1 MAYIS’TA MALTEPE MİTİNG ALANINI ON BİNLERCE KİŞİ DOLDURDU

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İstanbul’da on binlerce kişinin katılımıyla Maltepe Miting alanında kutlandı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Biz, bir başka düzen istiyoruz. Başka bir düzen, tek adamın değil, üretenleri

GÜNDEM 1.05.2022 22:46:34 0
1 MAYIS’TA MALTEPE MİTİNG ALANINI ON BİNLERCE KİŞİ DOLDURDU

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) çağrısıyla Maltepe Meydanı’ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Mitingi’ne on binlerce kişi katıldı. DİSK önderliğindeki kortej Kartal yönünden gelirken ve KESK önderliğindeki kortej ise Fikirtepe'den hareket etti. 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Zafer direnenin olacak', 'Direne direne kazanacağız' sloganları eşliğinde yürüyen kortejler, İşçi Bayramı'nı Maltepe Meydanı’na kutladı.
TEK BAŞINA DEV PANKART AÇTI
Diğer sendikalar, emek örgütleri, siyasi partiler ve işçiler de Maltepe’ye kortej halinde yürüyerek geldi. Alanda en dikkat çekici görüntü ise tek başına hazırladığı dev pankartla 1 Mayıs’a katılan yurttaş oldu. Yurttaş, elindeki “Açız aç, işten attılar ya susacaksınız ya kan kusacaksınız” yazılı devasa pankart ve boynuna astığı sarı çizmeler ile yürüdü.
Gazeteci Özlem Gürses ile oyuncu Bülent Emrah Parlak’ın sunuculuğunu yaptığı miting öncesi Grup Bandista ve Ruhi Su Dostlar Korusu, şarkılar ve türküler söyledi. Korodakiler, konser sırasında ellerinde “Gezi onurumuzdur” yazılı dövizleri tuttu.


ÇERKEZOĞLU: MÜCELLA ABLA’NIN SÖZÜ, TAYFUN’UN VERA’SI, CAN’IN İNADI BİZE EMANET
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konuşmasına miting alanındakileri selamlayarak başladı. Çerkezoğlu, “Özledim meydanlardan buluşmayı. Baharı özledik. Umudu hep birlikte büyütüyoruz. ‘1 Mayıs umuttur’ dedik, bu meydanda toplandık. Meydana gelmek isteyen yoldaşlarımız daha alana bile gelemedi. Bu meydanda en çok ihtiyacımız olan şey, birbirimizin gözlerine bakmak, yumruklarımızı kaldırmak. Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz” dedi.
Gezi Davası’nda verilen cezaları anımsatan Çerkezoğlu, “Evet Mücella Abla, biz de seninle gurur duyuyoruz. 1 Mayıs Meydanı’nda söz veriyorum. Mücella Abla’nın sözü, Tayfun’un Vera’sı, Can’ın inadı bize emanettir. Onların sözleri 1 Mayıs Meydanı’nda emanettir” diye konuştu.
“YENİ DÜZENİ KENDİ ELLERİMİZLE KURACAĞIZ”
Artık başka bir düzen istediklerini dile getiren Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Başka bir düzen, tek adamın değil, üretenlerin yönettiği bir düzendir. Bugün 1 Mayıs meydanlarından başlattığımız bu yürüyüşle birlikte ülkemizin aydınlık geleceğini hep birlikte kuracağız. Gelin hep beraber söz verelim. ‘Dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya, dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle, tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet.’ Hep birlikte değiştireceğiz. Yeni bir toplumsal düzeni kendi ellerimizle kuracağız. Yolumuz açık olsun. Yaşasın 1 Mayıs.”


BOZGEYİK: ZAMLARA HEP BİRLİKTE ‘DUR’ DİYORUZ
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de “Bu hukuksuzluğun, adaletsizliğin hesabını soracağımıza söz veriyoruz. Bu baskıcı, otoriter iktidarı uyarmaya çalışıyoruz. Zamlara, adaletsizliğe hep birlikte ‘dur’ diyoruz. Aylardır ülkenin dört bir yanında kamu emekçisi, işçisi, emeklisi ‘geçinemiyoruz’ diyerek sesini duyurmaya çalışıyor. Savaşa, sömürüye, adaletsizliğe hep birlikte ‘dur’ diyoruz. Bugün ülkemizde genç işsizlik aldı başını gidiyor. İşçi cinayetlerinde katliam yaşanıyor” dedi.
“BİZLER DE NEFES ALMAK İSTİYORUZ”
“Barış talebimizi yükseltiyoruz. Gençlerimizin savaşlarda ölmesine yeter diyoruz” diyen Bozgeyik, özetle şunları söyledi:
“Eşitlik, özgürlük, barış için ‘Artık yeter’ diyoruz. ‘Mücadeleyi büyütme zamanı’ diyoruz. Biraz olsun bizler de nefes almak istiyoruz. Elektriğe ve doğal gaza yapılan tüm zamların geri almasını istiyoruz. KHK’lı arkadaşlarımızın işlerine iade edilmesini istiyoruz. Savaş politikaları değil, barış ve diyalog yolu esas alınsın istiyoruz. Biliyoruz, yapmayacaklar ama biz yaptıracağız. Çünkü işçiler, emekçiler direniyor. Çünkü gençler direniyor. Kürtler, Aleviler, yok sayılanlar, ekoloji savunucuları direniyor. Gezi ruhuna selam olsun. Birleşeceğiz, bu düzeni değiştireceğiz.”
KORKMAZ: ALANLARI DOLDURAN MİLYONLAR, GELECEK GÜNLERİN MÜJDESİ OLSUN
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da “Gezi’yi yaşatanlara, Gezi’de yaşamını yitirenlere selam olsun” diyerek konuşmasına başladı. Koramaz, şunları söyledi:
“Biz gücümüzü, alın terimizden, birlikte olmaktan alıyoruz. İktidarın en çok korktuğu şey bizlerin yan yana olması. Bırakınız korksunlar. Düzenleri sona erecek diye korkuyorlar. Peşkeş çekilen yerlerin hesaplarını soracağız diye korkuyorlar. Tabii ki hesabını tek tek soracağız. Yalancı tanıklarla, kurmaca davalarla, yalan haberlerle saldırıyorlar. Kendileri korkuyor, zannediyorlar ki bizi de korkutacaklar; ama biz korkmuyoruz. Eşit, özgür, laik; adaletin, barışın, paylaşmanın olduğu bağımsız bir Türkiye’yi mutlaka kuracağız. Bu 1 Mayıs alanlarını dolduran milyonlar, gelecek günlerin müjdesi olsun.”
FİNCANCI: HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ, KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ
TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, konuşmasına “Merak etmeyin. Hiçbir yere gitmiyoruz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” sözleriyle başladı. Fincancı, özetle şöyle konuştu:
“İşçi sınıfının birlik ve dayanışma gününde, bu mücadelenin de diğer mücadeleler gibi birlikte kazanılabileceğini bilenlerdeniz. Biz, hekimlerin örgütlü sesi, birlik olarak mücadele ederken aylardır alanlarda ‘Emek bizim, söz bizim, sağlık hepimizin’ dedik. Toplumda sağlıksızlık üreten ne varsa ona karşı mücadelemiz. Hepinizi, bir hekimin bitmez umuduyla Türk Tabipleri Birliği adına selamlıyorum. Birlikte değiştireceğimiz düzende yan yana olmaya çağırıyorum. Yaşasın 1 Mayıs. Biji yek gulan.”
İŞMEN: HER ZAMAN BARIŞI SAVUNACAĞIZ
TDB Başkanı Ahmet Tarık İşmen, “Bizi ne kadar bölmek isteseler de bir arada durarak değiştireceğiz. Kadınlarla, gençlerle birlikte değiştireceğiz. Bütün insanlığı yok eden ve bize sadece savaşı dayatan bu düzene karşı biz her zaman barışı savunacağız. ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi. Başka bir dünya mümkün’ diyoruz. Yaşasın 1 Mayıs” diye konuştu.
Mitingde, konuşmaların ardından Kardeş Türküler'in çaldığı ezgiler eşliğinde halaylar çekildi.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

AKP'Lİ YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN "ROLEX" SAAT AÇIKLAMASI

AKP'Lİ ZEYBEKCİ: . İSRAİL İLE TİCARETİN SÜRMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

İZMİR VE YALOVA'DA İKİ ALAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ OLARAK BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ'NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI...

ERDOĞAN İMZALADI: AVRUPA'DAN GETİRİLECEK EŞYA VE İLAÇLARDA VERGİ ORANI ARTIRILDI

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN TOPRAK KAYMASI AÇIKLAMASI: 30 EV VE TOPLAM 114 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

MANSUR YAVAŞ: "PROJE YAPIYORUZ' ADI ALTINDA LÜKS BELEDİYE BİNALARI YAPMAK DOĞRU DEĞİL. BÖYLE YAPINCA İŞTE FAHİŞ MİKTARLI BORÇLAR ORTAYA ÇIKIYOR"

CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN MÜLAKAT SKANDALININ BELGELERİNİ PAYLAŞTI

KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ: İLK İCRAATIMIZ İSRAF KÜLTÜRÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

İZMİR'DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN: "VALİLİĞİMİZE BİLDİRİLEN HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"

CHP'DE YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

"HAFTA SONU KAFE VE RESTORANLARA GİTMEYİN"ÇAĞRISI

AKP VE MHP GRUPLARINDAN CHP'YE TAZİYE ZİYARETİ

TOKAT SULUSARAY'DA 5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD: YOZGAT İLİMİZDE 2 KATLI BİR EV İLE TOKAT İLİMİZİN SULUSARAY İLÇESİNDE 5 AHIRIN ETKİLENDİĞİNE DAİR İHBARLAR ALINDI

TAKSİCİYİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ İFADESİNDE, "ÜCRET YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞ OLSAK DA ARAÇTAN PARA ÇALMAK İÇİN BİNMİŞTİM" DEDİ

SARIYER’DE TAKSİCİYİ ÖLDÜREN İRANLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İBB MECLİSİ’NDE MHP VE BBP GRUP KURDU

İETT'NİN 2023 FAALİYET RAPORU İBB MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ...

AFAD: "YOZGAT VE TOKAT İLLERİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE TOPLAM 231 İHBAR GELMİŞTİR, CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BATILI ÜLKELERİN TEK SES OLARAK İSRAİL'E 'DUR' DEMELERİ GEREKİYOR"

KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI KONMUŞTU: BAKAN FİDAN, HOLLANDA'YA GİDİYOR

Yükleniyor


AKP'Lİ ZEYBEKCİ: . İSRAİL İLE TİCARETİN SÜRMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

İZMİR VE YALOVA'DA İKİ ALAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ OLARAK BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ'NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI...

ERDOĞAN İMZALADI: AVRUPA'DAN GETİRİLECEK EŞYA VE İLAÇLARDA VERGİ ORANI ARTIRILDI

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN TOPRAK KAYMASI AÇIKLAMASI: 30 EV VE TOPLAM 114 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 10.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16