KARŞIYAKA'DA 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' PANELİ... 

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan ve bir süre tutuklu kalan gazeteci Sedef Kabaş, “Tek gücümüz sizsiniz; sizden aldığımız güçle, soru sormaya, söz söylemeye, eleştirmeye, yazmaya devam edebiliriz. O yüzden basın özgürlü?

GÜNDEM 23.04.2022 09:29:43 0
KARŞIYAKA

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin moderatörlüğünde “Türkiye’de İfade Özgürlüğü” paneli düzenlendi. Panelde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Gazeteci, İletişim ve Siyaset Bilimci Dr. Sedef Kabaş konuşmacı olarak yer aldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’nın ifade özgürlüğü konusunda çok duyarlı bir kent olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Böylesine değerli konukları ağırlamak bizi ne kadar sevindirse de bu panelin başlığı hepimizi o kadar düşündürmelidir. İnsanlığın geçirdiği bu aşamadan sonra, hele ki Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken biz hala ‘ifade özgürlüğü’nü tartışıyor, ülkemizdeki vahim duruma dikkat çekmeye çalışıyorsak bu fotoğraftan sevinç duyamayız. Bunun nedenlerini, yaşananları ve çözümlerini yaşayanlardan, yazanlardan ve duruşlarıyla hepimize örnek olan çok değerli konuşmacılardan dinleyeceğiz. Umutlarımızı tazeleyecek, üstümüze düşen görevleri anımsayacak ve kararlılığımızı pekiştireceğiz. Karşıyaka ve onun belediyesi hayatın her alanında olduğu gibi, düşünce ve ifade özgürlüğü alanında da en üst düzeyde duyarlılığa sahiptir. Bunu her fırsatta dillendiriyor ve gösteriyoruz, bu duruşumuzdan da asla ödün vermeyeceğiz.”
TÜRKİYE 180 ÜLKE ARASINDA 117. SIRADA!
Panelin moderatörlüğünü üstlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü her şeyden önce halkın, kamunun doğru ve gerçek haberi alabilmesinin yoludur. Türkiye; dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 153, uluslararası hukukun üstünlüğü endeksinde 139 ülke arasında 117, dünyada cezaevinde en çok tutuklu gazetecilerin olduğu ülkeler sıralamasında ise 6. sırada yer almaktadır. Bu durum demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede kabul edilemez. İşte bütün bunları irdeleyeceğiz” şeklinde konuştu. 
SEDEF KABAŞ: “ÖZGÜRLÜĞE SAHİP ÇIKIN”
Sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan ve bir süre tutuklu kalan gazeteci Sedef Kabaş, ifade özgürlüğünün sadece basının değil bir ülkede yaşayan tüm vatandaşların teminatı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“A’dan Z’ye doğduğunuz andan itibaren bütün yaşamınızın süreçlerine tahakkümcü, baskıcı, şekillendirici bir siyaset ile yaşamımızın mülki amirliğine soyunuyorlar. Gazetecilerin evine polis baskını yapılması, hapsedilmesini sıradan bir habermiş gibi algıladığımız andan itibaren zaten demokrasi savaşını kaybettik demektir. Biz aslında sizin gözünüzüz, görmeniz gereken şeyleri göstermeye çalışanız. Biz sizin kulağınızız, duymanız gereken şeyleri size anlatmaya çalışıyoruz. Biz sizin sözünüzüz, sizin itirazlarınızı, eleştirilerinizi sizin adınıza yapıyoruz. Aslında her şeyi sizin adınıza, halk adına yapıyoruz. Bizim tek gücümüz bu, başka bir gücümüz yok. Tek gücümüz sizsiniz; sizden aldığımız güçle, soru sormaya, söz söylemeye, eleştirmeye, yazmaya devam edebiliriz. O yüzden basın özgürlüğü, basın mensuplarının bireysel özgürlüğü değil aslında birebir halkın yöneticilere, güç sahiplerine; bizim üzerimizden hesap sorma, istediğini öğrenme özgürlüğüdür. Lütfen bu özgürlüğünüze sahip çıkınız.”
SERTEL: “BUNLAR DA GEÇECEK”
Haksızlıklara karşı verilen mücadelenin çok kıymetli olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AK Parti iktidarı Türkiye’de yoksulluğu, yasakları ve yolsuzluğu kaldıracağız diye geldi. Her şeyi yasakladılar, yasaklar hayatın her alanında var. Peki yolsuzluk kalktı mı? Türkiye’nin her yerinde yolsuzluk var. Yoksulluk kalkacak dediler, o da kalkmadı; 2002 yılında iktidara geldiklerinde 2 milyon 700 bin kişi sosyal yardımlardan yararlanırken şu an bu sayı 17 milyona çıkmış durumda. Türkiye’de yoksulluğu yöneten bir yapı var. Gazetecilik mesleğinin de gerçekten son derece kötü bir duruma düşürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’de bu acı tabloya karşı bizim mücadelemiz son derece kıymetli ve Türkiye’yi kapsayacak şekilde büyüdü. Bunlar da geçiyor, geçecek. Kimse bizi yıldıramaz. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan” dedi.
Panelde Türkiye’de demokrasi, insan hakları, insan olmanın erdemi ve basın özgürlüğü konuları masaya yatırıldı. Panelin son kısmında ise Türkiye’de medya sektörünün ve gazetecilik mesleğinin geleceği konuşuldu. Ardından konuşmacılar, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay programın sonunda günün anısına konuşmacılara barışın ve kardeşliğin simgesi olan zeytin fidelerini takdim etti.
 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16737,03%0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    51,83% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7112,79% 0,81
  • Ç. ALTIN

    11724,57% 0,32

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

EYT TARTIŞMASI ALEVLENDİ: AKP’Lİ AVUKAT EMEKLİLERİ HEDEF ALDI

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN SUÇLULAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA: “BU YOLDA BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

EPSTEIN BELGELERİNİN SANSÜRSÜZ HALİ KONGRE’YE AÇILIYOR

AKP TOPLANTISINDA "SEN KİMSİN ULAN" KAVGASI!

İSTANBUL’DA FACİA KIL PAYI ATLATILDI: TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI

İMAMOĞLU’NUN KORUMALARINDAN BEKTAŞ KAMBUROĞLU GÖZALTINA ALINDI

TUTUKLANAN ALİ KAYA KONUŞTU: “HAYATIMDA UYUŞTURUCUYA DOKUNMADIM”

GÖKYÜZÜ 6 DAKİKA KARARACAK: YÜZYILIN GÜNEŞ TUTULMASI GELİYOR

AĞRI KESİCİLER NEREYİ HEDEF ALIR? BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDEKİ GİZLİ SAVAŞ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN ŞİRKETİNE İHALE YASAĞI

ANKARA’DA GÖKÇEK DOSYASI YENİDEN AÇILDI: ABB’DEN ARINÇ HAMLESİ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

DRİFT, YARIŞ, AKROBASİ… TRAFİKTE KURALLARI ÇİĞNEYENE AĞIR YAPTIRIM

GÜNDEMİ SARSAN DAVADA TAHLİYE KARARI: 4 İSİM İÇİN TUTUKLULUK DEVAM

Yükleniyor


İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

  • Perşembe 15 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.7 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12