ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 15.04.2022 13:15:23 0
ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Türkiye Noterler Birliği (TNB), dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının fotokopisini, ‘aslını görmeden’ onaylayan noter kâtibi hakkında soruşturma açmayan İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün’e uyarma cezası vermişti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, önümüzdeki gerçekleşecek seçimlerde Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağı iddiasını bir kez daha yargıya taşıdı.
5 İSME 4 SUÇLAMA
HKP avukatları, Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan’ın özel kalem müdürü Hasan Doğan, Doğan’ın şoförü Hasan Tükenmez, olay tarihindeki İstanbul 15. Noteri Mehmet Necat Üçel ve Nejla Akgün ile İstanbul 15. Noter kâtibi Emine Seven hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları, Erdoğan ve diğer kişilerin; “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Suçu ve Suçluyu Bildirmeme” suçlarını işlediklerini iddia etti.
“BURSA’DA RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK YAPANLARI YARGILAYAN MAHKEMELER VARMIŞ”
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Bursa’da sahte diploma ile açtığı konuşma bozukluğu merkezine gelen 33 kişiyi dolandıran kişiye 1 Nisan 2022 tarihinde 55 yıl hapis cezası verildiği hatırlatıldı.
Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi:
“Bu haber üzerine müvekkil HKP yöneticileri; sahte diploma ile dolandırıcılık yapanları soruşturan savcılıklarımızın ve ceza veren mahkemelerimizin olduğunu görünce umutlanmışlar ve demek ki, Bursa’da resmi evrakta sahtecilik yapanları ve dolandırıcıları kovuşturup, soruşturup, yargılayıp mahkûm eden mahkemeler varmış… TCK’de bu sahteciliklerin ve dolandırıcılıkların, cezalandırılmasını öngören maddeler olduğunu bilen ve onlara göre işlem yapan savcılar, yargıçlar varmış… Öyleyse buraya başvuru yapmalıyız diyerek avukatlarına işbu suç duyurusunun yapılmasını önermişlerdir. Bu nedenle Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen ‘Kanun Önünde Eşitlik’ ilkesi, AİHS’nin 14. maddesi ve sözleşmenin eki olan 12 nolu Ek Protokolde belirtilen ‘Ayrımcılık Yasağı’ ilkesi gereğince işbu başvuru yapılmaktadır.”
“ERDOĞAN’IN DİPLOMASIZLIĞININ PEŞİNDEYİZ”
Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı. Çolak, şu ifadelere yer verdi:“Saygıdeğer Halkımız; Halkın Kurtuluş Partisi yıllardır, Anayasanın 101’inci maddesi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı yeterliliğine sahip olmayan Tayyip Erdoğan’ın diplomasızlığının peşindedir. Bununla ilgili Marmara Üniversitesine, Eyüp Lisesine, Yüksek Seçim Kuruluna, Milli Savunma Bakanlığına, İstanbul Büyükşehir Belediyesine de başvurular yapmıştır. Bu başvurularımız ‘kişisel veri’ kapsamında değerlendirilip, kanunsuz bir şekilde sonuçsuz bırakılmıştır. Halkın Kurtuluş Partisi bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılıklarına da suç duyurusunda bulundu. Oralardan da hiçbir soruşturma yapmadan ve CMK’nin 160’ıncı maddesi çerçevesinde görevlerini yerine getirmeyen savcılar tarafından yine sonuçsuz bırakıldı. Hatta bununla ilgili Tayyip Erdoğan’ın en yakın arkadaşlarından Metin Külünk, “Peygamberlerinde mi diploması vardı, diplomanın bir önemi yok devlet yöneticisi olabilmek için” mealinden açıklamalar bile yaptı. Buna rağmen devlet kurumları, yargı mekanizması görevlerini yapmamakta ısrar etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da yine bir sahte diplomayla, konuşma bozukluğu merkezi açan bir kişinin 33 tane vatandaşı dolandırdığı ortaya çıkıp, Bursa Cumhuriyet Savcılığının açmış olduğu davada da 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından anılan kişiye her bir dolandırılan insan için 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiştir. Toplamda 55 yıl hapis cezasına mahkûm olmuştur bu sahte diplomalı dolandırıcı. Biz de Halkın Kurtuluş Partisi olarak buradan hareketle, madem Bursa’da böylesine hassas, duyarlı, yasaları uygulayan savcılar var. Anayasanın 10’uncu maddesindeki, kanun önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Tayyip Erdoğan’ın diplomasızlığı konusunda bir suç duyurusunda bulunduk. Bununla ilgili objektif araştırma yapmalarını bekliyoruz. Ayrıca İstanbul 15’inci Noterliğinde usulsüz bir şekilde onay işlemi yapan, yaptıran kişiler hakkında da bugün itibarıyla suç duyurusunu yapmış bulunmaktayız. Bursa’daki Cumhuriyet Savcılarının sahte diploma olgusuna bu olayda da duyarlı yaklaşmalarını ummak istiyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

DİYANET’TE DEĞİŞEN NE? YENİ BAŞKAN, ESKİ ALIŞKANLIK: MEDİNE’DE LÜKS ZİRVE

HBB: SAYIŞTAY BULGULARI TAVSİYE NİTELİĞİNDE, USULSÜZLÜK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

DEPREM ÜZERİNDEN HATAY TARTIŞMASI: YAYMAN–ÖZEL HATTI GERİLDİ

TİRYAKİ’NİN ÇIKIŞI TARTIŞMA YARATTI, ÖZEL HATAY’DA BAŞKA BİR HAT ÇİZDİ

KARTALKAYA FACİASINDA TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA: EĞİTMENLER ÇOCUKLARI ARKADA BIRAKTI

“OĞLUNU ÖLDÜRDÜK, SIRA SENDE” MESAJI: SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’IN 'MAKYAJLI' TÖRENİNE SERT TEPKİ: "BRANDA ÇEKEREK HATAYLIYI KANDIRAMAZSIN!"

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

DÜN MOTORİN, BUGÜN BENZİN: TABELA YİNE DEĞİŞTİ

SEMBOLİK AMA AĞIR: MACHADO’NUN NOBEL HAMLESİ BEYAZ SARAY’DA YANKILANDI

31 YILLIK DİPLOMA DAVASI SİLİVRİ’DE: İMAMOĞLU  YARGI ÖNÜNDE

KAÇAK BUNGALOVDAN HAPİS CEZASI ALAN AKP’Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA 6. DALGA: VOLEYBOLCU DERYA ÇAYIRGAN DAHİL 13 GÖZALTI!

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ EKREM BAKİ’DEN KÜRSÜDE İSTİFA RESTİ: BUGÜN RESMEN CHP SAFLARINDA!

300. GÜNDE BEŞİKTAŞ AYAKTA: "560 MİLYAR DEDİNİZ, 560 KURUŞU İSPAT EDEMEDİNİZ!

YAVAŞ;  “2050’YE YETECEK DENİLEN BARAJA DAMLA SU GELMİYOR”

YARGI KORİDORLARINDA DEHŞET: HAKİMİ SİLAHLA VURAN SAVCI İSTANBUL ADLİYESİ’NDE

ANTALYA BELEDİYESİ’NDE 400 MİLYONLUK 'ZİMMET' DEPREMİ: 14 GÖZALTI!

ARINÇ’TAN BİRİKMİŞ İTİRAZLAR: ERDOĞAN SONRASI, GEZİ, ADLİ TIP VE AKP İÇİ ÇÜRÜME

İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNE AĞIR DARBE: AVUKAT ALİ AYDIN ÖLDÜRÜLDÜ

EMEKLİ MAAŞI POLEMİĞİ SÜRERKEN YENİŞEHİRLİOĞLU’NUN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI

BELEDİYE PERSONELİ ARTIK TERZİLİK YAPIYOR: İSKOOP ATÖLYELERİNDE GÜNDE 600 PARÇA ÜRETİM!

UYUŞTURUCU, FUHUŞ, KUMAR İDDİASI: ÜNLÜLER GÖZALTINDA

Yükleniyor


KARTALKAYA FACİASINDA TÜYLER ÜRPERTEN İDDİA: EĞİTMENLER ÇOCUKLARI ARKADA BIRAKTI

“OĞLUNU ÖLDÜRDÜK, SIRA SENDE” MESAJI: SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

  • Pazar 5.9 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.5 ° / 1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 9.9 ° / -0.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9