büyüdü. 
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Bilgiç, grup başkanvekillerinin söz taleplerini karşıladı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Eskişehir Valiliği’nin dört gün sürmesi planlanan bir müzik festivalinin hemen öncesinde toplu etkinlikleri yasaklama kararı almasını gündeme getirdi. Özkoç, “Müziğe düşman olan iktidar bir yıl içerisinde bu huyundan vazgeçmezse, millet öyle bir sandığa gömecek ki' dedi.
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da sığınmacılar konusuna değinerek, 'İnşallah, aldığımız tedbirlerle de 1 milyonun üzerinde Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerine güvenli ve onurlu bir şekilde dönmelerine Allah'ın izniyle bir süreç yönetimi içerisinde hep beraber şahit olacağız… FETÖ'yle mücadele edip onu devletten temizleyen liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu bütün Türkiye de bütün dünya da bilmektedir, bunu en iyi FETÖ'cüler bilmektedir. FETÖ'cülerin partnerleri, AK Parti'yi FETÖ'cü olmakla suçlayanlardır' dedi.
Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Ömer Çelik’in 'Sığınmacıları katillere teslim etmeyiz' sözlerini anımsatarak, 'Sayın Grup Başkanvekilinin dediği mi doğru, Sayın Çelik'in dediği mi doğru' diye sordu.
BEŞTAŞ: FETÖ’YÜ GETİREN KİM?
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da “Dedi ki, ‘FETÖ'cülüğü buradan kaldıran biziz, bizi FETÖ'cülükle suçlayanlar onların ortağıdır.’ Biz suçluyoruz, evet üstümüze alındık. FETÖ'yü getiren kim?” diye sordu.
AKBAŞOĞLU: FETÖ İMAMLARI İLE FOTOĞRAF VERENLER SİZSİNİZ
Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'Biz FETÖ diyoruz, CHP’den HDP’den ses çıkıyor... Erdoğan devleti FETÖ’den temizleyen lider olarak tarihe geçmiştir. Bütün dünya biliyor' dedi.
Akbaşoğlu, Özkoç’a yanıt olarak da Ömer Çelik ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı şeyi söylediklerini ifade etti. Akbaşoğlu, “Dün farklı söyleyip bugün farklı U dönüşü yapanlar kendileridir” dedi.
Özkoç da açıklamaların çeliştiğini yineledi.
Akbaşoğlu, “Bakın, 8-9 Nisan 2014 tarihinde Sayın Özkoç, Sayın Akşener 17-25 2013'ten sonra FETÖ'cülerle, FETÖ liderleriyle beraber fotoğraf veren tamamen sizsiniz, sizsiniz, sizsiniz. FETÖ'nün FETÖ olduğu ortaya çıktıktan sonra 2014 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde FETÖ İMAMLARIYLA, LİDERLERİYLE BERABER FOTOĞRAF VERENLER sizsiniz, sizsiniz, sizsiniz” dedi.
ÖZKOÇ: FOTOĞRAF ÇEKTİREN BAKANLARINIZ GÖREVDE
Özkoç ise 'ABD’de görevlendirilmiş olarak arkadaşlarımızla gittiğimizde grup başkanvekiliniz yanımda oturuyordu uçakta, tamam mı? Onlarla beraber gittiğimiz bütün arkadaşlarla görüşme yaptık. Sizin Grup Başkanvekiliniz değil sadece, sizin Genel Başkan Yardımcılarınızdan 7'si vardı o sizin söylediğiniz toplantıda. Aynı kişilerle, o aynı kişilerle görüşme yapıldı. 17-25 Aralık’ta sizin lideriniz Tayyip Erdoğan'ın, Fetullah terör örgütü tarafından, çaldığı çırptığı paraların ortaya çıkarıldığı tarihtir. O yüzden bir kere daha senin gözünün içine baka baka söylüyorum: Bizi FETÖ'cülükle suçlamak şerefsizliktir. Sen buna fazlasıyla layık olan bir insansın” diye konuştu.
Akbaşoğlu ise “Şeref ve haysiyet yoksunu olan, şerefsiz ve haysiyetsiz olan ancak ve ancak yalan söyleyendir. Sen ispatlamazsan yalancısın, haysiyetsiz ve şerefsizsin. Haysiyetsiz ve şerefsiz olan ancak sensin' dedi.
Özkoç, 'Haysiyetiz olan şerefsiz olan sensin, yalan söylüyorsun. İspatlamazsan yalancısın, haysiyetsin söylediğini aynen iade ediyorum.  Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. AKP Grubunun Grup Başkanvekilliğinde şu anda oturuyor olması haysiyetli olmasını göstermiyor. Senin bakanlarının Fetullah terör örgütünün lideriyle beraber çekilmiş resimleri var. Senin bakanlarının FETÖ ile çekilmiş fotoları var. Sen kendi pisliğinden arınamamış bir adamsın da yüzün kızarmadan burada nasıl yalan söylüyorsun, onu açıklaman lazım” dedi.
Başkan Bilgiç, tartışmanın büyümesiyle ara verdi. Grup başkanvekillerini arka odaya davet etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14171,21%-0,41
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,37% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6092,39% 2,02
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 1,12

ADAY OFİSİ KURULDU, VAATLER AÇIKLANDI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR PROGRAMI

SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

SHOW TV’DE OKAN BURUK DEPREMİ! İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI, TMSF’DEN JET KARAR

ÇELİK’TEN SDG ÇIKIŞI: TEHDİT BİTMEZSE TAVİZ YOK

İNTİHAR SALDIRISI HAZIRLIĞINDAKİ IŞİD’Lİ MİT OPERASYONUYLA YAKALANDI

GECE SAATLERİNDE İSKENDERUN’DA TAŞLI SALDIRI: VİTRİNLER VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

CÜZDAN BOŞ, TAKVİM İLERİ: EKONOMİ YÖNETİMİ 2026’YA SÖZ VERDİ

SİLİVRİ’DEN SERT MESAJ: “BU BİR YASSIADA ZİHNİYETİDİR, İKTİDAR SAMİMİYET SINAVINDA”

5 MİLYON DOLAR İDDİASI KRİZE DÖNDÜ: EPÖZDEMİR’DEN TAYYAR’A AÇIK MEYDAN OKUMA

2026 BÜTÇESİ KABUL, MECLİS’TE TANSİYON ZİRVE YAPTI

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

KÜTAHYA’DA DİKKAT ÇEKEN ANLAR: BİLAL ERDOĞAN TEKBİRLERLE GİRDİ, ERDOĞAN’I ANLATTI

AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

SADETTİN SARAN’A YURT DIŞI YASAĞI: MAHKEME SERBEST BIRAKTI

ABD’DE PEDOFİLİ DOSYASI YENİDEN AÇILDI: TRUMP İSMİ BELGELERDE

SADETTİN SARAN SAVCILIĞA İFADE VERMEK ÜZERE ADLİYEDE

BAKAN GÜLER DUYURDU: ZORUNLU ASKERLİKTE YER SEÇME DÖNEMİ

TAYYAR’DAN SONRA CEM KÜÇÜK İŞARET ETTİ: “BÜYÜK BİR İSİM DAHA VAR”

HANDE SARIOĞLU İSYAN BAYRAĞINI AÇTI: ‘GİZLİ TANIKLA HAYATIMI KARARTAMAZSINIZ!’

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM: SADETTİN SARAN İFADEYE ÇAĞRILDI

GÜLŞAH DURBAY'IN VEFATININ ARDINDAN... ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

PETROL PARASI NEREDE? CHP’Lİ YAVUZYILMAZ’DAN 43 MİLYAR TL’LİK KAYIP İDDİASI

YOUTUBE YORUMU GÖZALTI GETİRDİ: GAZETECİ LEVENT GÜLTEKİN GECE YARISI ALINDI

SOYLU’DAN “GECE YARISI GÖRÜNTÜLÜ ARAMA” İDDİASINA SERT YALANLAMA

Yükleniyor


SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

SHOW TV’DE OKAN BURUK DEPREMİ! İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI, TMSF’DEN JET KARAR

ÇELİK’TEN SDG ÇIKIŞI: TEHDİT BİTMEZSE TAVİZ YOK

CÜZDAN BOŞ, TAKVİM İLERİ: EKONOMİ YÖNETİMİ 2026’YA SÖZ VERDİ

SİLİVRİ’DEN SERT MESAJ: “BU BİR YASSIADA ZİHNİYETİDİR, İKTİDAR SAMİMİYET SINAVINDA”

5 MİLYON DOLAR İDDİASI KRİZE DÖNDÜ: EPÖZDEMİR’DEN TAYYAR’A AÇIK MEYDAN OKUMA

  • Salı 14.7 ° / 7 ° false
  • Çarşamba 15.3 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Perşembe 15 ° / 5.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9