İMAMOĞLU 'BUGÜNE KADAR YAPMADIM' DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yatırım onayı verilmeyen Beylikdüzü metrosu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın doğru olmadığını söyledi. İmamoğlu, İstanbul’daki tüm metrobüs duraklarına ve üst geçitler

GÜNDEM 19.01.2022 14:36:54 0
İMAMOĞLU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını inceledi. Burada Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmayan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu açıklamalarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden (AYGM) gelen yanıtı değerlendirdi.
“BU TWİTTER NEYMİŞ?”
Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre; Bakanlıktan gelen “kesin proje yok, evraklar eksik” açıklamasına tepki gösteren İmamoğlu  “Yaklaşık 320, 330 gündür Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’nda süren görüşmelerin üzerine biz ne zaman ki bir açıklama yaptık; Twitter üzerinden aynı bir başka bakanın Twitter  üzerinden ‘ön inceleme başlattık' demesi gibi bu arkadaş da Twitter üzerinden ‘şu evrakları eksik' diye açıklama yapma zorunda kaldı. Bu Twitter neymiş ya? Yani ben diyorum ya devletimizin kurumları, kamu kurumları  trol benzetmesine yakışan yerler değildir. Trol gibi davranmayın derken bunu ispat edercesine bu tarzda girişim ve bu tarzda yazışma modelleri geliştiren insanları devlet aklına, devlet adabına uygun davranmaya davet ediyorum” dedi.
“BİZE KANAL İSTANBUL'U SORDULAR”
Yapılan açıklamanın doğru olmadığının altını çizen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
* Benim arkadaşlarım defalarca Ankara’ya gidiyor. Ankara’daki o iyi niyetli bürokratlarımızı zor duruma, sıkıntıya düşmesini istemiyorum.
* Ama AYGM yetkilileriyle bizim yetkililerimiz teknik olarak masada buluşup konuşuyorlar.7 Eylül 2021'de bizden talep edilen ek belgeler, tasarımlar, bilgiler var. Bunları 3 Kasım 2021'de yazımızın ekinde gönderdik.
* Bu istenenler arasında şu atılan tweette yazılanlar yok bu arada. 3 Kasım’da konuşulan iki konu var. Bir Kanal İstanbul ile bu proje çakışıyor mu? Ne kadar mühim…
* İki, daha hiç başlamamış boğazın altından geçen 3 katlı tünel projesi ile uyumlu mu? Bu iş hem İstanbul’u yormasın, ki Allah’ın izniyle orada kanal olmayacak ama hadi kanalla da bir sorun olmasın yerin altında devam etsin diyerek biz işi yine yer altından çözdük.
* Yani dedik ki ‘evet bunun kanalla ilgili bir sorunu yok.' Üç katlı tünelle de çok kolaylıkla entegre olacak bir hat tasarladığımızı onlara verdik ve ispat ettik.
KESİN PROJE İSTENMEDİ AMA HAZIR
Kesin projelerin kendilerine hiç sorulmadığını aktaran İmamoğlu, kesin projenin mevcut olduğunu 15 gün içinde teslim edebileceklerini söyledi.
İmamoğlu “Biz çünkü zaten hızlı ilerliyoruz orada. Bir an önce ihaleye çıkmak istiyoruz. Ya bu ne, nasıl bir şey biliyor musunuz? Yanağını öpmek istiyorum. Sözüm ona soruyor. Yanağın nerede? Yani aslında ne öpmeye niyeti var, ne bu işi çözmeye niyeti var. Akıl tutulması” diye konuştu.
BAKAN GÖRÜŞMÜYOR
Bu konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı'nı iki kez aradığını ve kendisine not bıraktığını ama bir geri dönüş olmadığını söyleyen İmamoğlu “Ben o şahsiyeti isminden dolayı değil bakanlık makamından dolayı arıyorum. O da bana dönmek zorunda. Cevap vermek zorunda. Bunun çoktan hazine onayı çıkmalıydı. Avan proje ile niye onay verdiniz Konya'ya? Bizim projemizin fersah fersah gerisinde. Niye verdiniz derken; helali hoş olsun, verin… Konya’nın da metrosu olsun. Bütün halk, millet bunun kasten yapıldığını, bunun bir iş engellemesi olduğunu görüyor” dedi.
“EK LİSTEYE KOYUN”
İmamoğlu “Siyaseten rakibimiz olan akla şunu tavsiye ediyorum; orada da bu işi gören aklı selim bir biçimde analiz eden akıl var.. Umuyorum o akıl İstanbul’daki sorunları çözmeye muktedir olur. O aklın İstanbul’da da olduğunu biliyorum, hissediyorum. Siyasi görev yaptıklarını da anlıyorum ama anlamak istemiyorum. O muktedir akıl ile ‘arkadaş sen nasıl bu hatayı yaparsın' deyip Beylikdüzü hattına hazine onayını ek listede hızlıca çıkarırlar” diye konuştu.
“METROBÜS DURAKLARINA YAZDIRACAĞIM”
İmamoğlu “Ben bütün arkadaşlarıma söyleyeceğim; bütün metrobüs duraklarına, bütün  üst geçitlere yazsınlar bunu.' Ey halkımız sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Sizin 300 tane yeni metrobüs otobüsüyle buluşmanızı engelliyorlar.' Ben bunu bugüne kadar yapmadım, şimdi afişe edeceğim. Şimdi bunları her yere yazacağım. Ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım. Ben diyorum ki inşallah o muktedir akıl; -o da vardır AK Parti’nin içerisinde- ama İstanbul’da ama Ankara’da bu işe kendi ihtirasını ve şahsi menfaatlerini, koltuk menfaatlerini önde tutarak yapılan hataları inşallah engellerler, mani olurlar. Çünkü bu siyasi bir kazanım da değil” çıkışında bulundu.
“1 KEZ ALKIŞLAMA FIRSATI VERMEDİLER”
İmamoğlu şöyle devam etti:

* Benim derdim milletimiz zarar görmesin. 16 milyon İstanbulluya birlikte hizmet edelim. CHP İlçe Başkanımız burada, İYİ Parti’den arkadaşlar var.
* Ben size dedim mi bu CHP’nin projesi? Der miyim? Ya bu akıl tutulması. Bu kirli siyasi akıldan arının, atın şunları çöpe.
* Bir insan aklıyla, vatandaş aklıyla, devlet insanı sorumluluğuyla bu sürece onay verin. Destek verin. Biz de sizi alkışlayalım. Ya bir kez alkışlama fırsatını vermediler bize 3 sene, 2.5 sene bitti ya.
“ESENYURT HATTININ PROJESİ YOKTU 1 YILDA TAMAMLADIK”
Gazeteciler, açıklamada yer alan 4 yıl önce ihalesi yapılmış,yatırım programına alınmış Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nda İBB'nin hiçbir çalışma yapmadığına ilişkin iddiayı da sordu. İmamoğlu şunları söyledi:
* Akıl tutulması diyorum ya, işte bu kim biliyor musun? Buradan giden o bürokratın aklı işte. Şimdi bakan ya…Ya Allah aşkına projesi yok projesi. Biz projesini 1 senede tamamlayabildik.
*Müteahhide başlat diyeceğimiz proje yoktu. Müteahhit hangi ihaleyi aldığını bilmiyor. Parasını bulduk. Biz başlattık sıfırdan. Bak bunu bile alkışlayacak ferahlık yok kalbimde. Aklı başka yerde. Yani kıskançlıkta.
* İstanbul’u, neyi kimden aldık ya? Saygı duy kardeşim. Bak 25 sene önce Sayın Cumhurbaşkanı bu kentte belediye başkanıydı. Şimdi bir başkası var.
*Ondan sonra bizim aramızda sayın Gürtuna geldi geçti. Sayın Topbaş geldi geçti. Allah rahmet eylesin göçtü gitti.
* Ya dünya fani. Sözen var, Dalan var, daha eskileri var. Kimler gelip geçmedi ki? Neyin ihtirası bu? Neyin kıskançlığı bu? Oradan da laf atıyor bize yani. O bir laf atmak.
* Yani altına kılçık atmak. Bir kere utanır insan. Yani matematikman utanır. İhale 4 yıl önce yapılmış. 1.5 yılı kendi dönemi. Kendi  döneminde  bir metrekarelik iş yapamamış? Niye başlama düzeyi yüzde sıfır?
* Yazarken bile kendini ele veriyor. 4 yıl önce yapılmış ihalede bir adım atılmadı dediği yerde, biz göreve gelir gelmez baktık ki projesi bile yok, onları tamamladık, parasını bulduk, başladık.
* TEMA Parkı geçip hemen ilerisindeki hastanenin oraya kadar giden bölümü tamamlayacak parayı bulduk ve başladık.
*Sormazlar mı adama; 1.5 senede peki sen ne yaptın? Oturdun burada. Yapılmamış bir işe imza atıp parasını ödettirdin.
“SANATÇILAR HASSASTIR”
İmamoğlu gazetecilerin sorusu üzerine “tiyatro” benzetmesi nedeniyle oyuncu Fırat Tanış'tan gelen tepki hakkında da “Olur öyle, onlar kelime. Hangi anlamda kullanıldığı belli. Sanatçılar hassastır. Sanat hassastır. Sanatçılara karşı duyarlı ve farklı davranmak gerekir. Onların hassas duygularına katkı sunmak gerekir. Mahkeme kurmadık. Sadece karşılıklı nezaketen yazıştık” yanıtını verdi.
SEÇMELİ KÜRTÇE DERSİ SORULDU
Bir gazetecinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli Kürtçe dersleriyle ilgili sorusunu ise İmamoğlu “Türkiye Cumhuriyeti’nde her vatandaş kendi etnik kökenine dair dilini de öğrenmek ister ki hakkıdır. Yani bu vatandaşlık hakkıdır. İnancını da istediği gibi yaşama hürriyetine sahiptir. Milli Eğitim böyle bir adım atmışsa kendilerini tebrik ediyorum. Umarım buna ilgi duyan, gidip öğrenmek isteyen Kürt vatandaşlarımız gider kayıt yaparlar” şeklinde yanıtladı.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

İKTİDAR PARTİSİNDE BÜYÜK ERİME

DÖNMEZ'E BEKBELEDE YOĞUN İLGİ...

HBB VE ANSA-GİAD İŞBİRLİĞİ İLE TAMAMLANAN KONTEYNERKENT HİZMETE AÇILDI

BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ OLARAK NAZMİ CEYLAN'I DESTEKLİYORUZ

HATAY’I İMRENİLEN ŞEHİR YAPACAĞIZ

EPDK'NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN VERDİĞİ BORÇ ERTELEME KARARI RESMİ GAZETE'DE

ÖZGÜR ÇELİK, SANDIK GÜVENLİĞİ BİZE EMANET...

BAKAN YERLİKAYA'DAN "FETÖ OPERASYONU" AÇIKLAMASI: "70 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

GÜRER: DEDEDEN TORUNA HARÇLIK DÖNEMİ BİTTİ....

KKTC'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERHÜRMAN: "YOKSULLAŞIYORUZ, YOKLAŞIYORUZ VE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇ EDİYOR"

NAZMİ CEYLAN'DAN İSKENDERUNLULAR'A MESAJ!

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ

CEYLAN,ŞOV YAPMADIK İCRAAT YAPTIK…

TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA 100 OLDU

SAVAŞ: ZOR GÜNLERİ DE HATAY HALKI İLE BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

LAİKLİK MECLİSİ'NDEN KURTULMUŞ'A ''LAİKLİK GÜNÜ'' TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

MURAT KURUM’UN SEÇİM HEDİYELERİNİ ÇÖPE ATAN MURAT ÜNALMIŞ’TAN AÇIKLAMA: KİMSEYE YALTAKLANMADIM

TİP UZMAN RAPORUNU AÇIKLADI

SAVAŞ: HALK İRADESİ ADİL BİR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMALI

DEPREMZEDELERLE İFTAR ANLAMLI İFTAR…

HBB SEL VE TAŞKINLARA MÜDAHALE EDİYOR

İSKENDERUN'DA ALEVİ KANAAT ÖNDERİ MEHMET ASLAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

31 MART’TA HATAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

Yükleniyor


EPDK'NIN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN VERDİĞİ BORÇ ERTELEME KARARI RESMİ GAZETE'DE

ÖZGÜR ÇELİK, SANDIK GÜVENLİĞİ BİZE EMANET...

BAKAN YERLİKAYA'DAN "FETÖ OPERASYONU" AÇIKLAMASI: "70 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

GÜRER: DEDEDEN TORUNA HARÇLIK DÖNEMİ BİTTİ....

KKTC'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERHÜRMAN: "YOKSULLAŞIYORUZ, YOKLAŞIYORUZ VE ÇOCUKLARIMIZ GÖÇ EDİYOR"

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13