KARŞIYAKA'DA 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' PANELİ... 

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan ve bir süre tutuklu kalan gazeteci Sedef Kabaş, “Tek gücümüz sizsiniz; sizden aldığımız güçle, soru sormaya, söz söylemeye, eleştirmeye, yazmaya devam edebiliriz. O yüzden basın özgürlü?

GÜNDEM 23.04.2022 09:29:43 0
KARŞIYAKA

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin moderatörlüğünde “Türkiye’de İfade Özgürlüğü” paneli düzenlendi. Panelde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Gazeteci, İletişim ve Siyaset Bilimci Dr. Sedef Kabaş konuşmacı olarak yer aldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’nın ifade özgürlüğü konusunda çok duyarlı bir kent olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Böylesine değerli konukları ağırlamak bizi ne kadar sevindirse de bu panelin başlığı hepimizi o kadar düşündürmelidir. İnsanlığın geçirdiği bu aşamadan sonra, hele ki Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken biz hala ‘ifade özgürlüğü’nü tartışıyor, ülkemizdeki vahim duruma dikkat çekmeye çalışıyorsak bu fotoğraftan sevinç duyamayız. Bunun nedenlerini, yaşananları ve çözümlerini yaşayanlardan, yazanlardan ve duruşlarıyla hepimize örnek olan çok değerli konuşmacılardan dinleyeceğiz. Umutlarımızı tazeleyecek, üstümüze düşen görevleri anımsayacak ve kararlılığımızı pekiştireceğiz. Karşıyaka ve onun belediyesi hayatın her alanında olduğu gibi, düşünce ve ifade özgürlüğü alanında da en üst düzeyde duyarlılığa sahiptir. Bunu her fırsatta dillendiriyor ve gösteriyoruz, bu duruşumuzdan da asla ödün vermeyeceğiz.”
TÜRKİYE 180 ÜLKE ARASINDA 117. SIRADA!
Panelin moderatörlüğünü üstlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü her şeyden önce halkın, kamunun doğru ve gerçek haberi alabilmesinin yoludur. Türkiye; dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 153, uluslararası hukukun üstünlüğü endeksinde 139 ülke arasında 117, dünyada cezaevinde en çok tutuklu gazetecilerin olduğu ülkeler sıralamasında ise 6. sırada yer almaktadır. Bu durum demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede kabul edilemez. İşte bütün bunları irdeleyeceğiz” şeklinde konuştu. 
SEDEF KABAŞ: “ÖZGÜRLÜĞE SAHİP ÇIKIN”
Sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan ve bir süre tutuklu kalan gazeteci Sedef Kabaş, ifade özgürlüğünün sadece basının değil bir ülkede yaşayan tüm vatandaşların teminatı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“A’dan Z’ye doğduğunuz andan itibaren bütün yaşamınızın süreçlerine tahakkümcü, baskıcı, şekillendirici bir siyaset ile yaşamımızın mülki amirliğine soyunuyorlar. Gazetecilerin evine polis baskını yapılması, hapsedilmesini sıradan bir habermiş gibi algıladığımız andan itibaren zaten demokrasi savaşını kaybettik demektir. Biz aslında sizin gözünüzüz, görmeniz gereken şeyleri göstermeye çalışanız. Biz sizin kulağınızız, duymanız gereken şeyleri size anlatmaya çalışıyoruz. Biz sizin sözünüzüz, sizin itirazlarınızı, eleştirilerinizi sizin adınıza yapıyoruz. Aslında her şeyi sizin adınıza, halk adına yapıyoruz. Bizim tek gücümüz bu, başka bir gücümüz yok. Tek gücümüz sizsiniz; sizden aldığımız güçle, soru sormaya, söz söylemeye, eleştirmeye, yazmaya devam edebiliriz. O yüzden basın özgürlüğü, basın mensuplarının bireysel özgürlüğü değil aslında birebir halkın yöneticilere, güç sahiplerine; bizim üzerimizden hesap sorma, istediğini öğrenme özgürlüğüdür. Lütfen bu özgürlüğünüze sahip çıkınız.”
SERTEL: “BUNLAR DA GEÇECEK”
Haksızlıklara karşı verilen mücadelenin çok kıymetli olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AK Parti iktidarı Türkiye’de yoksulluğu, yasakları ve yolsuzluğu kaldıracağız diye geldi. Her şeyi yasakladılar, yasaklar hayatın her alanında var. Peki yolsuzluk kalktı mı? Türkiye’nin her yerinde yolsuzluk var. Yoksulluk kalkacak dediler, o da kalkmadı; 2002 yılında iktidara geldiklerinde 2 milyon 700 bin kişi sosyal yardımlardan yararlanırken şu an bu sayı 17 milyona çıkmış durumda. Türkiye’de yoksulluğu yöneten bir yapı var. Gazetecilik mesleğinin de gerçekten son derece kötü bir duruma düşürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’de bu acı tabloya karşı bizim mücadelemiz son derece kıymetli ve Türkiye’yi kapsayacak şekilde büyüdü. Bunlar da geçiyor, geçecek. Kimse bizi yıldıramaz. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan” dedi.
Panelde Türkiye’de demokrasi, insan hakları, insan olmanın erdemi ve basın özgürlüğü konuları masaya yatırıldı. Panelin son kısmında ise Türkiye’de medya sektörünün ve gazetecilik mesleğinin geleceği konuşuldu. Ardından konuşmacılar, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay programın sonunda günün anısına konuşmacılara barışın ve kardeşliğin simgesi olan zeytin fidelerini takdim etti.
 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10951,65%-1,10
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,77% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5435,24% 0,87
  • Ç. ALTIN

    8994,26% 0,47

BİR ÜLKE KENDİ YOKSULLUĞUNA BU KADAR RAZI OLABİLİR Mİ?

ÖZEL KONUŞTU, SAVCILIK JET SORUŞTURMA BAŞLATTI

BAHİS SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: İKİ KULÜP BAŞKANI DAHİL 21 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

AKARYAKITA GECE YARISI ZAMMI: MOTORİN 60 LİRAYA DAYANDI!

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN DAVUTOĞLU’NA GÖNDERMELİ ÇIKIŞ: “GELECEKTİ AMA GELEMEDİ”

KOCAELİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MANEVİ SAYGI DURUŞU: 10 KASIM’DA MEVLİD-İ ŞERİF

“BEŞİKTAŞ’A KAYYUM ATANMALI” DEDİ, KULÜPTEN FIRTINA GİBİ YANIT GELDİ!

MECLİS’TE HSK SEÇİMİ TAMAMLANDI: HAVVANUR YURTSEVER DÖRT YIL DAHA GÖREVDE

30 BARODAN ORTAK ÇAĞRI: AİHM VE AYM KARARLARI DERHAL UYGULANMALI

SABAH BASKINIYLA İFADE OPERASYONU: GAZETECİLER EMNİYETTE!

Ümraniye’de tansiyon yükseldi... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AĞIR SÖZLER!

AHMET TÜRK’ÜN GÖREVE İADESİ BEKLENİYORDU: BAKANLIKTAN MARDİN KARARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'DEMİRTAŞ 'AÇIKLAMASI

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEKİ SORUYA ADALET BAKANI’NDAN YANIT

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN KKTC’YE ANLAMLI ZİYARET

BÖCEK DOSYASI BÜYÜYOR: RÜŞVET VE KARA PARA İDDİASIYLA 8 GÖZALTI!

DEM PARTİ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ'I ZİYARET EDECEK

YENİ ŞAFAK BAHÇELİ’YE MANŞETTEN YANIT VERDİ: KOMİSYON İMRALI’YA GİTMESİN!

MAHKEMEDEN 'GÜRSEL TEKİN' YARGI KARARI SONRASI ŞAŞKINLIK: CHP İSTANBUL’DA KİM BAŞKAN?

ÖZGÜR ÖZEL: DİLEK İMAMOĞLU'NUN DİPLOMATİK PASAPORTUNU İPTAL ETMİŞLER

İMAMOĞLU'NUN AİLESİ İFADE VERMEK İÇİN EMNİYETTE!

ASELSAN VE TÜBİTAK’TA FETÖ OPERASYONU: 19 KİŞİYE GÖZALTI

KURULTAYDA “USULSÜZLÜK” İDDİASI: CHP DAVASI 13 OCAK’A ERTELENDİ

YÖK, HAKAN FİDAN’IN DİPLOMASINA İLİŞKİN İDDİALARA YANIT VERDİ!

18-30 YAŞ ARASI GENÇLERE SOSYAL KONUT ŞARTLARI AÇIKLANDI!

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: TÜRKİYE’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ!

SERT SÖYLEMLERİN LİDERİNDEN YUMUŞAK MESAJ: İMRALI’YLA TEMAS ZARURİ!

CUMHURİYET’E DİL UZATAN TARİKAT YİNE SAHNEDE!

CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

2026 ZAMMI BELLİ OLDU: VATANDAŞIN CEBİNE SOĞUK DUŞ!

Yükleniyor


ÖZEL KONUŞTU, SAVCILIK JET SORUŞTURMA BAŞLATTI

BAHİS SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: İKİ KULÜP BAŞKANI DAHİL 21 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

AKARYAKITA GECE YARISI ZAMMI: MOTORİN 60 LİRAYA DAYANDI!

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN DAVUTOĞLU’NA GÖNDERMELİ ÇIKIŞ: “GELECEKTİ AMA GELEMEDİ”

KOCAELİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MANEVİ SAYGI DURUŞU: 10 KASIM’DA MEVLİD-İ ŞERİF

MECLİS’TE HSK SEÇİMİ TAMAMLANDI: HAVVANUR YURTSEVER DÖRT YIL DAHA GÖREVDE

  • Cuma 27.2 ° / 14.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazar 26.7 ° / 13.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4