MANSUR YAVAŞ, HAYMANA’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Kırsal kalkınma alanında verilen hizmetleri anlattığı buluşmada muhtarların sorunlarını dinleyen ve taleplerini not olan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

GÜNDEM 7.05.2022 20:40:52 0
MANSUR YAVAŞ, HAYMANA’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

“2019 yılında göreve geldikten sonra bütün ilçeleri gezerek sorunları yerinde dinlemeye başladık. Araya pandemi girdi, çok şükür bitmek üzere bu nedenle ara vermiştik. Muhtarlar vasıtasıyla bize iletilenlerin birçoğunu yapmaya çalıştık ki bizden önce gerektiği hizmeti alamamış bugüne kadar. Bizim seçimlerden önce verdiğimiz en büyük söz şuydu: Ankara halkını, hemşehrilerimizi zengin etmek bütün gayemiz oydu. Tamamen Ankara’da üretimi artıracak şekilde elimizden ne geliyorsa desteklemeye devam ediyoruz. Gönlümüz daha fazlasını da istiyor yağışlar da iyi olursa inşallah bu senenin hasatını alın, onları da bize satın. Halk Ekmek buğdayı sizden alsın, hem Ankaralı ucuz ekmek yesin hem siz kazanın hem de sizi tüccara mahkum etmemiş olacağız.”
Yavaş, Haymana ilçesinde yapılan yatırımlar hakkında da şu bilgileri verdi:
“3 bin 700 haneye düzenli olarak yardım yapıyoruz. Başa kakmak değil bu. Biz geldiğimizde yardımları kesecekler diyorlardı ya. Şimdi çok daha insani şekilde, kapı kapı paket dağıtmadan Başkent Kart aracılığıyla alışveriş yapıyorlar. ASKİ olarak 133 kilometre içme suyu şebekesi yapmışız. 10 tane yeni su deposu yapılmış, 50 tane su deposunun tadilatı yapılmış, 17 tane de sondaj vurulmuş. 28 kilometre kanalizasyon döşenmiş ayrıca halen 41-42 km içme suyu şebeke hattı programda, 7 tane su deposu programda, 10 tane sondaj vurulacak. 5 mahallede de tekrar kanalizasyon yapılacak. Fen İşleri ise itfaiye hizmet binasını bitirmiş, bu ayın 25’inde açılıyor inşallah. Haymana Aile Yaşam Merkezi 23 Eylül 2022’de açılacak, ayrıca ilçe belediye başkanımızla görüştük bize arsa tesis etti, kesimhane de inşallah ihalesi yapılırsa ağustos ayında hizmete açılacak. Altyapı dışında 33 mahalleye yangın tankeri teslim edilmiş, 11 tane daha verilecek. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın mazot, nohut, arpa, buğday gübre, mercimek arpa, teke, yem, suni tohumlama, mısır silajı desteklerinden 12 bin 264 çiftçi yararlandı. Yoğun asfalt dökmüşüz ilçede. Daha da yapacağız.”


VATANDAŞ HİZMETLERDEN MEMNUN
Toplantıda söz alan ilçe muhtarları da düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Özcan Kara (Haymana Dereköy Muhtarı): “Ankara’ya seçildiğiniz için gurur duyuyoruz. Sizin döneminizde başladı hizmetler. Ne isteğiniz olursa her türlü imkanı sağlayacağız.”
-Şenal Keskin (Yenimahalle Muhtarı): “Sizlerin sayesinde inanılmaz hizmetler aldık. Bir vatandaşın sofrasına dokunmak ayrı bir şey. Her türlü desteğiniz muhteşem. Kesimhane için herkes size minnettar. Haymana’da kimsenin kaybedecek bir dakikası kalmadı.”
-Hasan Cem Doğan (Sarıgöl Muhtarı): “Sayenizde tohum gördük, Allah sizi başımızdan eksik etmesin.”
ABB Başkanı Mansur Yavaş daha sonra Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, İbrahim Halil Oral ve Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker ile altyapıdan üstyapıya kadar toplu açılış töreninin yapıldığı Alahacılı Mahallesi’ni ziyaret etti.
Mahalle Muhtarı Ercan Hamdemir, “Mahallemizin kaderi Büyükşehir seçimlerinde değişmiştir. Köylerin gerek altyapı sorunu, su sorunu, yol sorunlarına Büyükşehir Belediyesi sayesinde el atılmıştır. Haymanamıza, Ankara’ya hizmet yapılıyor. Hiçbir ayrım yapılmadan, çiftçilere hibe verilerek zor durumda olan çiftçilere hizmet sunulmuştur. Bırakılan eserlerin tarih boyunca anılması gerekiyor. Mansur Yavaş’ın ismi tarih boyunca anılacaktır. Şu ana kadar yapılan hizmetlerde bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
ABB Başkanı Mansur Yavaş da burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Sayın muhtarımızın söylediği gibi önemli olan geride güzel bir sada bırakmak. Çılgın projemiz yok, Ankara halkının boşa dökecek parası yok. Önceliğim aç ve açıkta kimseyi bırakmamak. Üretimi bırakan çiftçimizin tekrar üretmesi için desteklerimiz devam ediyor. Yoksulluk kader değildir, diyerek çocukların eğitimlerinden servis ve sınav ücretlerini ödeyerek okumalarını sağladık. Ankara’ya, ülkemize faydaları olsun diye. Ankara’nın ne kadar ihmal edilen ilçesi varsa hepsine el attık. Düğününüzde, cenazenizde hep beraber olacağız. Görevimizi bitirdikten sonra Ankara’nın 25 ilçesinde mührümüz olacak, kalpten kalbe yol gider. Ankara’nın çeşitli yerlerini gezerken bakıyoruz onların bakışlarındaki samimiyeti görüyorum. İnşallah kanımızın son damlasına kadar bu ilçelerin makus talihini bozmak için elimizden geleni yapmaya söz veriyorum.”
Yavaş ayrıca Tepeköy Mahallesi Köy Konağı, Kerpiç Mahallesi, Cihanşah Mahallesi, Katrancı Mahallesi ve Büyükyağcı Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinleri ve muhtarlarla da bir araya geldi.  

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16305,49%0,32
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,16% 0,30
  • GRAM ALTIN

    7075,15% -0,52
  • Ç. ALTIN

    11550,09% -0,32

CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE

“KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN KRİTİK İDDİA: ÜCRETSİZ GEÇİŞLER TARİH OLABİLİR”

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

Yükleniyor

loading

CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE

“KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN KRİTİK İDDİA: ÜCRETSİZ GEÇİŞLER TARİH OLABİLİR”

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

  • Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17