KARAMOLLAOĞLU: ADALET SARAYLARDA GERÇEKLEŞMEZ. ADALET KANUN YAPMAKLA DA GERÇEKLEŞMEZ 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin “Geleneksel İstanbul İftarında”, “Adalet saraylarda gerçekleşmez. Adalet, müesseselerle de gerçekleşmez. Adalet, kanun yapmakla da gerçekleşmez. Adaletin gerçekleşmesi için

GÜNDEM 10.04.2022 12:01:03 0
KARAMOLLAOĞLU: ADALET SARAYLARDA GERÇEKLEŞMEZ. ADALET KANUN YAPMAKLA DA GERÇEKLEŞMEZ 

İftara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Kardeşlikle, yardımlaşmayla kurulan sofralardan yükselen güçle, mutlu ve adaletli bir ülke olacağız. İsraftan ve ifrattan uzaklaştıkça, kendimize ve birbirimize yakınlaşırız. Birbirimizi daha çok anlar, daha fazla hissederiz. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Türkiye güzel günlere, kibirden, israftan arınmış liderlerin öncülüğünde ulaşacak” diye konuştu.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Geleneksel İstanbul İftarı”, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar etkinliğinde konuşan Karamollaoğlu, “Bizler, Milli Görüşçüler olarak, sadece kendi teşkilatımızın, kendi müttefiklerimizin, bizim gibi inanan, düşünen insanların değil; bütün insanlığın saadeti için çalışan bir anlayışa sahibiz” dedi. Karamollaoğlu şunları söyledi:
BÜTÜN İNSANLIĞIN SAADETİNİ ARZU EDERİZ: Biz; bütün insanlığın, eksiksiz, bizim gibi inanan, inanmayan saadetini arzu ederiz. Bunun da temelinde fikir, düşünce, inanç özgürlüğü, hürriyeti yatar. İnsanlar, düşündükleri ve inandıkları gibi yaşayabilirlerse mesut ve bahtiyar olurlar. Bu, bizim kendi inancımızın bize bir emridir aynı zamanda. Bizim inancımızdaki bu fark, hiçbir dini inançta, başka bir inançta yoktur. Cenab-ı Hak, bizzat kendisi Kur'an-ı Kerim'inde, ‘Dinde zorlama yoktur’ buyuruyor. Dinde zorlama yok. Zorlarsanız birileriniz sizin gibi düşünmeye, sizin gibi meselelere de yaklaşmaya, sadece münafıklık doğar. Bundan dolayı da bu bizim vazgeçemeyeceğimiz şiarımız. ‘Peki, bu husus neyle teminat altına alınır’ derseniz; işte o zaman adalet mefhumu gelir.
BATI KENDİNE DEMOKRAT, DIŞARIYA DİKTATÖR: Adalet, insana göre değişmez, şahıslara göre değişmez. İnançlara göre değişmez. Bir yerde ihtilaf varsa, o meseleye mutlaka bir taraf bir anlayışla yaklaşmak gerekir. Adalet, saraylarda gerçekleşmez. Adalet, müesseselerle de gerçekleşmez. Adalet, kanun yapmakla da gerçekleşmez. Adaletin gerçekleşmesi için, yönetimde bulunanların farklı bir zihniyette olması icap eder. Adalet, kendisinin aleyhine tecelli ettiği zaman, tereddütsüz o hükmü kabul ederse, işte orada adalet var demektir. Yoksa adaletten sadece, istismar maksadıyla bahsetmiş olursunuz. ‘Adalet, mülkün temelidir’ durduk yere söylenmiş bir söz değil. Bu bizim inancımızın da temelidir. Müslümanlar, gittikleri hiçbir yerde insanları zorla Müslüman olmaları için ikna etmeye çalışmazlar. Batı ülkeler kendi içlerinde demokrat, dışarıda ise despotlar ve diktatörler. Bu durumun çifte standart. Bu bizim inancımızda hiçbir zaman yer bulamayan bir husustur.”
İmamoğlu ise Ramazan ayını, “toplumsal hayatın birliği ve dirliği için bir can suyu” olarak niteledi. Türkiye’nin iftar sofralarını tesiri altına almış bir kibir ve israf düzeninden arınma mücadelesi verdiğini vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:
“İFTAR SOFRALARININ AYRIŞTIRILMAYA ÇALIŞILDIĞI GÜNLER YAŞIYORUZ: Ramazan bizi, ‘Başkalarının farkına var, herkesin halinden, dilinden anla ve herkesi kendinle bir tut’ diye ikaz eder. Ama insan, tüm bu güzel, bu kıymetli mesajları anlamazdan gelip, kulağının üstüne yatmakta da mahirdir. Hele de elinde güç varsa, iktidar varsa. Maalesef, iftar sofralarının bile ‘senin – benim’, ‘bizimkilerin – ötekilerin’ diye ayrıştırılmaya çalışıldığı günler yaşıyoruz. İnançlar üzerinden, tamamen mesnetsiz, yapay düşmanlıklar üretmeye çalışanları, bu yolla kendilerine sonsuz bir ikbal yaratma hevesine kapılanları görüyoruz. Tabii ki bunlar boş heveslerdir, ham hayallerdir. İftar sofraları, dini, inancı ne olursa olsun, herkesi ortak bir duyguda buluşturan bir gönül zenginliğin ifadesidir. 
KARDEŞLİKLE KURULAN SOFRALARDAN MUTLU VE ADALETLİ ÜLKE OLACAĞIZ: Hiç şüphe yok ki bu mücadele kısa zamanda sonuca ulaşacak. Kardeşlikle, yardımlaşmayla kurulan sofralardan yükselen güçle, mutlu ve adaletli bir ülke olacağız. İsraftan ve ifrattan uzaklaştıkça, kendimize ve birbirimize yakınlaşırız. Birbirimizi daha çok anlar, daha fazla hissederiz. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Bu anlamlı iftar sofrasıyla bize bu güzel hisleri yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye güzel günlere, kibirden, israftan arınmış liderlerin öncülüğünde ulaşacak. O liderlerin en kıdemlisi olan, Sayın Temel Karamollaoğlu’nu ve hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Mübarek Ramazan Ayı’nın ruhumuzu sevgi, sabır, hoşgörü ve itidalle doldurmasını temenni ediyor ve hayırlı Ramazanlar diliyorum.”
 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,04% 0,03
  • EURO

    46,96% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4250,04% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,00

METAN GAZIYLA ŞEHİT OLAN 12 ASKER İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDI

ŞEHİT ABLASI CENAZEDE HAYKIRDI: “AK PARTİLİ KİMSEYİ İSTEMİYORUM!”

ABDURRAHMAN TUTDERE HAKKINDA EV HAPSİ KARARI

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN'A SANDIK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN TRT ÇAĞRISINA SÜRPRİZ DESTEK

ADD'DEN CUMHURİYETİ HEDEF ALAN AKP'Lİ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: “TUTUKLULUK SİYASİ”

CHP İL SEÇİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA: ÖZGÜR ÇELİK'İN İFADESİ ALINACAK

FATMA ZEHRA KINIK'IN EZEREK ÖLDÜRDÜĞÜ ÇOCUĞUN BABASI ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ!

İMRALI HEYETİNİN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU! AKP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ÖZEL, MANAVGAT BELEDİYESİ'NDEKİ OPERASYONA İLİŞKİN "HIRSIZ KİMSE, AFFIMIZ YOK!"

"YOLSUZLUK İDDİALARIYLA MANAVGAT BELEDİYESİ’NE OPERASYON: 7 TUTUKLAMA"

MUHİTTİN BÖCEK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

AYŞE BARIM'IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ERDOĞAN-DEM PARTİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

BAHÇELİEVLER'DE METROBÜSTE YANGIN!

İBB OPERASYONUNU YÜRÜTEN POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

METAN GAZI FACİASI: 12 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞTÜ

KARTALKAYA FACİASINDA İLK DURUŞMA: 32 SANIK HÂKİM KARŞISINDA

AYŞE BARIM'IN İLK DURUŞMASI BUGÜN

MSB: "METAN GAZINDAN ETKİLENEN 3 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU"

İMAMOĞLU AKP'Lİ SİYASETÇİLERE, BÜROKRASİYE VE İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

DEM PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK ZİYARETİ: “BU BİR SİYASİ OPERASYONDUR”

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ

PENÇE-KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN ACI HABER: 5 ASKER ŞEHİT OLDU

ÖMER ÇELİK'TEN ÖZEL'E YANIT: '"SANDIK CUMHURBAŞKANIMIZIN EN KIYMETLİ YOL ARKADAŞI"

Yükleniyor


METAN GAZIYLA ŞEHİT OLAN 12 ASKER İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDI

ŞEHİT ABLASI CENAZEDE HAYKIRDI: “AK PARTİLİ KİMSEYİ İSTEMİYORUM!”

ABDURRAHMAN TUTDERE HAKKINDA EV HAPSİ KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN'A SANDIK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN TRT ÇAĞRISINA SÜRPRİZ DESTEK

ADD'DEN CUMHURİYETİ HEDEF ALAN AKP'Lİ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

  • Çarşamba 34.4 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 34.5 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Cuma 36.9 ° / 20 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2