KARAMOLLAOĞLU: ADALET SARAYLARDA GERÇEKLEŞMEZ. ADALET KANUN YAPMAKLA DA GERÇEKLEŞMEZ 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin “Geleneksel İstanbul İftarında”, “Adalet saraylarda gerçekleşmez. Adalet, müesseselerle de gerçekleşmez. Adalet, kanun yapmakla da gerçekleşmez. Adaletin gerçekleşmesi için

GÜNDEM 10.04.2022 12:01:03 0
KARAMOLLAOĞLU: ADALET SARAYLARDA GERÇEKLEŞMEZ. ADALET KANUN YAPMAKLA DA GERÇEKLEŞMEZ 

İftara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Kardeşlikle, yardımlaşmayla kurulan sofralardan yükselen güçle, mutlu ve adaletli bir ülke olacağız. İsraftan ve ifrattan uzaklaştıkça, kendimize ve birbirimize yakınlaşırız. Birbirimizi daha çok anlar, daha fazla hissederiz. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Türkiye güzel günlere, kibirden, israftan arınmış liderlerin öncülüğünde ulaşacak” diye konuştu.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Geleneksel İstanbul İftarı”, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar etkinliğinde konuşan Karamollaoğlu, “Bizler, Milli Görüşçüler olarak, sadece kendi teşkilatımızın, kendi müttefiklerimizin, bizim gibi inanan, düşünen insanların değil; bütün insanlığın saadeti için çalışan bir anlayışa sahibiz” dedi. Karamollaoğlu şunları söyledi:
BÜTÜN İNSANLIĞIN SAADETİNİ ARZU EDERİZ: Biz; bütün insanlığın, eksiksiz, bizim gibi inanan, inanmayan saadetini arzu ederiz. Bunun da temelinde fikir, düşünce, inanç özgürlüğü, hürriyeti yatar. İnsanlar, düşündükleri ve inandıkları gibi yaşayabilirlerse mesut ve bahtiyar olurlar. Bu, bizim kendi inancımızın bize bir emridir aynı zamanda. Bizim inancımızdaki bu fark, hiçbir dini inançta, başka bir inançta yoktur. Cenab-ı Hak, bizzat kendisi Kur'an-ı Kerim'inde, ‘Dinde zorlama yoktur’ buyuruyor. Dinde zorlama yok. Zorlarsanız birileriniz sizin gibi düşünmeye, sizin gibi meselelere de yaklaşmaya, sadece münafıklık doğar. Bundan dolayı da bu bizim vazgeçemeyeceğimiz şiarımız. ‘Peki, bu husus neyle teminat altına alınır’ derseniz; işte o zaman adalet mefhumu gelir.
BATI KENDİNE DEMOKRAT, DIŞARIYA DİKTATÖR: Adalet, insana göre değişmez, şahıslara göre değişmez. İnançlara göre değişmez. Bir yerde ihtilaf varsa, o meseleye mutlaka bir taraf bir anlayışla yaklaşmak gerekir. Adalet, saraylarda gerçekleşmez. Adalet, müesseselerle de gerçekleşmez. Adalet, kanun yapmakla da gerçekleşmez. Adaletin gerçekleşmesi için, yönetimde bulunanların farklı bir zihniyette olması icap eder. Adalet, kendisinin aleyhine tecelli ettiği zaman, tereddütsüz o hükmü kabul ederse, işte orada adalet var demektir. Yoksa adaletten sadece, istismar maksadıyla bahsetmiş olursunuz. ‘Adalet, mülkün temelidir’ durduk yere söylenmiş bir söz değil. Bu bizim inancımızın da temelidir. Müslümanlar, gittikleri hiçbir yerde insanları zorla Müslüman olmaları için ikna etmeye çalışmazlar. Batı ülkeler kendi içlerinde demokrat, dışarıda ise despotlar ve diktatörler. Bu durumun çifte standart. Bu bizim inancımızda hiçbir zaman yer bulamayan bir husustur.”
İmamoğlu ise Ramazan ayını, “toplumsal hayatın birliği ve dirliği için bir can suyu” olarak niteledi. Türkiye’nin iftar sofralarını tesiri altına almış bir kibir ve israf düzeninden arınma mücadelesi verdiğini vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:
“İFTAR SOFRALARININ AYRIŞTIRILMAYA ÇALIŞILDIĞI GÜNLER YAŞIYORUZ: Ramazan bizi, ‘Başkalarının farkına var, herkesin halinden, dilinden anla ve herkesi kendinle bir tut’ diye ikaz eder. Ama insan, tüm bu güzel, bu kıymetli mesajları anlamazdan gelip, kulağının üstüne yatmakta da mahirdir. Hele de elinde güç varsa, iktidar varsa. Maalesef, iftar sofralarının bile ‘senin – benim’, ‘bizimkilerin – ötekilerin’ diye ayrıştırılmaya çalışıldığı günler yaşıyoruz. İnançlar üzerinden, tamamen mesnetsiz, yapay düşmanlıklar üretmeye çalışanları, bu yolla kendilerine sonsuz bir ikbal yaratma hevesine kapılanları görüyoruz. Tabii ki bunlar boş heveslerdir, ham hayallerdir. İftar sofraları, dini, inancı ne olursa olsun, herkesi ortak bir duyguda buluşturan bir gönül zenginliğin ifadesidir. 
KARDEŞLİKLE KURULAN SOFRALARDAN MUTLU VE ADALETLİ ÜLKE OLACAĞIZ: Hiç şüphe yok ki bu mücadele kısa zamanda sonuca ulaşacak. Kardeşlikle, yardımlaşmayla kurulan sofralardan yükselen güçle, mutlu ve adaletli bir ülke olacağız. İsraftan ve ifrattan uzaklaştıkça, kendimize ve birbirimize yakınlaşırız. Birbirimizi daha çok anlar, daha fazla hissederiz. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Bu anlamlı iftar sofrasıyla bize bu güzel hisleri yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye güzel günlere, kibirden, israftan arınmış liderlerin öncülüğünde ulaşacak. O liderlerin en kıdemlisi olan, Sayın Temel Karamollaoğlu’nu ve hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Mübarek Ramazan Ayı’nın ruhumuzu sevgi, sabır, hoşgörü ve itidalle doldurmasını temenni ediyor ve hayırlı Ramazanlar diliyorum.”
 

 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

TMMOB SAMSUN ŞUBESİ: "GEZİ TUTUKLULARI, HALKIN ÇIKARLARINI SAVUNDUKLARI İÇİN CEZAEVİNDELER"

ESKİŞEHİR’DE 1 MAYIS MİTİNGİ’NE ÇAĞRI...

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

ERDOĞAN: İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİ AYAKTA TUTMUYORUZ, O İŞ BİTTİ

SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Yükleniyor


‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ’ YARIN YAPILACAK...TBB BAŞKANI SAĞKAN: “GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKRAR O CÜBBEYİ ONURLA TAŞIYACAKLARI BİR DÜZENİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

VASYL BODNAR: RUSYA UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETTİĞİ SANİYEDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ. EN ZOR ZAMANLARDA PES ETMEDİYSEK ŞİMDİ NİYE PES EDELİM?

İSİAS OTELİ DAVASI... MAĞDUR AİLELER: “BU CEZAYI YALNIZCA KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DEĞİL, DEPREM ÜLKESİNDE BAŞKA HİÇBİR ANNE BABA EVLADININ ARDINDAN YAS TUTMASIN DİYE İSTİYORUZ”

HATAY’DA CAMİ İMAMI SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16