AKP ve MHP’den CHP’ye büyük katılım AKP VE MHP’DEN CHP’YE BÜYÜK KATILIM 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Sincan’da oturan, AKP ve MHP’den istifa ederek CHP’ye katılan yurttaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Gelir dağılımı giderek bozuluyor, vatandaş perişan vaziyette. Hayat pahalıl?

GÜNDEM 22.04.2022 22:20:19 0
AKP ve MHP’den CHP’ye büyük katılım AKP VE MHP’DEN CHP’YE BÜYÜK KATILIM 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Sincan ilçesinde AKP ve MHP’den istifa ederek CHP’ye üye olan vatandaşlarla parti Genel Merkezi’nde bugün bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yeni CHP üyeleri ile sohbet etti, siyasal politikalarını anlattı.
Partiye yeni üye olan vatandaşlar duygularını şöyle dile getirdi:
- “Sizi karanlığa boğdular elektriklerinizi kestiler, bütün arkadaşlarımız adına geçmiş olsun diyoruz. İnşallah biz de onları sandığa gömeceğiz.”
- “Ben CHP’de siyaset yapmak istedim, geldim tanıştım dedim ki ben bundan sonraki siyasetimi sağ partilerde yapmayacağım CHP’de yapacağım, insanlar için, hakkını savunamayanlar insanlar için çünkü bunları da sizde gördüm.”
“ALLAH’A ‘BANA BİR DAHA AKP-MHP’YE OY VERMEYİ AKLIMDAN GEÇİRİRSEM CENNETİNE KOYMA BENİ’ DEDİM”
- “Siz karanlıkta değilsiniz sizlerle birlikte milyonlarca insan karanlıkta, dimdik arkanızdayız, duruşunuzu bozmayın.”
- “Malulen emekliyim, Allah’a bana bir daha AKP-MHP’ye oy vermeyi aklımdan geçirirsem cennetine koyma beni dedim. Bu emeklilerin aldığı 1100 liralık bayram ikramiyesi sizlerin sayesinde olmuştur.”
- “40 yıl MHP’ye hizmet ettim, sürekli oy verdim. Memur olduğum için üye olamadım. Ara ara size de oy veriyordum, Devlet Bahçeli beyin çalışmalarını beğenmiyorum, AKP ile birlikte olmasını istemedik.”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise partiye yeni katılan yurttaşlara şu sözlerle seslendi:  
“Benim elektrik faturamı ödeyip ödememem çok önemli değil bu ülkede 4 milyon insanın, hanenin elektriği kapalı. 4 milyon hanenin elektriği kapalıysa siz çıkıp da ‘Efendim işte elektrikler kapanıyor bunu söyleseniz bu kimsenin dikkatini çekmez…’ Hanımla beraber karar verdik, parayı ödemeyelim, ne olacak yani. Şimdi bugün öğleden sonra gideceğim mesela Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan yetişmiş 18-19 yaşında simit satarak geçiniyor, tek başına, elektriği kesilmiş. Bu bizim vatandaşımız kardeşim, bu yabancı değil ki sen getiriyorsun Suriyeliye 50 milyar dolar para veriyorsun. Bu senin vatandaşın, annesi yok, babası yok, kimsesi yok. Kimsesi yoksa sahibinin devlet olması lazım. Çocuk yatağa aç girer mi? Çocuğa süt vermezseniz olur mu? Bunların sağlanması lazım. Bir hafta süreyle dedim elektrikleri de açmayacağız, ben ve hanım otururuz yani, karanlıksa karanlık... Parasını ödeme gücü olmayan vatandaş 3-4 aydır elektriği kesik aileler var. İnsaf yani bu kadar da olmaz. Onların hakkını hukukunu birisinin savunması lazım. Eğer ben onların hakkını savunmuyorsam, ben niye siyaset yapıyorum ki, siyaset yapmanın amacı onların hakkını hukukunu savunmaktır.
“O MALVARLIĞINA BAKIYORUM AZALDI AMA BAZILARINA BAKIYORUM KÖŞEYİ DÖNMÜŞ”
Kainat adalet üzerine kurulmuştur, devletin dini de adalettir. Eğer adaleti dışlarsanız, adaletsizliği öne çıkarırsanız insanlıktan çıkarsınız. Mazlumun hakkını korumak neden değerlidir çünkü mazlum kendi hakkını arayacak kadar güçlü değil ama birisinin ona yardım etmesi lazım. Hep beraber bunun mücadelesini yapmamız lazım. Bazen insanlar derler ki biz siyasetle ilgilenmiyoruz, aslında otobüs parasının fiyatını tayin eden de siyasettir, limonun fiyatını belirleyen de siyasettir, ekmeğin fiyatını belirleyen de siyasettir. Dolayısıyla siyasetin dışında kalmak mümkün değil. Mesele siyasetin ahlak zemininde olmasıdır. Bir siyasetçi asla zenginleşemez mümkün değil. Ben siyasetçiyim, siyasete girdiğim gün 27,5 yıldır devlette çalıştım bütün mal varlığımı aldım internet siteme koydum. Benim malvarlığım bu, alın teriyle kazanmışım. O malvarlığına bakıyorum azaldı ama bazılarına bakıyorum köşeyi dönmüş.
Suriyeliler konusu ben söyledim, 2018’den beri söylüyorum. Suriyelileri onların kendi iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz. Ben İstanbul’da Suriyelilerle de konuştum, Suriye’den kaçan siyasi partilerin genel başkanları vardı, kadın kolları vardı, sivil toplum kuruluşları vardı, Suriyeli olup Türkiye’den yayın yapan radyo kanallarının sahipleri vardı. Suriyelileri kendi ülkelerine nasıl göndereceğimi anlattım. Anlatınca dediler ki; ‘Böyle olursa biz hiçbir Suriyeli burada kalmaz. Hepimiz kendi ülkemize gideriz.’ Suriyelilerin de çok ama çok büyük sıkıntıları var, Allah onlara yardım etsin. 50 milyar dolar verseler her bir Suriyeli han, hamam sahibi olmuştu, yok öyle bir şey. Asgari ücretin yarısına çalışıyorlar.
ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERMEMİZ LAZIM”
Memleketin iyiye gitmediğini biliyorum, sizler de biliyorsunuz zaten. Ezilen fakir fukara oluyor yukarıda bir avuç insan zevki sefa içinde. Gelir dağılımı giderek bozuluyor, vatandaş perişan vaziyette. Hayat pahalılığı fazla. Şimdi üst gelir guruplarından alıp alt gelir guruplarına vermemiz lazım. Zenginden alıp fakire vermemiz lazım. Bu sosyal devlettir, sosyal devlette hiçbir çocuk yatağa aç girmez, hiçbir aile karanlıkta kalmaz. Allah nasip ederse iktidar olursak Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. Hiçbir aile benim gelirim yoktur demeyecek. Aile Destekleri Sigortası Türkiye’ye getirilecek diye söz verilmiş, Meclis’ten kanun çıkarılmış, 1971… Aradan geçmiş 52 yıl çıkarmıyorlar çünkü ben sana yardım yapayım sen bana oy ver, oysa insanın onuru var. İnsana yardım yapılacaksa sağ elin verdiğini sol el görmemeli, kimsenin fakirliğini afişe edemezsiniz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.”   

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    13284,42%-1,67
  • DOLAR

    48,75% 0,08
  • EURO

    56,00% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6865,06% 0,94
  • Ç. ALTIN

    10865,75% -0,30

İlgili Haberler


SÜLEYMANCILAR SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 29 GÖZALTI, 23 ŞİRKETE KAYYUM

ERDOĞAN’DAN “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” MESAJI: SON DÜZLÜĞÜ DE GEÇECEĞİZ

KAŞİF KOZİNOĞLU’NUN ÖLDÜĞÜ GÜNE AİT KOĞUŞ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

TÜRKİYE’DE MİLYARLARCA DOLARLIK FON KRİZİ: 131 FON TASFİYE SÜRECİNE GİRDİ

GÜBRETAŞ, İSKENDERUN’DAKİ LİMAN İŞLETME HAKKINI DEVRETTİ

39. MEKANİZE PİYADE TUGAYI’NIN TARİHİ KIŞLA BİNASI RESTORE EDİLİYOR

YUSUF TEKİN EĞİTİM GÜNDEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İBB DAVASINDA 17’NCİ GÜN: TUTUKSUZ SANIKLARIN SAVUNMALARI ALINDI

AVRUPA KONSEYİ’NDEN DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İÇİN YENİ ÇAĞRI: “DERHAL SERBEST BIRAKILMALARINI SAĞLAYIN”

İMEAK DTO’DAN İSTE’YE KÖPRÜÜSTÜ SİMÜLATÖRÜ

HATAY’DA ÜZÜMDE 85 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

DEMİRYOLU HATLARI YENİDEN BELİRLENDİ: MERSİN-İSKENDERUN DA LİSTEDE

HBB, ALMANYA’DAKİ REİCHSSTÄDTER TAGE 2026’DA HATAY’I TEMSİL ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: 18 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI

EMNİYETTE BÜYÜK ATAMA: 39 İLİN MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

ERDOĞAN’IN YENİDEN ADAYLIĞI İÇİN MECLİS FORMÜLÜ: 360 VEKİL

MAHKEMEDEN CHP İSTANBUL KARARI

İBB MECLİS ÜYESİ EKREM ERAY ARDA, CHP’DEN İSTİFA ETTİ

KAŞİF KOZİNOĞLU SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN NEW YORK’A GİDİYOR: TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

BAHÇELİ’DEN İMRALI’DAKİ YAPIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMELERİNİ YAPSIN, MESAJLARINI AKTARSIN” “YERİ GELDİĞİNDE GAZETECİLERLE DE GÖRÜŞSÜN”

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI: İRAN SALDIRILARI ABD ÜSLERİNDE AĞIR HASAR BIRAKTI

MİT’TEN YAZILIM ŞİRKETİNE OPERASYON: ŞİRKET SAHİBİ DAHİL 5 KİŞİ GÖZALTINDA

AKARYAKIT TABELALARI BU GECE 3 HANEYE GEÇİYOR

BABACAN’DAN ERDOĞAN’A “İMRALI’DA VİLLA” ÇAĞRISI: “VAR MI, YOK MU?”

YENİ PARTİ’DEN YARGITAY BAŞSAVCILIĞI BİLDİRİMİNE RAĞMEN NET TAVIR: “İSMİMİZİ KORUYORUZ”

ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLACAK MI? AK PARTİ’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

ARINÇ’TAN NİKÂH TÖRENİ TARTIŞMALARINA YANIT

SEBZE VE MEYVE FİYATLARINA MANİPÜLASYON SORUŞTURMASI

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE KAN DONDURAN İDDİA: YENİ SES KAYDI GÜNDEMDE! “GEL GEL ŞİMDİ SENİ ATACAĞIM”

Yükleniyor

loading

ERDOĞAN’DAN “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” MESAJI: SON DÜZLÜĞÜ DE GEÇECEĞİZ

KAŞİF KOZİNOĞLU’NUN ÖLDÜĞÜ GÜNE AİT KOĞUŞ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İBB DAVASINDA 17’NCİ GÜN: TUTUKSUZ SANIKLARIN SAVUNMALARI ALINDI

AVRUPA KONSEYİ’NDEN DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İÇİN YENİ ÇAĞRI: “DERHAL SERBEST BIRAKILMALARINI SAĞLAYIN”

DEMİRYOLU HATLARI YENİDEN BELİRLENDİ: MERSİN-İSKENDERUN DA LİSTEDE

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: 18 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI

EMNİYETTE BÜYÜK ATAMA: 39 İLİN MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

  • Pazar 33.1 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 21.7 ° Güneşli
  • Salı 31.4 ° / 21.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 5 4 1 0 8 12
3.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
4.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
5.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
6.AMED SPORTİF FAALİYETLER 5 3 1 1 7 10
7.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 5 3 2 0 1 9
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
10.FENERBAHÇE A.Ş. 5 2 2 1 2 7
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
15.SAMSUNSPOR A.Ş. 5 1 3 1 -5 4
16.ERZURUMSPOR FK 5 1 3 1 -9 4
17.EYÜPSPOR 5 1 4 0 -6 3
18.GÖZTEPE A.Ş. 5 0 3 2 -4 2
Reklam