İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A OLAY GÖNDERME

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Onlara rağmen inadına Kanal İstanbul’u da yapacağız" sözlerine göndermede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekonomik sorunları hatırlatarak, “İnadına ya

GÜNDEM 7.04.2021 19:44:11 0
İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin tarafından yeni hizmet binasında ağırlanan İmamoğlu, parti yöneticileriyle de bir araya geldi.
ŞAHİN: İBB İÇİN 26 KURUL BAŞKANI BELİRLEDİK
Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, çözüm odaklı siyaset anlayışıyla yola çıkan bir parti olduklarını söyledi.
Şahin, “İstanbul’da yeni bir model geliştirdik. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum sizinle. Şu anda İBB’de 26 tane komisyon var. Bu 26 komisyonun karşılığı 26 tane kurul başkanı belirledik. İBB’yi yakından takip edeceğiz. Yeri geldiğinde eksiklerini ortaya koyacağız. Daha çok İstanbul için çözüm önerilerini sunacak, bu anlamda size de büyük katkıları olacak bir meclis oluşturduk. Bunu da kamuoyuyla önümüzdeki hafta paylaşacağız” dedi.
İMAMOĞLU’NA KANAL İSTANBUL MEKTUBU
Kanal İstanbul ile ilgili bir çalışma içinde olduklarını aktaran Şahin, İstanbul’da faaliyette olan tüm siyasi parti temsilcilerine ulaştırmak üzere bir mektup hazırladıklarını dile getirdi. Şahin, hazırladıkları Kanal İstanbul mektubunu, İmamoğlu’na da verdi.
Amaçlarının Kanal İstanbul’un kamuoyunda uzmanlar nezdinde tartışılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Şahin, “Son aşamada kesinlikle bu konunun İstanbul’a halk oylamasıyla sorulması gerektiğine inanıyoruz. Bütün İstanbul’u yöneten yöneticilerimize, İstanbul’un geleceğine, siyasi reflekslerden uzak bir şekilde sahip çıkalım mesajı içeren bir mektup” diye konuştu.
İMAMOĞLU: TEK BAŞINA KARAR MEKANİZMASI, YANLIŞ İÇİNDE BOĞULUR
Göreve başladığı günden itibaren, İstanbul’daki tüm siyasi parti başkanlıklarına ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen İmamoğlu ise “Bu anlayışla, siyasi partilerin tümden önemli bir dinamik olduğunu, bu kavramla da her yöneticinin eşit mesafede siyasi mekanizmalardan faydalanması gerektiğine, buna dönük zemini hazırlaması gerektiğine inanan bir belediye başkanıyım” ifadelerini kullandı.
Amaçlarının kentin 16 milyon ferdinin deneyimlerinden yararlanmak olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul’da, tek başına bir karar ve idare mekanizmasını kuran kim olursa olsun, ancak ve ancak yanlışların içine boğulur. Ama siz, eğer İstanbul’da insanları içine  katan ve onların fikrine hürmet eden ve bir ortak akılla süreç tanımlayan bir yöneticiyseniz de an az hatayla, en yüksek doğrularla bu kenti yönetirsiniz. Yürüdüğümüz yol, bu yoldur” dedi.
'KOMİSYON KURMA FİKRİ KATKI SUBAR'
Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın İBB’yi yakından takip edecek komisyon kurma fikrini olumlu bulduğunu dile getiren İmamoğlu, “Sürece, böylesi bir akademik ve profesyonelce bakış, bir siyasi partinin çalışma biçimi açısından, bize katkı sunan bir bakıştır. Bu anlamda emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunmak isterim” şeklinde konuştu.
'TANIMI NET: BETON KANAL'
Kanal İstanbul için “Bu konudaki fikrimiz nettir; büyük bir tehdittir” diyen Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:
“Tanımı bizde nettir: Bu bir, Beton Kanal’dır. Başka hiçbir şey ifade etmez. Bedeli çok ağırdır. Ülkemizin kurumlarının da içinde bulunduğu tanıtım reklamlarında, ‘65 milyar dolarlık yatırım’ diye tanıttıkları bu projenin bedeli maddi olarak ağırdır. Ama manevi olarak bedelinin inanın tarifi ve tamiratı yoktur. Onun için, mutlaka ve mutlaka engellenmelidir. Bu konuda tümden büyük bir mücadele içinde olacağız.”
Türkiye'nin ekonomik sorunlar ve işsizlik gibi problemlerle boğuştuğunu belirten İmamoğlu, böylesi bir proje için, “İnadına yapacağız demenin toplum tarafından psikolojik olarak sorgulanması gerektiğini” söyledi.
“Daha da ileri gideyim” diyen İmamoğlu, “İstanbul’da, hepimizin hayatını tehdit eden bir deprem sürecini çözüme kavuşturmak varken, bu şehri teslim aldığımızda -ki 8’ini de harekete geçirdik- 8 tane durmuş metro hattı varken, buraya 1 kuruş ayıramayan ve duran hatları 2 sene boyunca izleyen bir yönetim varken, ulaşımdan depreme bir çok sorununun çözümü varken, bu şehrin 65 milyar dolarlık bir yatırımla, ‘Kanalı inadına yapacağım’ deme anlayışını hep birlikte sorgulamalıyız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10366,16%-0,04
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4349,49% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

İMAMOĞLU'NDAN AKP'YE LGS TEPKİSİ

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ HAKKINDA YAPILAN TAHLİYE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ GÜNGÖR GEÇER OLDU

BAHÇELİ: “TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞANLARIN KARŞISINDAYIZ”

ADIYAMAN BELEDİYESİ'NDE BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

ERDOĞAN: İÇ CEPHEMİZİ TAHKİM ETMEK İÇİN TARİHİ ADIMLAR ATIYORUZ

TBMM’DE SKANDAL SÖZLER: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU, OTURUM TATİL!

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGEL TANIMAYAN HİZMET

TUNÇ SOYER VE ŞENOL ASLANOĞLU HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA YENİ DALGA: 18 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

AYŞE BARIM ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLDİ

SURİYE'NİN SÜVEYDA BÖLGESİNDE ÇATIŞMALAR KENT MERKEZİNİN BATI GİRİŞİNDE YOĞUNLAŞTI

‘FALADDİN’ PATRONUNDAN SAVUNMA: “BEN FALCI DEĞİL GİRİŞİMCİYİM”

ERDOĞAN’DAN LGS ŞAİBE İDDİALARINA SERT ÇIKIŞ

LGS’DE ŞAİBE İDDİALARI TARTIŞILIRKEN MEB BİLGİ İŞLEM GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

MECLİS’TE GERGİNLİK SÜRÜYOR… Varank’ın Sözleri Tartışma Yarattı

MANSUR YAVAŞ’TAN ADAYLIK ÇIKIŞI: “EKREM BAŞKAN TUTUKLUYKEN KONUŞMAK AYIPTIR!”

ÖZEL, ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

“KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: ERDOĞAN’DAN VEDA YEMEĞİ SİNYALİ”

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'BEYAZ TOROS' AÇIKLAMASINA SORUŞTURMA

CHP KARTAL’DAN İKTİDARA MEYDAN OKUDU: “GÜLDÜR GÜLDÜR İKTİDARA GELİYORUZ”

EKREM İMAMOĞLU'NUN 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA KARAR: İKİ MAHKUMİYET, BİR BERAAT

TEKİRDAĞ'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇANAKKALE'YE SIÇRADI: MÜDAHALE SÜRÜYOR

‘BOYKOT ÇAĞRISI’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 21 KİŞİ HAKKINDA HAPİS TALEBİ!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK, ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ

HATAY BAROSU’NDAN TOKYAZ AİLESİNE TAZİYE

SAVCILIK İMAMOĞLU İÇİN 7 YIL HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEBİNDE ISRARCI!

ERDOĞAN: HAİNLERİ BOZGUNA UĞRATTIK AMA MÜCADELE SÜRÜYOR"

MURAT EMİR’DEN BAKAN TEKİN’E SERT CEVAP…

LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

Yükleniyor


SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ HAKKINDA YAPILAN TAHLİYE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ GÜNGÖR GEÇER OLDU

BAHÇELİ: “TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞANLARIN KARŞISINDAYIZ”

ADIYAMAN BELEDİYESİ'NDE BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

ERDOĞAN: İÇ CEPHEMİZİ TAHKİM ETMEK İÇİN TARİHİ ADIMLAR ATIYORUZ

TBMM’DE SKANDAL SÖZLER: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU, OTURUM TATİL!

  • Cumartesi 32.6 ° / 21 ° Güneşli
  • Pazar 32.8 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.1 ° / 21.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2